Oldalsáv

IV. Visszalépés a megrendeléstől

Minden beérkezett megrendeléstől mindkét fél a megrendelést követő 2 munkanapon belül telefonon vagy e-mailen keresztül visszaléphet, mindenféle jogkövetkezmény nélkül.

Az email-ben leadott rendeléseket mindenképpen email-ben kell lemondani.

 

-   [email protected] 

-  +36/70 376-1301 vagy +36/70 376-1304

Fenntartjuk a jogot, hogy 4 sikertelen szállítási időpont szervezést követően töröljük a megrendelést. Továbbá törlésre kerülnek azok a megrendelések is, ahol a megrendelők nem elérhetőek, semmilyen módon nem lehet velük kapcsolatot felvenni és ők sem kezdeményeznek irányunkba kapcsolat felvételt. Ezeket a megrendeléseket a beérkezést követően 42 nap múlva töröljük.

IV.1.  Rendelés lemondása

A rendelések lemondása korrekt módon, még időben írásba e-mail útján történhet, vagy telefonos bejelentés alapján

-   [email protected] 

-  +36 70/376-1301 vagy +36 70/376-1304

 Ha módunk van (e-mail cím ismerete) írásban visszaigazoljuk a kért lemondást.

Vevő megrendelését követően 48 órával nem vonja vissza, illetve a rendelés és/vagy a szállítás már telefonon is egyeztetésre került akkor a rendelés bekerül a gyártási/szállítási rendszerbe. Ennél fogva elkezdődik a termék gyártási előkészülete, mint például anyagbeszerzés, időpontra ütemezés és végül a termék előállítása, majd szállítási nap kitűzése. A szállítási nap és a gyártási/szállítási rendszerbe bekerülés közötti időszakban történő rendelés lemondása cégünknek már bizonyos értelemben, anyagi kárt okoz.

A megrendelt termékek gyártás közbeni, vagy szállítás előtti Vevő általi lemondása szerződésszegésnek minősül, amelynek anyagi következménye is van.

Vevő részéről nem korrekt lemondások anyagi következményei, a következők:

  • A két munkanap és a tizenkettő naptári nap (2-12) között lemondott rendelések esetén a rendelt termék végösszegének a 20%-a kötbérként levonásra kerül.
  • A tizenharmadik (13) naptól és a szállítási nap közötti időszakban lemondott rendelések esetén a rendelt termék végösszegének a 30%-a kötbérként levonásra kerül.  
  • Az előre egyeztetett szállítási napon a megadott szállítási címen nem veszi át a Vevő, mert nincs otthon, elérhetetlen, nem tud fizetni, elfelejtette a szállítás napját vagy idejét akkor a rendelt termék végösszegének az 50%-a kötbérként levonásra kerül. Ilyen esetekben a szállítási költséget is ki kell fizetni, hiszen a megrendelő miatt hiúsult meg az átadás-átvétel.

Előre utalás esetén a kötbérrel csökkentett összeget utaljuk vissza. A visszautalás a lemondás utáni visszaigazolást követő 15 napon belül megtörténik arra a számlaszámra teljesítve, amelyről az eredeti átutalás érkezett.

Utánvétellel rendelt és nem korrekt módon lemondott rendelés, esetén egy fizetési meghagyást fog kapni Vevő cégünktől a kötbér kiegyenlítésére. Valamint a későbbiek folyamán áruházunk kedvezményeit nem fogja tudni igénybe venni.

Egy szállításra váró termék lemondása minden esetben anyagi veszteséggel jár a megrendelőnek, és az Eladónak is.