Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Hogyan történik a memóriahabos matrac tisztítása?

Hogyan történik a memóriahabos matrac tisztítása?

Azzal vélhetően mindenki egyetért, hogy a matracot, amin alszunk, rendszeresen tisztítani kell. Ez sokféleképpen történhet, attól függően, hogy milyen matracról van szó. Egy egyszerű matracot sokkal egyszerűbb és gyorsabb tisztán tartani, mint amilyen feladat egy memóriahabos matrac tisztítása.

Általános tisztítás

A matracok tisztítása minden esetben azzal kell kezdődjön, hogy felmérjük azt, hogy mennyire is koszos az adott fekhely. A választól függetlenül minden esetben a legjobb, ha egy alapos porszívózással kezdjük, aminek hatására eltűnik a beleszállt port. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az esetleges nedvességgel keveredve néhány absztrakt mintával lehetünk gazdagabbak. Ez nem csak nem esztétikus látvány, de a későbbiekben melegágya lehet a penésznek és különböző élősködőknek.

A tisztítás történhet az anyag függvényében egy nedves ronggyal vagy speciális, erre a célra kifejlesztett vegyszerrel, sőt akár szódabikarbónával is, annak függvényében, hogy ki mit preferál.

Ha a matrac levehető és mosható huzattal rendelkezik, akkor semmi probléma nincs, hiszen elég csak bedobni a mosógépbe és ha készen van, akkor megvárni, míg megszárad. A teljes száradás elengedhetetlen a hosszú életű matracért, mert a nedves közeg kedvez a penész kialakulásának, ami egy rendkívül egészségtelen és allergizáló képződmény.

Memóriahabos matrac tisztítása

A fenti eljárás a porszívózás után megváltozik, ha memóriahabos matrac tisztítására kerül sor. Mivel a memóriahab nem szereti a vizet, így ebben az esetben mindenképp messziről kerüljük a használatát. Beszivárog a memóriahabos matrac szerkezetébe, így a tisztítása meglehetősen körülményes. Bár a matracok alapvetően nem szeretik a nedvességet, de a túl sok folyadék nagyon nehézzé teszi a száradást, így a használata is problémába ütközik. Ebben az esetben egy kis szódabikarbónával végezhetjük a szagtalanítás műveletét, majd egy alapos porszívózással eltávolíthatjuk azt.

A szódabikarbóna nem csak azért jó, mert a legjobb természetes szagtalanító, de hatékonyan felszívja az esetleges nedvességet is. Igazi csodaszer, ha matractiszításra kerül a sor, főleg a kisgyerekes családok kedvence, hiszen hol nem fordulnak elő esetleges balesetek éjszaka?

A memóriahabos és minden más matracot is érdemes havonta átporszívózni, hiszen napi 7-8 órát töltünk az ágyban, melynek során az elhalt bőrlemezek a matracba potyognak, ahol táplálékul szolgálnak az atkáknak és minden más apró élősködőnek. Ugyanilyen fontos, hogy negyedévente forgassuk a matracot, mert ezzel biztosíthatunk egyenletes terhelést és hosszú élettartamot a matracnak.

Amikor ágyneműhuzatot cserélünk, akkor lehetőleg hagyjuk egy kicsit szellőzni az ágyneműt. A legjobb, ha ki tudjuk tenni a napra vagy a friss levegőre, de ha ez nem kivitelezhető, akkor az is jó, ha rányitjuk az ablakot és minél több fényt engedünk be a lakásba.

Az is elengedhetetlen a memóriahabos matrac tisztán tartása szempontjából, hogy lefedjük azt, hiszen ezzel hatékonyan megelőzhetőek az esetleges szennyeződések. A könnyű tisztítás és a hosszú élettartam záloga, hogy vigyázunk rá.

Tanácstalan, hogy milyen matrac lenne az ideális? Ne habozzon, nézzen körül nálunk, és találja meg a tökéletes matracot, ha pedig elakadna, segítünk, csak keressen minket elérhetőségeinken!