Oldalsáv

Műszaki leírás

Általános műszaki leírás!

 

Vázszerkezet

Bútoraink vázszerkezete első osztályú alapanyagokból készülnek. Franciaágyaink, heverőink típustól és ártól függetlenül  mind egységesen, azonos eljárással készülnek. A fekvőfelület fakeretei szárított lucfenyőből készülnek, öt-hat  bordával (terméktől függően),  csapozott, ragasztott, szegelt (Millenium termékek) kivitelben szinte görcsmentes fából, 70mm*25-45 mm keresztmetszetben. 

A kereteket 4mm-es rétegelt lemezzel borítunk be,
mely nem csak a hazai, hanem az európai piacon számítva is egyedülálló megoldás! Soha nem törik be, nem hullámosodik és probléma mentes, viszont lényegesen drágább megoldás, mint amivel mások készítik. Az ágyneműtartó(káva) rész fehér bútorlapból(18mm) és natúr forgácslapból (16-18mm) készül, natúr, vagy fehér festett farostlemezzel borítva!  A szerkezeteket működtető vasalások  acélokból készülnek a célnak megfelelő anyag vastagsággal,  préselt összehegesztett vagy préselt szegecselt, festett, horganyzott, vagy porszórt kivitelben. A lábak és ütközök többsége fémből és   műanyagból készülnek. Műanyag kellékeink  rugalmas extrudált alapanyagokból készülnek,  fúrhatóak, csavarozhatóak, anélkül hogy eltörnének vagy  elrepednének. Műanyag kellékeink megtalálhatóak, króm, matt króm, fekete, szürke, wenge, és calvados színekben! 

Nézze meg képgalériánkat

Az ágybetétek

Az ágybetétek többféle szivacsos és kétféle rugós kivitelben készülnek. A szivacsos betétek közül  az ülő és fekvő felületekre az N 30-as keménységű szivacsnál puhábbat nem ajánlunk. DE kérésükre bármilyet elkészítünk. Az árlistánkban szereplő kanapék és ülőgarnitúrák árai minden esetben az N 30-as keménységű szivaccsal (7 cm) értendőek. Az extra szivacsos kivitelek N 30 keménységűek, de eltérő vastagságúak (franciaágyaknál 10 cm, míg a kanapék, és sarokülők esetében 7 cm vastagak.). A rugós betéteknél lehet választani: él-keretes rugós ágyat és erősített rugós ágyat., és komfort rugós ágyat. Az él-keretes rugós ágyak rugalmasabbak. Minden esetben a keret széléig ér a rugózat ez a kivitel a gyakoribb és az olcsóbb. Az erősített rugós ágyak rugózata rövidebb mint maga a keret méret, helyét szivacs tölti ki, itt a rugó közeinek kiszivacsozásával keményíthető a fekvőfelület. A szivacs csíkok keménységének változtatásával és minél több rugó köz kitöltésével tudjuk keményíteni a fekvőfelületet. Ezen csíkok puhításával és ritkításával, viszont puhább felületet tudok elérni. Rugóink első osztályú 2.2 - 2,4 mm vastagságú edzett minőségi rugóacélból készülnek sűrű rugótekercselésekkel, eltérve a legtöbb cég által alkalmazott olcsó 1.8-2.0 mm vastagságú, ritka tekercselésű könnyen deformálódó rugóktól. A komfort rugós ágyak egy sűrűbb tekercselésű rugók élkerettel ellátva.  A háromféle  rugó választás csak a franciaágyaknál és a heverőknél lehetséges!  

Vasalások, fémek és műagyagok

Vasalásaink minden esetben festett vagy horganyzott kivitelűek. A funkciójuknak megfelelő anyagvastagsággal rendelkeznek, könnyen, problémamentesen működnek és esztétikusak. Műanyag alkatrészeink között megtalálhatóak a hagyományos típusú lábak és ütközők, valamint a dizájnos modern stílusú bútor lábak állítható és fix kivitelben is.

Rugóink első osztályú 2.2mm vastagságú edzett minőségi rugóacélból készülnek sűrű rugótekercselésekkel, eltérve a legtöbb cég által alkalmazott olcsó 1.8-2.0mm vastagságú, ritka tekercselésű könnyen deformálódó rugóktól. A kétféle rugó választás csak a franciaágyaknál és a heverőknél lehetséges!  Rugótípus szerint alkalmazzunk élkerettel ellátott rugót melynél a rugótekercs száma 200*160 méretnél 26*16=416 db sűrűségű.  Használunk élkeret nélküli rugókat, melyeket szivacs kiegészítésével alakítunk ki erősitett rugózásúra. Mind a heverők, mind franciaágyak estében, alkalmazzuk mindkettő rugó típust. Minden rugó változatnál lényegesen sűrűbb tekercselésűt használunk mint, a piacon lévő többi vállalkozás.

Egy példa: az átlagos rugótekercs szám 23*14-es sűrűségű, ami 322db rugó tekercs számot jelent, míg mi ugyanannál a méretnél 26*16-os sűrűségű, 416-os rugótekercs számú rugókat használunk. Általában a rugóacél vastagsága is vékonyabb az általunk használt 2,2mm-től,legjobb esetben egyezik.

Ezek jelentős stabilitási és  tartósságbeli különbségeket eredményeznek a mi javunkra, úgy hogy minimális különbséggel kerül többe. Ezekről meggyőződhetnek személyesen telephelyünkön, vagy a képgalériánkban bemutatott fotókon, videókon.