Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Vannak, akiknek csak a magasfekhelyes kanapék az ideálisak

Vannak, akiknek csak a magasfekhelyes kanapék az ideálisak

Ön is kanapévásárláson gondolkodik? Speciális igényei vannak, amik miatt nem bízná a véletlenre a választást? Akkor ne habozzon, a legjobb helyen jár, ha érdeklődik a magasfekhelyes kanapék iránt, vagy épp a megerősített váz vonzza.

Mikor érdemes magasfekhelyes kanapék vásárlásán gondolkodni?

A magasfekhelyes kanapékat a legtöbb esetben olyan emberek választják, akik szeretnek magasan feküdni, vagy éppenséggel nehezen megy nekik a hajolás, felállás. Hogy ez ne okozzon problémát, mindenképp olyan fekhelyre van szükség, ami biztosítja ezt, hiszen így nem áll fenn a veszélye annak, hogy reggel úgy ébrednek, mint akit kerékbe törtek. A különféle mozgásszervi megbetegedések megelőzése érdekében elengedhetetlen, hogy maximálisan kényelmes matracon töltsük az éjszakát.

Ha nem megfelelő a fekhely magassága, az könnyen rémálommá változtathatja az éjszakai felkelést. Ki ne ment volna már ki éjszaka mosdóba, ami azt jelenti, hogy előtte fel kell állni a kanapéról?! Igen ám, de ha nem jó a magasság, akkor igazán komoly fájdalmakkal kell megküzdenünk a mindennapokban.

Fő szempontok

Nem véletlen, hogy a kor és a magasság is sarkalatos pontja annak, hogy milyen ágyat választunk. Hiszen egy magasabb ember könnyebben áll fel egy magasfekhelyes kanapéról, mint egy alacsonyabb. Ugyanígy egy fiatalabb hamarabb felmászik egy magas fekhelyre, míg egy idősebb számára a nagyon magas egy tortúra lehet. Mi mégis azt tanácsoljuk, hogy inkább legyen picit magasabb a kinyitott ágy, mivel akkor nem kell alacsonyról feltolni a súlypontot, sem pedig bezuhanni az ágyba. Tehát ha egy mód és lehetőség van, akkor mindenképp a magasfekhelyes kanapék közül érdemes válogatni.

Szakemberek szerint az ideális ágymagasság az 60 centi, de természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ehhez hozzájárulnak az emberi tényezők is. Tehát egy 190 centi magas egyénnek egyáltalán nem valószínű, hogy ugyanaz lesz a kényelmes, mint egy 155 centisnek. Sőt egy 70 éves örökifjú nő vagy férfi sem biztos, hogy ugyanolyan fürgén fog fel-le mászkálni egy magas fekhelyre, mint mondjuk egy 30 éves. Tehát a választásban minden esetben kiemelt szerepet kap az ember kora és magassága.

Honnan tudjuk meg, hogy jó-e?

Többféle módszerrel tudhatjuk meg, hogy egy adott ágykeret pont jó, magas vagy éppen alacsony. A legegyszerűbb módszerhez, amihez nem kell semmilyen eszköz, ahhoz csak a testünkre van szükség. Üljünk le az ágyra úgy, hogy a lábunk a földön legyen, majd ellenőrizzük, hogy milyen szöget zár be a combunk a talajjal. Amennyiben párhuzamos, azaz a térdünk derékszögben áll, akkor tökéletes az ágymagasság, amit választottunk. Lehet ez még hegyesszög, amikor a térd felfelé mutat, illetőleg tompaszög, amikor a térdünk a földet nézi. Ezek egyike sem igazán egészséges, de még mindig jobb választás a magasabb, mint a túl alacsony.

Kanapé és kanapé között is óriási különbségek vannak, legyen szó kinyitható vagy épp fix variációról. Minden esetben fontos, hogy már az elején tudjuk, hogy mit is várunk el az adott darabtól. A nappali dísze legyen? Kényelmes fekhely legyen minden éjjel? Esetleg alkalmanként kéne csak kinyitni? Rengeteg szempont, melyeket mind mérlegelnünk kell!

Ha nem találta még meg az ideális pihenőhelyet éjszakára, ne csüggedjen, keressen minket és segítünk, hogy meglelje az Önnek megfelelőt!