Oldalsáv

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

www.nonstopbutor.hu

hatályos ettől a naptól: 2024. március 01.

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.nonstopbutor.hu webáruháznak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A webáruházon keresztül elektronikusan leadott rendelésével egy időben Ön szerződést kötött velünk, amiben elfogadta az Általános Szerződési Feltételeinket.

 

A B&A Trade Kft, mint a www.nonstopbutor.hu internetes webáruház tulajdonosa, mint Eladó, vállalja, hogy az oldalon feltüntetett bútorokat képes gyártani, forgalmazni, és igény esetén házhoz szállítani, a termékismertetőkben leírt minőségben és a kért mennyiségben. Eladó probléma esetén, a terméken feltüntettet ideig a jótállást, szavatosságot vállalja. A megrendelő (Vevő) vállalja, hogy a kérésének megfelelően legyártott bútort a megállapodás alapján kifizeti, azt az Eladó raktárában vagy a megrendelésen megjelölt címen átveszi. Vevő tudatában van annak, hogy a rendelésének megfelelően, egy korrekten teljesített bútor, vagy szolgáltatás át nem vétele Eladónak vesztességet jelent, ami szerződésszegésnek minősül, melynek anyagi következményei lehetnek.

 

Rendelése folyamán, a kosár véglegesítése előtt el kell, hogy fogadja az Általános Szerződési Feltételeinket.

 

Jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve magyar nyelv. A kommunikáció és a vásárlás nyelve a magyar nyelv. Eladó Magyarország területén biztosítja a megrendelt termékek kiszállítását, átvételét.

 

Az Általános Szerződési Feltételeink egybefüggően tartalmazzák:

I.       A vásárlási információk

II.      Fizetés módja

III.     Szállítási információk

IV.     Visszalépés a megrendeléstől

V.       Adatvédelmi tájékoztató

VI.      Jogi nyilatkozatok

VII.     Panaszkezelés

VIII.   Termékszavatosság, Garancia, Jótállás, Elállás

IX.      Vonatkozó jogszabályok

Melléklet: Díjtáblázat

Ezek együttes tartalma, az Általános Szerződési Feltételek. 

 

A Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken veheti fel velünk a kapcsolatot: 

 

Tulajdonosi adatok

Cégnév: B&A Trade  KFT. 

Cégjegyzékszám: 01-09-956993

NAIH szám: NAIH-72401/2014

Adószám: 13807632-2-43

Székhely: 1111 Budapest, Lágymányosi u.12. Fszt. 2.

Telephely: 4400 Nyíregyháza Rákóczi út 100.

Bankszámla: 12042809-01644697-00300000 Raiffeisen Bank  

IBAN: HU70 1204 2809 0164 4697 0030 0000  BIC CODE : UBRTHUHB

Telefonszám: +36 70 376 1301, +36 70 376 1304 

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/nonstopbutor/

Bemutatóterem: 4400 Nyíregyháza Rákóczi út 100.


Fogalmak

Felek: Eladó és Vevő (vásárló, megrendelő) együttesen.

Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül.

Honlap: a jelen weboldal, amely a szerződés megkötésére szolgál.

Szerződés: Eladó és Vevő között a Honlap és elektronikus levelezés igénybevételével létrejövő adásvételi szerződés.

Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz.

Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

Termék: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a Szerződés tárgyát képezi.

Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.

Vevő/Ön: a Honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy.

Rosszhiszemű: akinek joggyakorlása visszaélésszerű, továbbá akinek joggyakorlása szemben áll olyan korábbi magatartásával, amelyben a másik fél bízhatott.

Jótállás: A fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződések esetén (a továbbiakban: fogyasztói szerződés) a Polgári Törvénykönyv szerinti,

1.a) a szerződés teljesítéséért vállalt jótállás, amelyet a vállalkozás a szerződés megfelelő teljesítéséért a jogszabályi kötelezettségén túlmenően vagy annak hiányában önként vállal, valamint

2.b) a jogszabályon alapuló kötelező jótállás.

Rendeltetésszerű használat: Rendeltetésszerű használat röviden az, hogy a terméket arra kell használni, ami a jellege. Ágy, heverő, kanapé esetén például pihentető alvásra, szexuális együttlétre, olvasásra, tévénézésre. Ezen tevékenységek együttes használati ideje naponta 5-10 óra.

Ágy / franciaágy / heverő / kanapé: Textil és vagy műbőr kárpittal bevont bútordarab, melyet általában kellemes, ülő-fekvő tevékenységek végzésére használunk. Cégünk által készített termékek alapanyaga fa, bútorlap, szövet, dekor műbőr, szivacs, acélrugó, műanyag vagy fém láb. A fekvőfelületek különböző szivacs és rugós kialakításúak. Létezik egyszemélyes heverő, ágy, illetve kétszemélyes franciaágy. A webáruházunk honlapján a különböző szövetek típus és ár szerint kategorizálva vannak. Léteznek erősebb, tartósabb, ezáltal drágább és vannak gyengébb, kevésbé tartós, de olcsóbb alapanyagok. A kevésbé tartós anyagok nem azt jelentik, hogy rossz minőségűek. Minden leendő vásárlónak először azt kell meghatároznia, milyen termékre van szüksége. Nem általában egy ágyat, kanapét, hanem egy bizonyos ágyat vagy kanapét kell választania. Alvás tevékenység tartós használatára a heverők és franciaágyak alkalmasak. Az ágyazható kanapék inkább alkalomszerű, vendégágy funkciót töltenek be. A kanapék ilyen célú mindennapos használata nem nyújt megfelelő komfortérzetet és tartóssága is csökkenhet.

Cégünk normál, ülő fekvő tevékenység végzésre alkalmas kárpitozott bútorokat gyárt és forgalmaz. Gyógyászati célra alkalmas, gyógyhatású, gyógyászati segédeszköznek minősülő termékek gyártásával cégünk nem foglalkozik, termékeinket ilyen tulajdonsággal felruházva sehol sem tüntetjük fel. Termékeink megnevezése fantázianév, nem tükröz semmilyen tulajdonságot.

Az Ön számára megfelelő termék vásárlása előtt a következő kérdésekre kell válaszolnia:

 • Hányan fogják használni (egy-két személy)
 • Milyen súlycsoportba tartoznak azok, akik használják (fekvőfelületre vonatkozó súlyhatár)
 • Milyen korosztályba tartozik, milyen egészségügyi állapotban van (magasabb, illetve alacsonyabb ülőfelület magasság, puhább - keményebb fekvőfelület)
 • Milyen célra használja

-  napi 5-8 óra alvás (normál, rendeltetésszerű használat)

-  tartós, akár napi 20 óra fekvés (extra igénybevétel)

-  tartós akár napi 12 órás ülésre, fekvésre, tévénézésre (extra igénybevétel)

-  vendégágy, alkalomszerű használat

 

Webáruházunk minden általunk gyártott ágyhoz meghatároz egy súlykorlátot. Kérjük, ezt vegye figyelembe a rendelés előtt! A súlyhatár be nem tartásával várhatóan a termék tartóssága, illetve a komfortérzet is jelentősen csökken. A rendeltetésszerű használat tehát a különböző ágyak esetén eltérő végeredményt okozhat. Azonban az mindegyik ágyra igaz, hogy azok nem sporteszközök, nem trambulinok. Kifejezetten ártalmas, ha a fekvőfelületen ugrálnak, több személy életvitelszerűen rajta tartózkodik. Esetleg kisállatok alkalmazzák felesleges idejük eltöltésére, illetve felesleges energiájuk lekötésére.

A funkciók meghatározása az elsődleges ez után jöhet az esztétikai tényezők kiválasztása.

Bemutatóterem: Cégünk által gyártott termékek egy részét egy erre a célra kialakított helyiségben bemutatjuk. Érdeklődők, leendő vásárlók a különböző fekvőfelületeket kipróbálhatják, a termékeket alaposan megnézhetik (pl. méret szerint, működés közben, stb.). Minden raktáron lévő és rendelhető  kárpitszövet mintát itt elérhetővé teszünk. A bemutatóteremben leadott rendelés után elkészült termékekre jár a törvényben foglalt jótállás, de az elállás joga nem érvényesíthető!   

I. Vásárlási információk

www.nonstopbutor.hu webáruház vásárlási feltételei

I.1. Megvásárolható termékek

Termékeink beltéri használatra alkalmas bútorok, melyek jellemzően franciaágyak, kanapék, sarokkanapék, ülőgarnitúrák, sarokülők, heverők, fotelágyak, fotelek, gyerek bútorok, szőnyegek, párnák, puffok.

A megjelenített termékeket online (elektronikus) vagy telefonos megrendeléssel lehet rendelni. Igény esetén a termékeket házhoz szállítjuk. A termékekre vonatkozó megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt ÁFÁ-t, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás, házba való bevitel és összeszerelés díját (lásd később). Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. 

I.2. Az áruházban való böngészés, keresés

A webáruházunkban tetszés szerint nézelődhet, személyazonossága felfedése nélkül is megismerkedhet termékeinkkel, árainkkal, regisztráció nélkül tájékozódhat. Termékeinket kategóriák szerint soroltuk be. A különböző kategóriákat a képernyő felső részén lévő „Termékeink” menüből választhatja ki. Ezt követően jelenik meg az adott kategórián belül bal oldalon az alcsoportok. Több alcsoportot talál, melyek a könnyebb eligazodást szolgálják. A termékek listája egyben az árlista is. Minden termék árát bruttó áron, azaz ÁFÁ-val együtt, forintban meghatározva tüntetjük fel. A termék nevére vagy fotójára kattintva az adott termék leíró oldalára jut, ahol részletes leírás mellett képet is lát. Ha a képre kattint az egérrel, akkor az nagyítva is megjelenik. A nyitó oldalra bármikor visszajuthat a „Kezdőlap” menüpontra kattintva, ami az oldalak felső részén elől található. A felső keresőmezőben gyorsíthatja meg bármely termék megtalálását honlapunkon. A mezőbe kell beírni a keresendő termék nevének vagy leírásának bármelyik szavát, vagy szórészletét. A gomb megnyomása után a keresés eredményeképpen mindazon termékek megjelennek, amelyek nevében vagy leírásában a megadott szó vagy szórészlet szerepel.

A termék leíró oldalán található termékkép alatt képgaléria nyílik meg. Az itt szereplő képek nem minden esetben egyeznek meg a feltüntetett árakkal, mert a választható opciók miatt eltérések lehetnek. A képek valódi bútorokat ábrázolnak, viszont az eredeti színeket és anyagminőségeket a képek nem adják élethűen vissza. A képek színeinek minőségét befolyásolhatja az Ön által használt monitor típusa, mérte és beállítása. Ezekért az eltérésekért felelősséget nem vállalunk! 

I.3. Megrendelés

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ezen a portálon végrehajtott megrendelés következményeként a Vevő és az Eladó között adásvételi szerződés jön létre. A megrendeléssel a Vevő kijelenti, hogy elfogadja az általános szerződési feltételeket és tisztában van a vásárlás rögzített menetével. Az érvényes megrendeléshez vagy a regisztrációhoz a vásárló a regisztrációs oldalon található valamennyi pontot köteles a valóságnak megfelelően kitölteni. E kötelezettség elmulasztásából eredő károkért, illetve a regisztrációs folyamat közben felmerülő technikai problémákért nem vállalunk felelősséget.

Megrendelés leadás kizárólag a lent feltüntetett elérhetőségeken lehetséges:

-  az interneten, www.nonstopbutor.hu

-  telefonon +36/70 376-1301; +36/70 376-1304; +36/20 470-7374

Amennyiben rendelését a Vevő telefonon kívánja megtenni, ez ugyanazon feltételek mellett a távollévők között kötött szerződésekről szóló szabályozás értelmében az ügyfélszolgálatunkon keresztül lehetséges. 

 

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. 

Az egyes rendelések során beérkező kárpitszövetek között színárnyalati, minőségi különbségek lehetnek.

A honlapunkon található kiegészítők kompatibilitása más termékekkel nem garantált. Például: egy sarokülőhöz később rendel kispárnát. Az egyes szövettekercsek között színárnyalati eltérés lehetséges. Az árváltoztatás jogát cégünk fenntartja.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Erre kizárólag a Vevővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére. 

A megrendeléstől számított 90 napig vállaljuk a gyártást és a kiszállítás lebonyolítását. Ettől hosszabb határidőt nem lehet megjelölni, mert nem garantálható sem az alapanyag megléte sem a vételár, illetve cégünk nem vállal késztermék raktározást.

 

I.4. A rendelés menete

 • Ahhoz, hogy rendelését leadja, nem kell mást tennie, mint megkeresni a rendelni kívánt termék(ek)et a webshopban.
 • Önnek lehetősége van különböző választási lehetőségek közül megjelölni az Ön számára megfelelőt. Ezt a termék részletes adatlapjánál, a kosárba helyezés előtt található választó mezők segítségével teheti meg. Ha egyes választómezők a láthatónál több lehetőséget tartalmaznak, akkor az ott megjelenő tovább gombra kattintva választhat a teljes kínálatból. Minden bútor más és más választható feltételeket tartalmazhat:
 • Franciaágy esetében fekvőfelület mérete (120, 140, 160, 180 cm)
 • Heverő és sarokülő esetében fejtámla iránya, sarokirány. 
 • Általában minden terméknél fekvőfelület típus (különböző vastagságú szivacsos/rugós) választás 
 • Ezeket figyelmesen állítsa be, mert némelyik feltétel felárat tartalmaz. A kosárba helyezés gomb mellett a rendszer folyamatosan tájékoztatja Önt a termék aktuális áráról, a kiválasztott kiegészítőkkel együtt. 
 • Egyes termékeknél Vásárló választhatja ki egyedi színösszeállításban a megrendelni kívánt terméket. 
 • Egyes egyedi szín és méretváltoztatással kért termékekre eltérő jogok vonatkozhatnak. (Lásd később: Elállás)
 • A ”Kosárba„ gomb megnyomása előtt adja meg a rendelni kívánt mennyiséget.
 • A „Kosárba” gombra kattintva a termék bekerül a rendelései közé.
 • Kosárba helyezést követően megjelenik egy ablak, amely tájékoztatja Önt a kosara állapotáról és lehetőséget kínál a vásárlás folytatására vagy a kosara megtekintésére.
 • A kosár megtekintését követően lehetősége van a kosárba került termékek mennyiségének módosítására, a szállítási és fizetési mód kiválasztására.
 • Válasszon a felkínált szállítási módok közül.
 • Házhoz szállítás esetén kérhet Extra szolgáltatásként házba szállítást és összeszerelést. Az Ön feladata kiválasztani az adott emeletet, az erre vonatkozó felár ez alapján kerül kiszámításra. (Bővebben: szállítási információk)
 • Amennyiben rendelkezik kupon kóddal, azt az oldal alján található mezőben tudja aktiválni.
 • A fizetendő összeg ellenőrzése után a "Rendelés folytatása" gomb segítségével léphet a következő oldalra, ahol meg kell adnia telefonszámát, valamint a szállítási és számlázási adatait. Amennyiben Ön még nem regisztrált a nonstopbutor.hu webáruházba, a regisztráció gombra kattintva itt megteheti. Regisztráció nélkül is le tudja adni rendelését. Amennyiben Ön már regisztrált felhasználónk, lépjen be és folytassa a vásárlást!
 • Kérjük, olvassa el Adatkezelési szabályzatunkat és Általános Szerződési Feltételeinket. Az erre vonatkozó mezőt kiválasztva majd az "Adatok mentése" gombra kattintva adatai mentésre kerülnek, Önnek pedig lehetősége nyílik egy utolsó alkalommal ellenőrizni a rendelésre vonatkozó összes adatot. 
 • Miután mindent rendben talált, az egyéb megjegyzések a rendelésről részhez írhat bármilyen nemű információt a szállítónak és az Eladónak egyaránt. Felhívjuk figyelmét, hogy nem áll módunkban teljesíteni minden megjegyzés részbe írt kérést. 
  Pl. 150 kg feletti testsúly miatti megerősítést.
  Napra pontos, illetve időpont megkötés a szállítás során. 
 • Kérjük, az e-mail címét illetve telefonszámát figyelmesen töltse ki! Ez lesz a kapcsolattartás alapja.
 • Kérjük, nevét és címét pontosan töltse ki, mert a számlán ez a megadott adat szerepel majd.
 • Ha mindent rendben talált, a "Rendelés véglegesítése" gombra kattintva adhatja le rendelését. Figyelem! A rendelés elfogadása után a böngészőjén egy feliratnak kell megjelennie „A KÖSZÖNJÜK RENDELÉSÉT” címmel. Ha ezt nem látja valószínűleg a rendelése nem lett befejezve. Ellenőrizze a megadott email címén a leveleit néhány perc múlva, nem érkezett e visszaigazolás. Amennyiben nem, ismételje meg a rendelést vagy hívja ügyfélszolgálatunkat. A megrendelést követően automatikus igazolást kap email címére.
 • A visszaigazoláson szereplő adatok fognak a számlán szerepelni, amit a weboldal üzemeltetője a B&A Trade Kft állít ki.

Kérjük csak akkor véglegesítse rendelését, illetve csak akkor utaljon előleget, ha mindent rendben talál!

Előleg visszautaláskor a cégünk részéről felmerült tényleges banki költséget felszámítjuk és áthárítjuk!

 

I.5. A megrendelések feldolgozása, visszaigazolás

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 10 és 16 óra között. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására. Amennyiben a rendelés munkaidő lejárata után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. A megrendelésről automatikus visszaigazolást küld rendszerünk. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-4 héten belül. Nagyobb összegű, mennyiségű megrendelés esetén kérjük, hívja központi telefonszámunkat további információért (szállítás, árukészlet ellenőrzése). 

A leadott megrendelések automatikus visszaigazolása után Vevőt csak a szállítást megelőző 1-4 nappal keressük telefonon. A megrendelések feldolgozásakor előforduló hibák, hiányosságok esetén azonban még a gyártás megkezdése előtt felvesszük a kapcsolatot a Vevővel, a megrendelésének egyeztetése, pontosítása céljából. Gyakran előforduló hibák: hiányos telefonszám, rossz e-mail cím vagy nem pontos szállítási cím, a megjegyzésbe írt tájékoztató jellegű információk nem egyértelműek, egyeztetés szükséges.

 

Abban az esetben, ha valamely árucikkünket kiárusítottuk és jelenleg nincs raktáron, illetve a választott szövet elfogyott erről Önt e-mailben vagy telefonon értesítjük.

I.6. Akciók

Ha élő megrendelése van, amiben akciós ágyat rendelt, de időközben megszűnik az akció, akkor a változás az Ön megrendelésére nem vonatkozik. Ha időközben megszűnik egy termék akciója, de Ön még akció keretében rendelte, akkor a leegyeztetett akciós áron fogja megkapni. Ez abban az esetben is érvényes, ha időközben az akciós termék ára további árcsökkenésen megy keresztül.

Összegezve, mindig a visszaigazolt és leegyeztetett áron jut a megrendelt termékhez, függetlenül az akciók, és az árak mozgásától. Az áruház fenntartja a jogot, hogy az akciók megszűnéséről előzetes bejelentés nélkül döntsön, valamint új akciókat hozzon létre.

Az akciós ágyak eredeti árai is fel vannak tüntetve az akciós ár felett. A termékek akciós kategóriába különféle okok miatt kerülnek, amik lehetnek kifutó, ezáltal olcsóbb anyagok, nagy tételű sorozatgyártás, esztétikai hibás szövet felhasználása vagy pusztán marketingfogás. Az akciós ágyaknál előfordulhatnak színeltérések, ráncosodás, anyagmegnyúlás, de ezek nem jelentős mértékűek, az ágynak a rendeltetésszerű használatát nem befolyásolják, kényelmi funkciók nem csökkenek.

Az akciós ágyak többnyire a gyártó által felkínált színvariációkból választhatóak. A szép esztétikai kialakítás mellett, általában egy vékonyabb anyaggal vannak behúzva melyeknek nincs olyan rugalmassága és formatartóssága, mint a választóprogramban választható 2-3 kategóriás szöveteknek, ezért előfordulhat, hogy kissé ráncosodnak vagy helyenként gyűrődnek. Azonban az, hogy egy ágyon a használat során ráncosodik a szövet, természetes jellemző.

 

I.7.  Regisztráció, hírlevél

Ha a Vevő regisztrál, számos előnyt élvezhet.

Ha Ön regisztrált vásárlónk, nem kell aggódnia, ha elvesztette a korábban vásárolt bútorok számláit, szállítóleveleit, a garanciára akkor is jogosult.

A regisztráció előnye, hogy létrehoz egy saját fiókot, melyen megtekintheti aktív és lezárt rendeléseit, módosíthatja adatait, kiválaszthat kedvenc termékeket.

Összehasonlíthatja, értékelheti korábbi rendeléseit, valamint korábban rendelt termékei garanciális ügyintézését, minden hivatalos dokumentum (számla, szállítólevél) nélkül is le tudjuk folytatni jogvesztés nélkül.

További előnye, hogy nyereményjátékaink ajándékaira csak a regisztrált vásárlóink jogosultak, valamint ünnepnapi kedvezményeinket is csak a regisztrált vásárlóink kaphatják.

Hírlevélre való feliratkozás előnye, elsőként értesülhet akcióinkról, kedvezményeinkről és az áruházunkban történő változásokról, eseményekről. 

Vásárlásával Ön elfogadja, hogy a www.nonstopbutor.hu webáruház a vásárlást követően egy éven belül megkeresheti kérdőív formájában, szolgáltatásaink és termékeink minőség ellenőrzés céljából. 

II.  Fizetés módja

A termék kiválasztása után a megrendelést követően Ön a következő fizetési módok közül választhat:

-  Átutalással a díjbekérőn szereplő bankszámlaszámra

-  Utánvétel, azaz helyszínen a bútor átvételét követően egy összegben, forint készpénzben a szállítónak

-  Online bankkártyás fizetési mód (rendeléskor bankkártyával fizet)

-  OTP áruvásárlási hitel (bővebben OTP áruhitel részben)

Banki átutalásakor nagyon fontos, hogy a Díjbekérőn megadott fizetési határidőig az ott feltüntetett bankszámlára megérkezzen a kért összeg. Ezt az összeget forintra pontosan és a kért határidőre kell átutalni. Ha ez nem teljesül, nem kerülhet sor a szállításra, még akkor sem, ha minden le volt egyeztetve. Az előre utalások, illetve online bankkártyás fizetés esetén előlegszámla készül, melyet a rendelésben megadott email címre küldünk.A Vevő ezáltal kap értesítést a jóváírás megtörténtéről. Csak akkor vesszük fel a kapcsolatot a vásárlóval, ha nem érkezik meg, vagy ha nem a kért összeg érkezik meg cégünk bankszámlájára.

Utánvétes rendelés esetén, Vevőnek a számlán szereplő pontos végösszeget kell kifizetnie a csomag átvételekor a szállítónak. Cégünk nem köteles váltópénzt biztosítani.

Egyes esetekben a rendszer nem kínálja fel az „utánvétel” lehetőségének választását. Ez bizonyos összeghatár feletti rendelésnél fordulhat elő. A fizetési mód kiválasztása után lehet a terméket véglegesen megrendelni, így még a véglegesítés előtt tájékoztatást kap leendő vásárló arról, hogy adott rendelésénél milyen fizetési mód választható. Ennek tudatában vásárolhat tovább vagy módosíthatja rendelését, illetve törölheti kosara tartalmát.

II.1. Bankkártyás fizetési tájékoztató

Webáruházunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Webáruház a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Webáruház nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Webáruház oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell a TLS titkosítást.

A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő Webáruházunkban!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

II.2. Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

II. 3. Fizetés lépései

 1. Ön a Webáruház oldalán választja ki az árut/szolgáltatás melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.

 2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.

 3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót

 4. A fizetést követően Ön visszatér a Webáruház oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

 

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Webáruház oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

II. 4. Kártyaelfogadás

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és a Mastercard dombor nyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron, V Pay kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

II. 5. Fizetés folyamata

Hogyan működik az online fizetés banki háttér folyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (256 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.

II. 6. Sikertelen fizetés és teendők

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás, de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

Kártya jellegű hiba

 • A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
 • A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.
 • A kártyahasználat tiltott.
 • A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.
 • A kártya lejárt.

Számla jellegű hiba

 • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
 • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Kapcsolati jellegű hiba

 • A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
 • A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

Technikai jellegű hiba

 • Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.
 • Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

II. 7. Biztonság

Mit jelent a VeriSign és a 256 bites titkosítású TLS kommunikációs csatorna?

A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk a TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program a TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 256-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a Mastercard Secure Code?

A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.

III. Szállítási információk, díjak

A Vevő a nonstopbutor.hu webáruházban rendelt termékeket átveheti:

 • személyes átvétel a B&A Trade Kft telephelyén
 • megrendelőn megjelölt szállítási címen, házhoz szállítás
 • megrendelőn megjelölt szállítási címen, házba szállítás és összeszerelés

 

A pontos szállítási díjakat a termék kosárba helyezése után láthatja. Díjszabást lásd a Díjtáblázatban.

Termékeink házhoz szállítása Magyarország határán belül bármelyik településére lehetséges. A szállítási díjak termékekre (db) vonatkoznak és nem km vagy helység alapúak. Egy bizonyos termék szállítási ára Magyarország minden településére egységes áron van számolva, zárt gépi rendszerben, automatikusan. Minden egyes terméknek külön szállítási díja van, függetlenül attól, hogy egy címre kérik. Vannak szállítási kedvezmények, amelyeket szintén a rendszer számol. A szállítási cím megadásakor az irányítószám alapján a rendszer felismeri a települést, de csak magyarországi irányítószámokat tud kezelni. Országhatáron túlra nem szállítunk.

 

A helyszínre szállított bútorokat kizárólag 16. életévét betöltött személy veheti át. Ha nincs jelen felnőtt, cselekvőképes személy, aki képes és jogosult a szállításkor átadott dokumentumokat aláírni, a termék visszaszállításra kerül. 

A webáruházunkból történő vásárlás során elkészített számlán, a termék bruttó vételára, a hozzá kapcsolódó esetleges felárak és szállítási díj szerepelnek. A termék átvétele során Vevő köteles a számát ellenőrizni. Meg kell vizsgálni, hogy a számlán feltüntetett terméket kapta, azzal a szállítási móddal, amelyet választott és megfizetett. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számla egyben a garancia érvényesítésének alapja. A termék átadás átvételével egy időben kerül átadásra a számla, elektronikus úton pedig a jótállási jegy. Probléma esetén a hibáról felvett jegyzőkönyv egy, mindkét fél részéről aláírt példánya.

Vevő köteles a csomagot kézbesítéskor a szállító előtt figyelmesen és részletesen megvizsgálni. Bármilyen, a terméken észlelt sérülés, hiba vagy hiányosság esetén jegyzőkönyv felvétele szükséges. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Szállítás során csak a Nonstop bútor munkatársaival, DPD vagy a Magyar Posta MPL futárszolgálat kollégáival találkozhat.

 

Cégünk nem végez áruszállítást olyan helyekre, amelyek veszélyeztetik munkavállalóink testi épségét, illetve a cég eszközeinek épségét. 

 • Katasztrófa sújtotta helyekre, ahol a közúti szállítás nem végezhető el biztonságosan.
  Például: árvíz, belvíz, erdőtűz, földrengés, földcsuszamlás, hegyomlás, viharkár.
 • Közúton nem megközelíthető helyekre. 
  Például: teherautó számára nem járható keskeny, meredek hegyi útszakaszon, illetve olyan földúton, laza murvás talajon, amelyen elakadhat, elsüllyedhet, felborulhat.

 

Cégünk tiltja munkavállalói számára olyan helyeken áruszállítás teljesítését, amelyek testi épségüket veszélyeztetik.

Tekintettel arra, hogy az esetleges veszélyes helyzetek kizárólag szállításkor az adott helyszínen tapasztalhatók meg, így a lenti okok miatt meghiúsult teljesítés vonatkozásában utólagos reklamációt Vevőtől nem fogadunk el.

A lent felsorolt helyzetek, esetek fennállásakor nem teljesíthető a kézbesítés:

 • A vevő a helyszínen olyan szolgáltatást kér, amely balesetveszélyes.
  Például erkélyen keresztül kell felhúzni az árut, szűk, alacsony térben, csigalépcsőn kell le vagy feljuttatni az árut.
 • Építési területen, ahol nincs befejezve az épület, ezáltal nem biztonságos az áruszállítás útja.
  Például nincs korlát a lépcső le vagy feljárón, nem rögzítettek a lépcsőlapok, szabadon álló vezetékek vannak, felállványozott az épület, építési törmeléken keresztül vezet az út egy része. 
 • Az időjárási körülmények miatt veszélyes helyszín.
  Például lefagyott lépcső, sáros, csúszós udvar, olyan hó vagy jégréteg, amely a közlekedést megnehezíti, lehetetlenné teszi.
 • A vevő veszélyes állatokat tart szabadon, melyek munkavégzés közben kárt tehetnek a munkavállalóban.
  Például szabadon tartott harapós kutya.
 • A vevő fenyegetően lép fel, esetleg ittas, agresszív. Csoportba verődő személyek inzultálják a szállítót munkavégzés közben.
 • Megvilágítás nélküli, sötét, romos, omlásveszélyes épületbe kéri a vevő a szállítást.
 • Olyan helyiségbe kell a terméket elhelyezni, ahol a belmagasság nem éri el a 190 cm-t, illetve alapterülete kisebb, mint 6 négyzetméter.
 • Kizárólag 16 év alatti személyek vannak jelen az áru átadásánál. Kiskorú, cselekvőképtelen személyek akarják aláírni a szállítás igazolásra szolgáló dokumentumot.

 

III.1.a.   Szállítási kedvezmények

Két, illetve három bútor vásárlása esetén, melyeket azonos szállítási címre kér a Vevő, a szállítási díjra kedvezményt biztosítunk. Mértékét lásd Díjtáblázat.

A szállítási kedvezményt a rendszer automatikusan számolja.

 

Négy vagy több bútor vásárlása esetén, telefonon kérjen egyedi szállítási ajánlatot.

A számla kiállítása után az egyedi szállítási kedvezmény már nem érvényesíthető. Ez egy adható és kapható kedvezmény, nem jár automatikusan.

III.1.b.  További szállítási kedvezményeink a Nyíregyházán és szűk vonzáskörzetében élők részére

A termékek gyártási helye Nyíregyháza, így a Nyíregyházára történő szállítás esetén a szállítási díjból kedvezményt biztosítunk. Több termék vásárlása esetén a nyíregyháziaknak is érvényes a rendszer által biztosított további szállítási kedvezmény, a megadott feltételek mellett.

A szállítási kedvezményt csak azok a nyíregyháza és környékbeli vásárlók tudják igénybe venni, akik az alábbi irányítószámok valamelyikére kérik a szállítást.

Irányítószámok: 4400, 4405, 4431, 4432, 4433, 4481, 4551, 4246

 

III.2. Házig szállítás, házba szállítás és összeszerelés

 

Házig szállítás

A számlán meghatározott „Házhozszállítás” tartalmazza a termék házig szállítását, amennyiben a parkolási lehetőség teherautó számára biztosított és a távolság a parkolási lehetőség és a telek/ház/lépcsőház/lakás bejárata között nem több 15 méternél. Illetve a szintemelkedés nem több 5%-nál (pl. hegyoldalban lévő ingatlanok). Amennyiben a meghatározott paraméterektől eltér (több, vagy nagyobb) akkor a házhoz szállítás szolgáltatás plusz felár ellenében vehető igénybe.

Házig szállítás esetén a terméket a családi ház kapuig, vagy a társasház (háztömb és nem a lakás!) bejárati ajtóig szállítjuk.

 

Házba szállítás

A számlán meghatározott „Házba szállítás” tartalmazza a termék házba való bevitelét, a lent részletesen ismertetett paraméterek mellett. Amennyiben a meghatározott paraméterektől eltér (több, vagy nagyobb) akkor a szolgáltatás plusz felár ellenében vehető igénybe.

Családi ház esetén, a parkolás teherautó számára biztosított a ház kapujától nem messzebb, mint 15 méter, és a telek bejárata a ház bejárati ajtajától nincs messzebb, mint 15 méter. Illetve a szintemelkedés nem több 5%-nál (pl. hegyoldalban lévő ingatlanok).

Társasházi ingatlanok esetében a parkolás teherautó számára biztosított a háztömb bejáratától nem messzebb, mint 15 méter, és a lakás bejárata a háztömb bejárati ajtajától nincs messzebb, mint 15 méter. Illetve a szintemelkedés 0, azaz földszinten van. Emeletenként plusz díj fizetendő.

A fent leírt paraméterek jelentik a „normál” megközelítési lehetőséget.

Egyéb szállítás információk

A szállító számára fontos információkat, rendelés után a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni!

Plusz felár mértékének maximuma, a mindenkori szállítási díj 50%-a lehet.

Vevő köteles a teherautó számára nem „normál megközelítési lehetőséget” előre jelezni a szállítási címen, vagy a közvetlenül oda vezető úton. Ilyen például:

 • Magasságkorlátozás / alagút
 • Földút, laza kavicsos útszakasz
 • Ártéri nyaralóövezet
 • Szűk, egyirányú, zsákutca, melyben nem lehet megfordulni, vagy behajtani
 • Jelentős szintkülönbség (hegyoldalban lévő ingatlan)
 • Sétáló utca, járművel nem lehet behajtani
 • Behajtási engedély szükséges

 

Házba szállítás esetén Vevő köteles a bútor fogadására kijelölt helyiséget szabaddá tenni, valamint az odavezető folyosót, lépcsőházat már előre akadálymentesíteni.

A szállítók kizárólag akkor viszik a terméket a megadott helyszínre lakáson belül, ha az oda vezető út minden részén van elegendő hely a biztonságos áruszállításra. A szállítók nem helyeznek át más berendezési tárgyat, illetve nem bontanak le rögzített elemeket. (Például nem szerelnek le lépcsőkorlátot.)

Amennyiben a szállítóknak szűk folyosókon és a gangon mindenféle használati tárgyat kerülgetni kell, valamint a szembejövő gyalogos forgalom miatt többször meg kell állni, mert nem férnek el, ezáltal a szállítás több időt vesz igénybe az előre meghatározottnál, utólagosan is fenntartjuk a jogot plusz felár kiszámlázására. 

A Vevő kötelessége a körülmények biztosítása, hogy a szállítók ne kockáztassák saját és mások testi épségét, illetve sérülésmentesen át tudják adni a megrendelt bútort.

Amennyiben Vevő előre kifizette a házba szállítás díját, de a körülményeket nem biztosította, abban az esetben a szállítók a helyszínen is megtagadhatják a bevitelt, ha a feladat teljesítése veszélyezteti a testi épségüket. Az erre irányuló reklamációkat nem fogadunk el, és előre utalás esetén a beviteli díj 50%-át utaljuk csak vissza.

Rendelése előtt győződjön meg arról, hogy befér-e a szobába a kiválasztott bútor. Fontos, hogy a kívánt helyre való behelyezéskor a bútor méretén kívül két szállító személy méretét is figyelembe kell venni. Továbbá nem csak a bútor számára kijelölt helynek kell megfelelő méretűnek lenni, hanem az oda vezető útnak is. Meg kell mérni a fordulókat, az ajtókat, és a folyosókat is. Ha a kiválasztott bútor nem fog beférni, akkor célszerűbb egy másik terméket választani, például egy elemes szerelhető, illetve kisebb méretű modellt.

Amennyiben a házba szállítás szolgáltatást a szállítók megkezdték, illetve valamely bútorelem esetében megvalósult, de nem tudják befejezni,  mert a legnagyobb bútorelem nem fér be a kijelölt helyre Vásárlónak ez esetben is meg kell fizetnie a házba szállítás kiszámlázott költségét.


A házba szállítás díját akkor is meg kell fizetnie Vásárlónak, ha rosszul választotta ki a megrendelés során a sarokülő sarokirányát, saroktámlás franciaágy sarokirányát, vagy heverő esetén a fejtámla irányát és az a helyszínen felvitel, azaz a szállítási szolgáltatás megvalósulása után derül ki.

Házba szállításkor a szállító kicsomagolja a terméket, mert csak így lehetséges az összeszerelés. Vevő a probléma és sérülésmentes átvételt is csak kicsomagolás után tudja elismerni. A csomagolóanyag elszállítását, illetve az átadás után a helyszín feltakarítását cégünk nem vállalja.

Házig szállítás esetén a bútor csomagoló anyaggal van bevonva, melyet átadás után Vevő távolít el a termékről. FONTOS! Ne használjon a csomagolóanyag eltávolításakor éles vágó eszközt (Pl.: olló, kés, szike, stb.) mert ezek a tárgyak nem csak a csomagoló anyagot vágják el, hanem a terméken lévő kárpitozást is. A csomagolóanyag eltávolítása során keletkezett vágásokra nem vállalunk garanciát. Kérjük a termék átvételekor győződjön meg a csomagoló anyag sértetlenségéről! 

A megrendelt termékek kézbesítését bútorszállításra kiképzett szakemberek végzik. Ismerik a termékek súlyát, tisztában vannak azzal, hogyan kell sérülésmentesen akár szűk helyen elforgatva a kért helyre rakni. A bútorok egy része több darabból áll, melyeket össze kell illeszteni, esetleg az alkatrészeket összecsavarozni. A házig vagy házba szállítás szolgáltatás kiválasztása előtt Vevő mérlegelje, hogy melyik számára a megfelelő. A Díjtáblázat tartalmazza a szolgáltatások díjait.

Megrendelés leadását követően, telefonos egyeztetés közben vagy akár szállítás előtt is van lehetőség arra, hogy az eredetileg házig kért rendelést házba szállításra módosítsa a Vevő.

Házba szállítás igénylésre, a helyszínre érkezéskor azonban már csak az eredeti összeg kétszereséért van lehetőség.  A szolgáltatás igénybevételének díja nem a helyszínen, hanem a szállító jelzését követően az ügyfélszolgálaton kerül kiszámlázásra. Az elkészült számlát eljuttatjuk a Vevő részére.

Szállítóink mindent elkövetnek, hogy az előre le nem egyeztettet helyzeteket Vevő igénye szerint megoldják, de ez csak a helyszínen kölcsönös megegyezésen alapulhat, mely esetén cégünk felelősséggel nem tartozik egyik fél felé sem.

Lifttel ellátott lakásokra vonatkozó szállítás

A házba szállítás cégünknél felárral jár, függetlenül attól, hogy van-e lift a házban.

Bútor szállítására használható, nagyméretű teherliftek esetén a házba szállítás ára feleződik. Használható, nagyméretű lift az, amibe a bútor minden része befér és a szállítás időpontjában működőképes.

Ha már csak egy részével is lépcsőt kell használni, akkor a teljes kézi beviteli árat köteles Vevő kifizetni. Rendelés során a rendszer nem tud megkülönböztetni liftes vagy kézi bevitelt, így a teljes összegű, azaz kézi bevitellel végrehajtott szállításról készül számla. Ennek oka, hogy előre nem lehet meghatározni, hogy maradéktalanul teljesülhet a liftes szállítás vagy sem, ez kizárólag a helyszínen derül ki. Amennyiben a liftes szállítás megvalósult, a helyszínen készült jegyzőkönyv alapján teljesítjük az 50 százalékos visszatérítést. Ha a felvitel lifttel történik, de lifttől messzebb kell szállítani, mint 25 méter, akkor nem jár a kedvezményes visszatérítés.

 

Házba szállítás ára terméktípusonként eltérhet. (lásd Díjtáblázat)

 

Emeleti szolgáltatásnak számít:

 

 • Többszintes családi házak emeleti részére szállítás
 • Tetőtér
 • Nagy belmagasságú polgári házaknál galéria
 • Szuterén
 • Pincehelység
 • A magasföldszint, ha tíz lépcsőfoknál többet kell megtenni az ajtóig. (plusz egy emeleti díj kerül számlázásra)
 • Emeletes társasházak szintjei

 

FONTOS: Amennyiben átvételkor a termék, hiányos vagy sérült, a Vevő a kárigényét haladéktalanul köteles bejelenteni jegyzőkönyv formájában, mely hitelesítve van a megrendelő (átvevő) valamint a fuvarozó cég jelenlévő képviselője részéről egyaránt, ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. A sérülési reklamáció csak aláírt jegyzőkönyvvel érvényesíthető, melyben pontosan le van írva a hiba jellege, oka.  Az átadás átvétel után már nem lehet garanciális problémaként kezelni a szakadást, horzsolást, törést és az egyéb külső mechanikai sérülést. 

A lifttel történő felvitel esetén is a helyszínen kell dokumentálni azt, hogy a termék befért a liftbe és ennek alapján, vagy a bevitel felét fizeti a Vevő a helyszínen, vagy ha előre utalt, akkor a bevitel felét visszautaljuk a helyszínen készült jegyzőkönyv alapján. Ha ezek a körülmények nem lettek dokumentálva, később erre irányuló reklamációt, visszafizetési igényt nem fogadunk el.

III. 3. Visszaszállítás

Cégünk nem vásárol vissza régi bútorokat, ennél fogva nem is szállít el semmilyen más bútort a Vevő lakásából. Cégünk kizárólag cseretermék esetén vállal visszaszállítást, annak a díja megegyezik a szállítási díjak táblázat eredeti, nem kedvezményes összegével. Az emeletről való lehozatal díja megegyezik az emeletre való felviteli díjakkal, amelyet a Vevő részére kiszámlázunk. Például: A helyszínen kiderül, hogy a 180 cm széles franciaágy nem fér be, de a 160 cm-es igen. Ebben az esetben az eredetileg rendelt ágyat visszaszállítjuk és helyette kiszállításra kerül a megfelelő méretű másik termék, mindez a Vevővel egyeztetett és dokumentált módon.

Csere kizárólag fekvőfelület esetén kérhető az átvételtől számított 45 napon belül. Amennyiben a választott fekvőfelület nem felel meg a megrendelő számára, úgy kicseréljük egy általa választott más jellegűre. Ebben az esetben cégünk árajánlatot készít az új fekvőfelületre, az el és visszaszállításra vonatkozóan. Amennyiben az ajánlatot elfogadja, az újat elkészítjük, a régit visszaszállítjuk és megsemmisítjük.

III. 4. Szállítási határidő

A szállítási határidő 3-30 nap, ha nincs feltüntetve másként. A 16:00 óra utáni rendelések csak másnap kerülnek feldolgozásra.

A 3-30 nap szállítási határidő egy átlagos időintervallum, de bizonyos időszakokban ez az idő változhat. Lehet hosszabb és rövidebb is. A termékek adatlapján feltüntetett határidőktől való eltérés nem kérhető számon a webáruház üzemeltetőjén, anyagi és jogi felelősségét e vonatkozásban kizárja. Természetesen a megadott határidők betartására cégünk maximálisan törekszik, de olykor kívülálló okok miatt (harmadik fél nem időbeni teljesítése, szélsőséges időjárási körülmény, közúti baleset) előfordul, hogy a megadott szállítási határidő nem tartható. Vállalkozásunk fenntartja azt a jogot, hogy egy korábban leegyeztetett szállítási időpontot egyoldalúan, de a Vevő tájékoztatása mellett módosítson.

Szállítási napjaink minden héten, munkanapokon történnek, reggel 6:00 és 21:00 óra közötti időpontokban. Hétvégén és ünnepnapokon nincs kiszállítás. 

Tolna, Baranya, Somogy, Vas, Zala, Győr-Sopron, Komárom-Esztergom megyékben jellemzően a délelőtti órákban történik a szállítás. 

A szállítás pontos napját minimum 1-4 munkanappal a Vevővel egyezteti az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs. A szállítási napon belül a szállítás időpontját nagyon szűk intervallumban jellemzően két órában határozzuk meg. (Például: 2021. október 08. 14:00 és 16:00 között). A szállítás napja és időpontja minden esetben előre egyeztetve van a Vevővel. Szállító járműveink előre megtervezett útvonalon haladva, pontos időbeosztással, címlista szerint adják át a megrendelt termékeket. 

A szállítás előre ütemezett módon történik, egy munkanapon több szállítási címre. A szállítási idő (például 4 nap vagy 4 hét) nagyban függ a szállítási időpont egyeztetésétől. Azok a vásárlók, akik leszűkítik a bútor átvétel időpontját (például: csak péntek, vagy csak 17 óra után) igényeiket nem lehet minden esetben teljesíteni. Amennyiben a Vevők alkalmazkodnak a cégünk által felkínált szállítási időponthoz, úgy sokkal hamarabb hozzájutnak a rendelt termék(ek)hez.

Cégünk minden év december 20. és január 05. körüli időpontok közötti időszakban éves leltár, karbantartás elvégzése miatt zárva tart. Ügyfélszolgálatunk telefonhívásokat nem fogad. Megrendelések folyamatosan leadhatók, azokat rendszerünk automatikusan rögzíti, de az egyeztetések, gyártás és szállítás csak az év első munkanapján kezdődik. A megadott e-mail elérhetőségre a leveleket fogadjuk, de ezek feldolgozása is csak az első munkanapon kezdődik. A honlapunkon is közzétesszük ezt a figyelemfelhívó tájékoztatást.

 III. 5. Sikertelen kiszállítás

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben utánvétel esetén a csomag átvételének időpontjában ki tudja fizetni annak kiszámlázott összegét a szállítónak. A Vevő hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben a Vevőt terhelik. Ezen költség a Vevő felé kiszámlázásra kerül.

Házig szállítás esetén, a szállító az utánvét kifizetését megelőzően nem jogosult a bútor kicsomagolását elvégezni.

Amennyiben a Vevő egy korrekt módon (termék sérülésmentesen, egyeztetett időben a szállítási címre érkezett) teljesített rendelést a házhozszállítás során a szállítóktól nem vesz át, fenntartjuk a jogot, hogy a Vevőt a jövőben csak a megrendelt termék teljes vételárának előre történő kifizetése esetén szolgáljuk ki!

Amennyiben a bútort láthatóan hiányosan vagy sérülten kapta meg, jelezze a szállítónál, hogy a csomagot a sérülés miatt nem veszi át (tehát ezért sikertelen a kiszállítás) és kérje jegyzőkönyv felvételét. 

IV. Visszalépés a megrendeléstől

Minden beérkezett megrendeléstől mindkét fél a megrendelést követő 2 munkanapon belül telefonon vagy e-mailen keresztül visszaléphet, mindenféle jogkövetkezmény nélkül.

Az email-ben leadott rendeléseket mindenképpen email-ben kell lemondani.

 

-   [email protected] 

-  +36/70 376-1301 vagy +36/70 376-1304

Fenntartjuk a jogot, hogy 4 sikertelen szállítási időpont szervezést követően töröljük a megrendelést. Továbbá törlésre kerülnek azok a megrendelések is, ahol a megrendelők nem elérhetőek, semmilyen módon nem lehet velük kapcsolatot felvenni és ők sem kezdeményeznek irányunkba kapcsolat felvételt. Ezeket a megrendeléseket a beérkezést követően 42 nap múlva töröljük.

IV.1.  Rendelés lemondása

A rendelések lemondása korrekt módon, még időben írásba e-mail útján történhet, vagy telefonos bejelentés alapján

-   [email protected] 

-  +36 70/376-1301 vagy +36 70/376-1304

 Ha módunk van (e-mail cím ismerete) írásban visszaigazoljuk a kért lemondást.

A rendelés és/vagy a szállítás már telefonon is egyeztetésre került akkor a rendelés bekerül a gyártási/szállítási rendszerbe. Ennél fogva elkezdődik a termék gyártási előkészülete, mint például anyagbeszerzés, időpontra ütemezés és végül a termék előállítása, majd szállítási nap kitűzése. A szállítási nap és a gyártási/szállítási rendszerbe bekerülés közötti időszakban történő rendelés lemondása cégünknek már bizonyos értelemben, anyagi kárt okoz.

A megrendelt termékek gyártás közbeni, vagy szállítás előtti Vevő általi lemondása szerződésszegésnek minősül, amelynek anyagi következménye is van.

Vevő részéről nem korrekt lemondások anyagi következményei, a következők:

 • A rendelés leadását követő két munkanap és a tizenkettő naptári nap (2-12) között lemondott rendelések esetén a rendelt termék végösszegének a 20%-a kötbérként levonásra kerül.
 • A rendelés leadását követő tizenharmadik (13) naptól és a szállítási nap közötti időszakban lemondott rendelések esetén a rendelt termék végösszegének a 30%-a kötbérként levonásra kerül.
 • Amennyiben a rendelés leadása és az előre egyeztetett szállítási nap között kevesebb, mint három munkanap telik el, a rendelt termék végösszegének a 30%-a kötbérként levonásra kerül.
 • Az előre egyeztetett szállítási napon a megadott szállítási címen nem veszi át a Vevő, mert nincs otthon, elérhetetlen, nem tud fizetni, elfelejtette a szállítás napját vagy idejét és a későbbiekben sem tart rá igényt, akkor a rendelt termék végösszegének az 50%-a kötbérként levonásra kerül. Ilyen esetekben a szállítási költséget is ki kell fizetni, hiszen a megrendelő miatt hiúsult meg az átadás-átvétel.

Előre utalás esetén a kötbérrel csökkentett összeget utaljuk vissza. A visszautalás a lemondás utáni visszaigazolást követő 15 napon belül megtörténik arra a számlaszámra teljesítve, amelyről az eredeti átutalás érkezett.

Utánvétellel rendelt és nem korrekt módon lemondott rendelés, esetén egy fizetési meghagyást fog kapni Vevő cégünktől a kötbér kiegyenlítésére. Valamint a későbbiek folyamán áruházunk kedvezményeit nem fogja tudni igénybe venni.

Egy szállításra váró termék lemondása minden esetben anyagi veszteséggel jár a megrendelőnek, és az Eladónak is. 

V.  Adatvédelmi tájékoztató

A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.

Regisztrált felhasználóink adatváltozás esetén (szállítási, számlázási cím, telefonszám, stb.) frissítsék a fiókjához tartozó adatokat is. Az Eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pl.: fuvarozó). Az alvállalkozók az Eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

A regisztráció során Vevő tetszés szerinti felhasználó nevet adhat meg, nincs karakter és méret korlát. A vezetéknév, keresztnév, email címet értelemszerűen, helyesen kérjük kitölteni.

Jelszó megadásánál lehet kisbetű, nagybetű, szám és ezek kombinációja tetszőlegesen, minimum 4 karakter hosszan.

Elfelejtett jelszó esetén, kattintson az elfelejtett jelszó linkre a bejelentkezés oldalon. Adja meg a regisztrációhoz használt email címét. Erre az email címre kis idő elteltével levelet kap, melyben egy linket talál. Erre a linkre kattintva vissza jut a weboldalra, ahol megadhatja új jelszavát.

V.1.  Személyi adatok védelme

A webáruházunkban tetszés szerint nézelődhet, személyazonossága felfedése nélkül is megismerkedhet termékeinkkel, árainkkal; regisztráció nélkül tájékozódhat. 

Megrendelés esetén szükségünk lesz a rendelés teljesítése érdekében az Ön adataira. Ezek az adatok szükségesek a számla kitöltéséhez, valamint az áru postázásához, szállításhoz. A Vásárlók adatait kizárólag a saját szerződéseink, számlázásunk és könyvelésünk dokumentálására használjuk. Az Eladó fél nem vállal semminemű felelősséget a hibásan vagy hiányosan megadott adatokból keletkező problémákért főleg, ha Vásárló nem tüntetett fel érvényes telefonszámot, melyen elérhető.

A B&A Trade Kft. a www.nonstopbutor.hu webáruház tulajdonosa kijelenti, hogy a rendszerünkbe regisztrált összes személyes adatot szigorúan bizalmasan és törvény szerint kezeljük. Adatait semmilyen körülmények között nem szolgáltatjuk ki harmadik félnek sem más személyeknek. Ezen feltétel alól kivétel a szállító vagy kézbesítő cég. A szállító vállalatok szerződésben nyilatkoznak az adatok bizalmas kezeléséről és az adatokkal az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járnak el.

V.2.  Adatvédelmi tájékoztató

 • A B&A Trade Kft a nyilatkozatban, mint a Domain tulajdonosa szerepel és egyben az üzemeltetői tevékenységet is Ő látja el.
 • Szolgáltató az adott ügylet lebonyolításához szükséges Ügyfelet érintő személyes információkat, adatokat elkérhet és azokat tárolhatja.
 • Ezeket az adatokat a Szolgáltató az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXX törvény rendelkezései szerint kezeli.
 • Ügyfélről tárolt adatokat Szolgáltató harmadik félnek nem adja tovább.
 • Szolgáltató az Ügyfél adatait felhasználhatja, hogy Ügyfelet tájékoztassa egyedi akciókról, új szolgáltatásokról, új termékekről.
 • Ügyfélnek jogában áll tudnia, milyen adatait tárolja Szolgáltató, azokat Ügyfél bármikor módosíthatja. A honlapon minden adatszolgáltatás önkéntes.
 • Bármelyik rendelkezés érvénytelensége vagy érvénytelenné válása a többi rendelkezés érvényességét nem érinti.
 • Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a fent leírtakat bármikor módosítsa.
 • Ügyfél elfogadja, hogy regisztrációja törölhető, ami a felhasználói fiók inaktív állapotra történő állítását jelenti, viszont a fiókhoz tartozó adatok, rendelések nem kerülnek törlésre.
 • Amennyiben olyan kérdése van, amire a fentiek elolvasása után sem kapott választ küldjön nekünk üzenetet, szívesen állunk a rendelkezésére.

Amennyiben a Felhasználó csak látogatóként, érdeklődőként nézi meg a weboldalt, abban az esetben semmilyen személyes adat nem kerül begyűjtésre, csupán anonim információk arról, hogy a látogatók mely oldalakat nézik meg, milyen funkciókat használnak, vagy próbálnak meg használni. Az adatok segítséget nyújtanak Eladó számára a weboldaluk üzemeltetéséhez, továbbfejlesztéséhez és a zökkenőmentes működésének fenntartásához.

A Honlap használata során a Felhasználó IP címe, a Honlap látogatásának kezdő és befejező időpontja, a böngésző és operációs rendszer típusa rögzítésre kerül, amelyet a rendszer folyamatosan, automatikusan végez, de ezeket az adatokat csak az adatkezelő láthatja, valamint ezen adatok nincsenek összekapcsolva a felhasználás vagy regisztráció során megadott adatokkal.

A nem regisztrált Felhasználók számítógépét a rendszer úgynevezett cookie-val azonosítja, amely a Felhasználó szokásainak rögzítésére alkalmas, de a személyes adatok kezelésére nem. Ezek a sütik csak ideiglenesen tárolódnak a számítógépén, és csak akkor kerülnek át a szerverünkre, amikor Felhasználó meglátogatja a Honlapot. Az alkalmazott sütik nem a Felhasználó merevlemezén tárolódik és nyomban kitörlődik, amikor a Felhasználó bezárja a böngészőjét vagy ha meghatározott ideig nincs aktivitás a Honlapon. A cookie-k használata engedélyhez kötött, ezért Felhasználónak az egyértelműen el kell fogadnia vagy el kell utasítania. Felhasználó megtekintheti és kitörölheti a számítógépén tárolt sütiket, és ellenőrzése alatt tarthatja azok használatának módját web böngészőjének beállításai segítségével. Erről további információkat Felhasználó a böngésző gyártójától vagy web böngészőjének súgóján keresztül kaphat. A weboldal funkciói csak korlátozottan érvényesülnek, illetve nem elérhetők, ha Felhasználó letiltja a sütik használatát.

A cookie használata elengedhetetlenül szükséges a webshop működéséhez, ezért a vásárlási funkciót a Felhasználó csak úgy tudja használni, ha böngészőjében engedélyezi a sütik fogadását.


A rendszer a következő cookie-kat használja:

 • symfony - Session Cookie - Ezzel a cookie-val tudjuk a Felhasználót összekapcsolni a szerveren található Kosár információkkal. Ennek megléte elengedhetetlen a vásárlás lebonyolításához. Törlésével egy új symfony cookie-t fog kapni az ügyfél és a már megkezdett vásárlási folyamat megszakad!
 • lmdWebshopProductListCookie - Egy termék lista amely segítségével az utoljára megtekintett termékek jelennek meg az ügyfelek számára. Lejárati idő 7 nap.
 • __utma, __utmb, __utmc, __utmv, __utmz - A Google Analytics 3rd party alkalmazás saját cookie-jai, ide értve az Analytics/Adwords remarketing cookie-kat is. Ennek használatát és kezelését a Google maga befolyásolja. A Google Analitcs alkalmazás segítségével tudjuk mérni az oldal látogatottsági adatait és vizsgálni a felhasználók oldallátogatási szokásait! A remarketing cookiek segítségével jelenhetnek meg a hirdetéseink célzottan azok felé, akik már meglátogatták az oldalt.
 • cb-enabled – Ennek a cookienak a használatával tudjuk regisztrálni, hogy a Felhasználó elfogadta vagy elutasította a cookie-k használatát, és hozzájárul vagy elutasítja azt, hogy a Honlap használata során Felhasználó gépén cookie-k kerüljenek elhelyezésre
 • lmdPopUpOverlayCookie – a felugró ablakokban közölt információk megjelenítéséért felelős, enélkül nem jelennének meg a felugró ablakok.
 • A Facebook alkalmazás saját cookie-jai, mely az oldalon elhelyezett facebook gombok megnyomásával aktiválódnak

 

V.3.  Hírlevél küldés

Bevezetés 

Mint azt a kedves ügyfeleink is tapasztalják, Vállalkozásunk, a B & A TRADE Kft. jelentős hangsúlyt fektet a velünk kapcsolatban állók személyes adatainak védelmére. Az adatok védelme azonban már a pontos felvilágosítással megkezdődik. Ennek érdekében itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy bár a GDPR (679/2016 EU Általános Adatvédelmi Rendelet) a nevéből adódóan az élet számos területét - adatvédelmi szempontból - általánosságban szabályozza, de akadnak azért kivételek. Ilyen a hírlevél küldés területe is.

A hírlevélküldést jelenleg még a magyar 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenységről - (röviden Grt.) 6. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelemről - (röviden Elkertv.) 14. § szabályozzák. Az említett jogszabályok pedig a hírlevélküldést az érintett hozzájárulásához kötik.

Éppen ezért a Vállalkozásunk a hatékony és ügyfélbarát működés érdekében olyan hírlevél szolgáltatást kíván nyújtani kedves ügyfelei (vásárlói és érdeklődői) számára önkéntes alapon, amely csakis az Ön hozzájárulásával történik, és semmiképpen nem zaklató vagy tolakodó természetű. Elsődleges szempont a korrekt tájékoztatás, valamint az egészséges kíváncsiság felébresztése.

 

ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK 

Adatkezelési cél: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek (elsősorban e-mail, ritkábban sms vagy push üzenet) küldése az érintettek részére, valamint tájékoztatás az aktuális ajánlatainkról, termékeinkről, hasznos információkról vagy új funkciókról, illetve az ügyfélazonosítás.

Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása – (lásd bevezetés címszót).

Adatkezelő: B & A TRADE Kft. (1111 Budapest, Lágymányosi utca 12. fszt. 2.; adószáma: 13807632-2-43; képviseli: Dankó Zoltán és Dankó Miklós); elektronikus elérhetősége: [email protected]

Adatfeldolgozó 1: Monoriné Stekler Anikó E.V. (székhely: 4002 Debrecen, Daróczi Vilmos u.8.)

Adatfeldolgozó 2: DIMA.hu Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 9. C. épület 3. emelet 10. ajtó.)

Az érintettek köre: mindenki, aki a hírlevélre feliratkozik.

Személyes adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám, a feliratkozás időpontja, a feliratkozáskori IP cím és Mac Adress.

Adatkezelés időtartama: a hírelvélről történő leiratkozásig.

Adattörlés és leiratkozás: az ügyfeleinknek a leggyorsabb leiratkozási mód az hírlevélben található linkre kattintás, mely bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen történik.  További mód a honlapunkon a „Leiratkozás hírlevélről” fül alatt vagy írásban és szóban a Vállalkozásunk székhelyére címzett vagy ott megtett nyilatkozat útján is lehetséges. Ezt követően Vállalkozásunk az érintett minden személyes adatát törli nyilvántartásából, amelyeket a reklám és hírlevélküldés miatt kezel.

Adattárolás: a személyes adatok a Vállalkozás tulajdonát képező szerveren, annak székhelyén, jogosulatlan személyektől jól elzárt szekrényben, arra kialakított külön helyiségben kerülnek tárolásra.

Adattovábbítás: a Vállalkozás semmilyen harmadik félnek nem továbbít személyes adatot, kivéve az adatfeldolgozó címszónál megjelölt felet.

Az adatkezelőnél megismerésre jogosultak köre és az adatkezelés módja: személyes adatokat kizárólag az adatkezelő ügyfélszolgálati munkatársai és ügyvezetői kezelhetik. Az adatok kezelése és feldolgozása során minden ügyfélszolgálati munkatárs jelszóval védett munkaállomáson, lehatárolt jogosultságok mellett kezeli az ügyfelek személyes adatait.


AZ ÉRINTETTEK JOGAI

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon a (GDPR 15.cikk (1) bekezdés e) és f) pont alapján) kérelmezheti az érintett a rá vonatkozó személyes adatok:

 • helyesbítését,
 • törlését, 
 • kezelésének korlátozását és
 • tiltakozhat az ilyen jellegű adatkezelés ellen; illetve
 •  valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával élhet.

Az érintett jogosult a GDPR 17. -18. cikkei alapján az adatkezelőtől kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül

 • törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, vagy
 • korlátozza az adatkezelést, mely addig tart, amíg az érintett által megjelölt indok szükségessé teszi azt.

Az adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a meghozott intézkedésekről.


JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK 

Az érintett alábbiakhoz fordulhat panasz esetén:

 • az adatkezelőhöz, (1. pontnál az Adatkezelő címszó alatti elérhetőségeknél);
 • az érintett tartózkodási helye vagy az adatkezelő székhelye szerinti illetékes bírósághoz;
 • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. vagy az [email protected] címen)

VI. Jogi nyilatkozatok

www.nonstopbutor.hu weboldalon és annak aloldalain található leírások, képek, dokumentumok a B&A Trade Kft tulajdonában állnak, ezeket a tulajdonos engedélye nélkül felhasználni tilos, részben vagy egészben felhasználva jogi következményekkel járhat. A www.nonstopbutor.hu mint domain név, a B&A Trade KFT tulajdonában van, az üzemeltetést és a számlázást is Ő végzi el.

A www.nonstopbutor.hu mint webáruház a vásárlóit kizárólag az alábbi elérhetőségeken szolgálja ki:

-  az interneten, www.nonstopbutor.hu

-  telefonon +36/70 376-1301; +36/70 376-1304; +36/20 470-7374

-  ügyfélszolgálati irodájában, 4400 Nyíregyháza Rákóczi út 100.

Csak ezen elérhetőségeken leadott és teljesített rendelések köthetőek a nonstopbutor webáruházhoz. Ettől eltérő vásárlás nem a nonstopbutor webáruháztól származó termék forgalmazás, ha ilyennel találkozik kérjük, jelezze nekünk, mert valószínűsíthető, hogy valaki(k) nevünkben tesznek ajánlatot. A nevünket használók, és nevünkben jogtalanul eljárók ellen feljelentést teszünk, és kártérítést követelünk.

www.nonstobutor.hu-ra mutató hivatkozás más oldalakon elhelyezhető külön engedély nélkül is, amennyiben megfelel a következő feltételeknek: 

 • az oldal működését nem rontja, 
 • az oldal nem jelenhet meg egy másik oldal részeként 

A B&A Trade Kft. minden tőle telhetőt megtesz, hogy az oldalon minden adat megfeleljen a valóságnak. Amennyiben tudomására jut, hogy valamelyik adat pontatlan, azt haladéktalanul korrigálja. A B&A Trade Kft a www.nonstopbutor.hu oldalon bármikor előzetes bejelentés nélkül bármit módosíthat. A B&A Trade Kft. nem vállal felelősséget a www.nonstopbutor.hu oldalon található adatok pontosságáért. Az üzemeltető igyekszik a honlapon keresztül minden szükséges információval ellátni az ügyfelet, de ezen információkon alapuló döntés az Ügyfél felelőssége.

A B&A Trade Kft, mint Tulajdonos és Üzemeltető sem vállal  felelősséget semmilyen az oldal hibás működéséből vagy üzemzavarából származó kárért, kellemetlenségért. Tekintettel arra, hogy az Internet egy nyílt, bárki számára hozzáférhető hálózat az ebből származó illetéktelen adatelérésekért, törlésekért, vagy egyéb kellemetlenségért, károkért, a B&A Trade Kft. felelősséget nem vállal. Nem tudunk felelősséget vállalni, harmadik személy hibájából eredő károkért, mint például fejlesztők, karbantartók munkája során elkövetett hibákért, vírus és hacker támadások által okozott technikai hibákért. Ezek a technikai hibák sokszor azt a hamis képet mutatják, hogy a vásárló töredék áron juthat hozzá bizonyos termékekhez, és nem a normális piaci áron. A normális piaci ár meghatározásánál a hasonló termékeket forgalmazó áruházak árát kell összehasonlítani, vagy a www.nonstopbutor.hu webáruház hiba előtti napokon értékesített termékek árait kell irányadónak tekinteni.

Nem lehetséges egy több tízezer forintos termékeket néhány ezer, vagy néhány száz forintért megvásárolni. A hibás árak esetén is kap a Vevő rendelés visszaigazolást, hisz a rendszer automata, de nem képes különbséget tenni a reális vagy irreális árak között. A rendelés visszaigazolása ellenére sem áll módunkban, a terméket Vevő részére biztosítani. Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét. Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron, vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a termék megrendelését. Ezek a hibák nem minősíthetőek a fogyasztó megtévesztésének, mert aki elolvasta és elfogadta az Általános Szerződési Feltételeket, annak tisztábban kell lenni a szabályokkal, és árakkal. 

A felhasználó az oldal használatával kifejezi, hogy elolvasta és egyetért az általános szerződési feltételekkel  és vásárlási feltételekben leírtakkal, az adatvédelmi nyilatkozattal és a jogi nyilatkozattal, és azt magára nézve kötelező érvényűnek tartja.

VII. Panaszkezelés

A Fogyasztó a termékkel vagy a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó kifogásait szóban vagy írásban az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

-  Telefon: +36 70/376-1301

-  E-mail: [email protected] 

-  Postai levél: B&A Trade Kft (Nonstop Bútor)  Nyíregyháza Rákóczi út 100.

-  Személyesen ügyfélszolgálaton: B&A Trade Kft 4400 Nyíregyháza Rákóczi út 100.

A közösségi oldalakon (Facebook, X, Google+, Instagram, Snapchat) tett reklamációt, panaszt nem tekintjük hivatalos formának ezért nem is fogadjuk el.

Szóbeli panaszt (telefon vagy személyes) az ügyfélszolgálati munkatárs rögzíti. A panaszbejelentésre fenntartott telefonszám megegyezik az egyéb ügyek (például: rendelés leadás, szállítási időpont egyeztetés) intézésére is használt hívószámokkal. Az ügyfélszolgálat kapacitásához mérten fogadja a beérkező hívásokat, de több egyidőben beérkező hívást nem tud, egyszerre kezeli. Cégünk nem köteles és nem képes minden beérkező, de nem fogadott hívószámot visszahívni.

A szóbeli panaszt a vállalkozás köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni. Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a fogyasztónak legkésőbb 30 napon belül - az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően - az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

 1. a fogyasztó neve, lakcíme,
 2. a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
 3. a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
 4. a vállalkozás nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
 5. a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírása,
 6. a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
 7. telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.

 

A vállalkozás a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

Írásbeli panasz esetén az alábbiak szerint köteles eljárni. Az írásbeli panaszt a vállalkozás - ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik - a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a vállalkozás köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

A panasz elutasítása esetén a vállalkozás köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a vállalkozás a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást.

 

A lent ismertetett témákkal kapcsolatos panaszaik megtétele során az alábbiakat vegyék figyelembe:

Méreteltérés: A kárpitozott bútorok esetében a méreteknél elfogadott eltérés 3%. Ha ezen felüli az eltérés, a reklamáció jogos. Amennyiben a fent említett 3%-on belüli az eltérés, a panasz nem jogos. Ezen a mérethatáron belüli eltérések esetén nem élhet semmilyen visszatérítési vagy kártérítési igénnyel.

Recsegés: Vevő amennyiben recsegést, kattogást tapasztal, minden esetben győződjön meg, hogy a bútor ténylegesen vízszintes helyzetben helyezkedik el. A recsegési hibák, akkor fordulnak elő, amikor a bútor egy kicsit meg van csavarodva. Ezek a talaj egyenetlenségéből adódnak. Mindenképpen javasoljuk a bútor vízszintbe állítását, ha a láb állítható, akkor a lábak emelésével vagy süllyesztésével lehet vízszintbe állítani. Ha a lábak fixek, akkor a hagyományos módszer, kartonpapír vagy valamilyen kis gumi-vagy műanyag alátéttel.

Fekvőfelület reklamáció: Vásárló puhább vagy keményebb fekvőfelületet kapott, mint amire számított, vagy amilyet rendelt. Végig követjük a rendelés és a gyártási folyamatot, a szállítással bezárólag és ha minden dokumentum a megfelelő típusú ágy legyártásáról tanúskodik, akkor nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy a vásárlónak azt az ágyat gyártottuk le, amit megrendelt. A vásárlónak ezen irányú megnyugtatása semmilyen költségbe nem kerül. Ha ennek ellenére is vannak kételyek a vásárlóban, akkor következik a helyszíni kiszállás, amely során kézzel kitapintással is legtöbbször megállapítható a fekvőfelület típusa, de ha még ekkor sem egyértelmű, akkor a helyszínre kivonuló szakembereink felbontják az ágybetét kárpitját, ami alatt minden kétséget kizáróan látható az ágybetét matracának típusa. Ez a megoldás viszont a Díjtáblázatban szereplő költségekkel jár.

A díjtáblázatban megjelölt díjak vonatkoznak akkor is, ha a vásárló nem tudja összeszerelni a bútorát és cégünket kéri meg, hogy végezze el a szakszerű összeszerelést, esetleg panasz formájában adja elő, hogy nem működik az általa megvásárolt bútor.

Kárpit: A szövetek tulajdonságaik révén, kopnak, gyűrődnek, ráncosodnak, feszülnek, koszolódnak, ezek minden textilre jellemzőek, de eltérő módon. Ezeknek mértéke függhet a szövet (ágy) használatától, korától, tisztításától, terhelésétől, az anyag egyedi tulajdonságától, az alatta lévő hordozó anyagok tulajdonságától. Az ágytakaró használatával nagyban növelhető a fekvőfelületi szövet élettartama. Ha az ágyakon lévő szövetek ráncosodnak, vagy gyűrődnek, lehetnek külső hatások eredménye, eredhet az anyag tulajdonságából is, típuson belül és szállítmányon belül is változik az anyag minősége és tulajdonsága.

Gyakori problémák: Vevők a kiszállítást követően nem tudják az ágyneműtartó rugót beakasztani, a csavaros lábat nem tudják becsavarozni, vagy az ágybetétet nem tudják a helyére illeszteni. Gyakori hiba még az ágyak elhelyezése során csavarodott állapotban van, mert a padló egyenetlen, emiatt az élek nem illeszkednek. Van, ahol súrol az ágy, valahol nagy hézag található. A későbbi ágyrecsegés is az egyenetlen, rossz elhelyezés miatt alakul ki, amit később már nem is lehet megszüntetni. Az ágyak recsegése, ropogása, nyikorgása csak akkor minősül hibának, ha a cégünk szakemberei vitték be és szerelték össze az ágyat. 

Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy Vevőink kifogástalan minőségben és sérülésmentesen kapják meg a bútoraikat, ezért a bútorok szállítás előtt minőségi ellenőrzésen mennek át, hogy ne kerüljön fel hibás termék a szállítójárműre. Gépkocsivezetőink precízen rakodnak és körültekintően vezetnek, mert tudják, hogy hibátlan állapotban kell átadniuk a bútort.

Bútoraink részben csomagoltak, ezért átvételkor győződjenek meg a csomagoló fólia alatti részek sértetlenségéről. Az átadás-átvétel után, a bútoron keletkező szakadások, horzsolások, törések, koszolódások, foltok nem minősül vállalkozásunknak felróható hibának. Ilyen jellegű panaszt nem fogadunk el, amikor kérik a házba szállítás és összeszerelés szolgáltatást, hisz itt az a lényeg, hogy kicsomagolva, összeszerelve, működőképes állapotban, használatra készen adjuk át a terméket.  Az átvételt írásban „A terméket sértetlenül és hiánytalanul átvettem” dokumentálja mindkét fél, a szállító és az átvevő is.

Ajándék: Honlapunkon közzétett termékeket egyes esetekben bizonyos ideig valamilyen ajándéktárggyal hirdetjük. Ez azt jelenti, hogy vásárló ajándékba kap a megvásárolt termékhez például egy, vagy két párnát, puffot, stb. Az ajándéktárgyak nem feltétlenül színazonosak a megrendelt termékkel. Ajándék szín és anyagminőségére vonatkozó reklamációkat nem fogadunk el. 

A panasz kivizsgálása

A panasz kivizsgálásához szükséges, hogy a panasszal érintett bútorról készült fotó csatolásra kerüljön, amely nagy segítséget jelent az ügy gyors kivizsgálásában és megoldásában. Minden esetben egy szakemberekből (asztalos, kárpitos) álló csapat vizsgálja ki és állapítja meg a hiba okát, és azt, hogy a panasz jogos vagy sem.

Amennyiben nem áll rendelkezésre fotó, vagy a csatolt fotóból nem állapítható meg egyértelműen, a panaszolt tény, úgy a kivizsgálásához szükséges helyszíni vizsgálat. A vizsgálat ügyfélszolgálatunkkal előre egyeztetett időpontban történik. Helyszíni kivizsgálás esetén Eladó jogosult a honlapján található (díjtáblázat) hatályos díjjegyzékben meghatározott mértékű kiszállási díj Vevővel szemben történő érvényesítésére. Amennyiben a panasz alaptalan, nem az Eladó oldalán felmerülő ok, úgy a helyszíni vizsgálat díja a Díjtáblázatban megjelölt összeg, amely utólag kerül kiszámlázásra.

Ha jótállási és szavatossági időn belül a meghibásodott terméket nem az Eladó vagy forgalmazó javítja/javíttatja, akkor a vásárló elveszti jótállási és szavatossági igényét a forgalmazó és gyártó irányában. 

A Vevő általi bevitel során keletkezett hibákért vállalkozásunk nem vállal felelősséget. Továbbá a vásárló önhibája esetén (pl.: a szövet szála felszalad foszlik, háziállat által okozott kaparás, karmolás miatt; étel, ital, illetve egyéb anyag okozta folt miatt)

Termékeink nyíregyházi raktárbázisunkról jutnak el a Vevőkhöz, bármilyen gond probléma esetén ide kerülnek visszaszállításra.    

Áru visszaszállítási címe: B&A Trade Kft Nonstop Bútor, 4400 Nyíregyháza Rákóczi utca 100. 


Amennyiben az Eladó és a fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a fogyasztó számára:

 

Fogyasztóvédelmi eljárás

Amennyiben a Vevő fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a Vevő lakóhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok látják el: http://www.kormanyhivatal.hu/

Békéltető testületi eljárás

Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni. A békéltető testületi eljárás megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.

A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

 

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani. Az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

A kérelemnek tartalmaznia kell

 1. a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
 2. a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
 3. ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
 4. a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
 5. a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
 6. a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,
 7. a testület döntésére irányuló indítványt,
 8. a fogyasztó aláírását.

 

A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát, amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefonszám: 06-72-507-154
Fax: 06-72-507-152
E-mail: 
[email protected][email protected]

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
Fax: 06-76-501-538
E-mail: 
[email protected][email protected]
Honlap: 
www.bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszám: 06-66-324-976
Fax: 06-66-324-976
E-mail: 
[email protected]

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail: 
[email protected]

Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Telefonszám: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail: 
[email protected]

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail: 
[email protected]

Fejér Megyei Békéltető Testület
Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám:06-22-510-310
Fax: 06-22-510-312
E-mail: 
[email protected]

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszám: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218
E-mail: 
[email protected]

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszám: 06-52-500-710
Fax: 06-52-500-720
E-mail: 
[email protected]

Heves Megyei Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 06-36-429-612
Fax: 06-36-323-615
E-mail: 
[email protected]

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
Fax: 06-56-510-628
E-mail: 
[email protected]

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszám: 06-34-513-027
Fax: 06-34-316-259
E-mail: [email protected]

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
Telefonszám: 06-32-520-860
Fax: 06-32-520-862
E-mail: 
[email protected]

Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV. em. 2. ajtó
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszám: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-474-7921
E-mail: 
[email protected]

Somogy Megyei Békéltető Testület
Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
Telefonszám: 06-82-501-026
Fax: 06-82-501-046
E-mail: 
[email protected]

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszám: 06-42-311-544
Fax: 06-42-311-750
E-mail: 
[email protected]

Tolna Megyei Békéltető Testület
Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
Telefonszám: 06-74-411-661
Fax: 06-74-411-456
E-mail: 
[email protected]

Vas Megyei Békéltető Testület
Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszám: 06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936
E-mail: 
[email protected]

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
Telefonszám: 06-88-429-008
Fax: 06-88-412-150
E-mail: 
[email protected]

Zala Megyei Békéltető Testület
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefonszám: 06-92-550-513
Fax: 06-92-550-525
E-mail: 
[email protected]

Az érdekérvényesítésben segíthet a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (www.fvf.hu) illetve az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelet (www.ofe.hu)

Online vitarendezési platform

A szolgáltató és a megrendelő közötti, a megrendeléssel kapcsolatos fogyasztói viták rendezéséhez a Megrendelőnek (fogyasztónak) lehetősége van az Online Vitarendezési Platform használatára. A vitarendezési platform az alábbi ODR linken érhető el: http://ec.europa.eu/odr

Bírósági eljárás

Bírósági eljárás. Vevő jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

Tudjon meg többet a ma Magyarországon érvényben lévő jogszabályokról az alábbi elérhetőségeken:

Fogyasztóvédelem

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

Internetes vásárlástól való elállás

A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályaiért kattintson ide!

 

Az itt található hivatkozások tájékoztató jellegűek. A jogszabályok bármilyen nemű módosulásáért felelősséget nem vállalunk.

Reklamáció

Amennyiben problémája van a megvásárolt termékünkkel, kérjük ezen a formon keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot. 

A kitöltéshez legalább 1 kép feltöltése kötelező. Kérjük a képek legyenek élesek és a hiba a terméken jól látható, hogy ki tudjuk vizsgálni a problémát minél tüzetesebben.
Nonstop Bútor csapata.

Fényképek hozzáadása

VIII. Termékszavatosság / Garancia / Jótállás / Vásárlástól való elállás

VIII. 1. Termékszavatosság

Termékszavatosság a gyártónak a termék hibája miatti közvetlen, szavatossági természetű helytállása a fogyasztóval, azaz a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy Vevővel szemben.

A vásárolt termék hibája esetén a fogyasztónak minősülő Vevő a jelen pontban meghatározott kellékszavatossági jogát vagy a jelen pontban meghatározott termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék 

1.) kijavítását vagy 

2.) kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatossági igényét kizárólag a gyártóval vagy forgalmazóval szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

VIII. 2. Garancia, Jótállás

A www.nonstopbutor.hu internetes üzletre, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló rendelet vonatkozik, melynek megfelelően az alábbi jótállási időtartamok az irányadóak:

a, 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén 1 év

b, 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén 2 év,

c, 250 000 forint eladási ár felett 3 év.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár. A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a Vevő a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

Ha a Vevő a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.

A kijavítás kezelésekor az Eladónak törekedni kell arra, hogy a kijavítást 15 napon belül elvégezze. A kijavításra nyitva álló határidő a fogyasztási cikk átvételekor indul.

Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, abban az esetben az Eladó a Vevőt tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról.

Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során az Eladó részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a vevő eltérő rendelkezése hiányában az Eladó köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, az Eladó köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a vevő részére visszatéríteni.

Amennyiben az Eladó nem tudja a fogyasztási cikket 30 napon belül kijavítani

 • és a Fogyasztó ehhez hozzájárult, számára a kijavítás teljesíthető későbbi határidőben, vagy
 • amennyiben a Fogyasztó nem járul hozzá a kijavítás későbbi teljesítéséhez, vagy ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott, számára a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül ki kell cserélni, vagy
 • amennyiben a Fogyasztó nem járul hozzá a kijavítás későbbi teljesítéséhez, vagy ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott, de a fogyasztási cikk cseréjére sincs lehetőség, a fogyasztási cikk számláján, vagy nyugtáján szereplő eladási árat kell számára a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül visszatéríteni.

A jótállás a szavatossági jogok (termék és kellékszavatosság) mellett érvényesül, alapvető különbség az általános szavatossági jogok és a jótállás között, hogy a jótállás esetén a fogyasztónak kedvezőbb a bizonyítási teher.

A 151/2003 Korm. Rendelet szerinti kötelező jótállás alá eső rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálat gondoskodik.

Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a szavatossági jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Az Eladó jótállási idő és jótállási felelősségére a Ptk.-ban, valamint a vonatkozó kormányrendeletekben foglaltak az irányadóak. 

A szavatosság és a jótállás (más néven: garancia) a fogyasztói érdekek jogérvényesítésére vonatkozó, de a legtöbb ember számára összemosódó kifejezések, amelyek azonban tartalmukban lényegesen különböznek. 

A jótállás azt jelenti, hogy a kereskedő, gyártó garantálja, hogy bizonyos időtartamon belül a termék kifogástalanul fog működni, és ez alól a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítani tudja, hogy a vevő rendeltetésellenesen használta a terméket. Jótállás csak bizonyos, jogszabályban meghatározott áruk és szolgáltatások körére vonatkozik. A jótállás azért kedvezőbb a vásárlónak, mint a szavatosság, mert reklamáció esetén nem kell bizonyítania, hogy vétlen a termék meghibásodásában. 

Szavatossággal az eladó azért vállal felelősséget, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Szavatosság keretében nem a kereskedőnek, hanem a vevőnek kell bizonyítania, hogy ő vétlen a meghibásodásban, az már eladáskor benne volt az áruban, de az átadáskor, a szerződés teljesítésekor még nem lehetett észlelni azt. Akkor válik jelentőssé a szavatosság, ha a jótállási idő már letelt, hiszen a rejtett hiba későbbi jelentkezésekor a szavatosság még él. Ha jótállási és szavatossági időn belül a meghibásodott terméket nem az eladó vagy forgalmazó javítja/javíttatja, akkor a vásárló elveszti jótállási és szavatossági igényét a forgalmazó és gyártó irányában.

Az Eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben köteles kicserélni, ha azok bizonyítottan hibásak.  A szavatosság, illetve jótállás nem terjed ki az olyan hibákra, melyek a következőkre vezethetőek vissza,

 • nem tartották be a bútor -kezelési, -használati, illetve karbantartási utasításait,
 • a bútort nem rendeltetésszerűen használták, (a rendeltetésszerű használat körébe tartozik a bútornak vásárló általi elhelyezése, tárolása, körülményeinek megfelelő biztosítása is)
 • a bútort megváltoztatták, átalakították
 • a kárpit természetes kopása, elhasználódása folytán tönkremegy
 • ha házhoz szállítást nem az Eladó megbízottjai végezték, Vevő általi szállítás közben történt sérülés
 • a csomagolóanyag nem szakszerű eltávolításával okozott sérülés (az Eladó csak akkor felel, ha a csomagolóanyag eltávolításában megbízottja, vagy munkavállalója működött közre)
 • a lapra szerelt bútorok elemei és alkatrészei a Vevő vagy az általa megbízott más személy összeszerelése közben sérültek meg. (Ebben az esetben Vevő tudomásul veszi, hogy a sérült elemek cseréjére és pótlására kizárólag térítés ellenében kerül sor.)

 

VIII. 3.  Vásárlástól való elállás joga

Az interneten és telefonon történő vásárlás esetén a Vevőt megilleti a vásárlástól való elállás joga. A Vevő a termék átvételét követő tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól és köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül cégünkhöz visszajuttatni a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szerint.

Ezt az igényét jelezheti e-mail üzenetben vagy a postai úton a megfelelő formanyomtatványon, melyet az áru átvétellel egy időben kap, de elvesztés esetén letölthető a webáruház honlapján is.

Elállási szándék tudomásul vétele a 14 napos bejelentési határidő számítása a nyomtatvány cégünkhöz beérkezésének időpontja.

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Eladó pedig köteles az elállásról való tudomásszerzést követő 14 napon belül visszatéríteni a termék árát és a teljesítéssel felmerülő költséget, kivéve a termék Eladó részére történő visszaküldéséért fizetett költséget, valamint azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a fogyasztónak minősülő Vásárló az Eladó által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.  

Érvényes elállás esetén minden kölcsönösen kapott teljesítés visszatérítendő. Amennyiben a fogyasztó nem tudja visszatéríteni számunkra a kapott teljesítést, illetve csak részben tudja, vagy csupán a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredően elhasznált, vagy nem működő állapotban, értékcsökkenten tudja visszaadni, kötelessége az ebből eredő kárt megtéríteni. Az Eladó kizárólag használatba nem vett, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat ezen pont alapján.

Postai úton, utánvéttel visszaküldött terméket a B&A Trade Kft-nek nem áll módjában átvenni, az ilyen küldeményeket a posta a feladó költségére visszaszállítja.

A kicsomagolt terméket, teljes összegen visszavásároljuk, kivéve, az alábbi eseteket:

 • ha a bútort már használatba vették és használat közben megsérült, károsodott (pecsétes, szakadt, törött, kidörzsölt, horzsolt, koszos)
 • ha a bútor egyedi kialakítással, egyedi méretekben, egyedi színben, kimondottan Vevő kérésének megfelelően került gyártásra
 • matracok esetén, ha a higiéniai és egészségügyi okokból nem felel meg az új bútor fogalmának (pecsétes, foltos, nedves, koszos)

 

Amennyiben mégis élne elállási jogával, de a bútor a fent említett hibák közül bármelyikkel rendelkezik, köteles a helyreállítási költséget megtéríteni olyan arányban, hogy az újként eladhatóvá váljon. Például: áthúzás, törött-, szakadt-, foltos elemek cseréje.

A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

A vevő kérésének megfelelő, nem előre gyártott termék:

 • az olyan termék, amelyet a vásárló az szövetválasztó program segítségével egyedi színösszeállításban rendel, nem a felkínált, képen látható „alap” színekben
 • az olyan termék, amelyet a vásárló egyedi méretben rendel, nem a felkínált „alap” méretekben
  például: magasabb, alacsonyabb fejtámla

 

Ezek a termékek egyedi kialakításúak a Vásárló egyéni elképzelése alapján készülnek.

A visszaélésszerűen gyakorolt elállási jogot az Eladó nem fogadja el. A vásárlástól való elállás joga nem a 14 napos ingyenes használatot biztosítja a Vevő részére, hanem a termék szemrevételezésének a lehetőségét.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta letöltéséért kattintson ide!

Az elállásról tudjon meg többet kattinstosn ide!

A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályaiért kattinston ide! 

IX. Vonatkozó jogszabályok

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    

19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról az Ügyfeleket a Weboldal felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Weboldal használatának feltétele, hogy az Ügyfél a Weboldalon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja.