Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A franciaágyak takarói már egyre népszerűbbek nálunk is

A franciaágyak takarói már egyre népszerűbbek nálunk is

A franciaágyak takarókkal való ellátása új keletű szokás otthonainkban. Régebben hazánkban még nem volt nagyon ismert, hogy az ágyakat még külön takaróval is beborítják. Az volt a szokás, hogy az ágyneműt reggel elpakolták a helyére, általában ágyneműtartóba vagy komódba, este pedig elővették.

A franciaágy takaróinak használata néhány nyugat-európai és skandináv ország hagyományaiból, valamint Amerikából lett átörökítve. Ezekben az országokban évtizedek óta az esti lefekvés és az ágynemű része az ágytakaró. Sőt, az emberek éjjelre is rajta hagyják az ágyon, és ezáltal dupla rétegként azzal is takaróznak. Téli hónapokban ez még pluszban is előnyös.

A különböző takaróhasználatokról bővebben is olvashat Nonstop Bútor webáruházunk blogcikkeiben, de magát az ágytakarókat és rengeteg franciaágyat, számtalan szín- és szövetkombinációban is megtalálhatja oldalainkon.

Az ágytakarók méretének meghatározása

Azontúl, hogy mindenki számára fontos, hogy stílusban illeszkedjen az ágytakaró a bútorok és a falak színvilágához, elsősorban két fontos szempontot kell mérlegelni, amikor franciaágyakhoz takarót választunk.

Az egyik, hogy a méretnek igazodnia kell a franciaágy méretéhez, ehhez segítséget találhat webáruházunk korábbi cikkében. Rá kell számolnunk, hogy melyik oldalon, mennyire szeretnénk, hogy lelógjon, viszont az sem jó, ha nagyon túllóg az ágyon és hasra esünk benne.

A franciaágy-takaró anyagának kiválasztása

A másik pedig, hogy az anyagválasztást a napi használattól függően kell meghatározni. Nem mindegy, hányan és kik lakunk egy háztartásban. Ha pl. kisállat (kutya vagy macska) van a lakásban, és az ráadásul bejárós az ágyra, akkor érdemesebb egy olyan anyagot választani, amely kevésbé szálasodik.

Ugyanígy a kisgyerekek is tudnak nem várt meglepetéseket okozni mindenféle szövetben. Ilyenkor érdemesebb vastagabb, könnyebben kezelhető anyagot keresni. Ha tudjuk, hogy a letakart franciaágy rendszeres igénybevételnek van kitéve, akkor ennek megfelelően strapabíróbb, de a tisztítást jobban viselő ágytakarót kell rá beszerezni.

Mosási lehetőségeink

Ebben az esetben gondoljuk végig, hogy mennyire és hol lesz lehetőségünk arra, hogy kitisztítsuk a franciaágy takaróját. Ha nagy a méret, akkor szembe kell néznünk a problémával, hogy lehet, hogy nem fér bele a mosógépbe. Ilyenkor kénytelenek leszünk egy mosodát keresni.

A másik, amire figyelni kell, hogy az adott szövet egyáltalán mosható-e és ha igen, akkor hány fokon. Ha nem mosható, akkor tisztítóba kell vinni, ha mosható, akkor viszont javasolt maximum 40 Celsius-fokon próbálni, vagy vannak már olyan mosóprogramok, amelyek direkt az ilyen kényes holmikra vannak kitalálva.

Ágytakarók esetében különös fontossággal bír, hogy van-e elegendő helyünk mosás után kiteríteni az ágytakarót a megfelelő száradáshoz. Főleg, ha vastag anyagról van szó, ne maradjon nedves, hiszen gyorsan bepenészedhet. Azt pedig utána kiszedni egy holmiból nem egyszerű feladat. Ha napon szárítjuk, vegyük figyelembe, hogy esetleg kifakulhat és veszíthet a színéből, ugyanakkor viszont a napsugárzás egyben fertőtlenít is, és megvéd a poratkáktól és más kórokozóktól.

A fentiek tükrében biztos lehet benne, hogy egy jól kiválasztott, esztétikus és harmóniát sugárzó ágytakaró nemcsak hasznos kelléke lesz a hálószobának, hiszen ápol és eltakar, hanem egyben a legfontosabb díszítőelemévé is válik.

Ha a kínálatunkban nem találja a megfelelő ágytakarót, bátran keressen minket megadott elérhetőségeinken. Sőt, válasszon hozzá egy új franciaágyat is vagy egy kinyitható kanapéágyat, tanácsadó munkatársaink segítenek mindenben!