Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mikor illik a nappaliba ágy?

Mikor illik a nappaliba ágy?

A kérdés maga meglehetősen kétértelmű, amire a válasz többféle szempontból is megközelíthető. Hiszen a nappali a lakás lelke, ahova mindenképp illik valamilyen ágy.

Franciaágy?

A kérdést értelmezhetjük úgy, hogy mikor kell a nappaliba franciaágy? Ez főleg attól függ, hogy milyen az otthonunk elrendezése, hány szobánk van, és azok milyen funkciót töltenek be. Könnyen lehet, hogy akkora a család, hogy a szobák mindegyike maximálisan ki van használva, így számunkra az éjszakai pihenést a nappaliban kell megoldani. Ebben az esetben nyújt remek megoldást, ha egy franciaágyat tudunk elhelyezni a nappaliban.

Amennyiben van elég hely, akkor érdemes a nappalit valamilyen módon kicsit elválasztani a hálószobaként funkcionáló résztől. Ez lehet egy gipszkartonfal, esetleg egy könyvespolc, de akár egy sótéglákból kirakott félfal is. Ez utóbbi nem csak hangulatos és dekoratív, de egészséges is. Így azért van egy kis magánszféra is, de nem egy teljes fallal kerül leválasztásra az adott helyiség.

Ha pedig mégsem szeretnénk leválasztani teljesen a hálóhelyet, akkor is hatékonyan lehet érzékeltetni egy kis burkolatváltással. Színben és anyagában is eltérhet a nappaliban lévőtől, így mindenképp látható, hogy ez egy másik funkciójú hely.

Természetes, hogy két személy számára a legideálisabb egy franciaágy, aminek a fekvőfelülete minimum 160 x 200 centi. Ezen már meglehetősen kényelmesen lehet aludni, hiszen mindkét félnek megvan a maga birodalma. Azt, hogy miért is fontos a megfelelő alvás, már több bejegyzésünkben is elemeztük, de a leglényegesebb, hogy lehet bármilyen jó az ágy, ha nem elég kényelmes a matrac.

Kanapé az ideális, nappaliba való ágy?

Sok esetben nincs elegendő hely a nappaliban arra, hogy a hagyományos nappali bútorok mellé még egy franciaágy is helyet kapjon. Ilyenkor következik az ágyneműtartós, ágyazható kanapé. Van néhány igen fontos szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül, hiszen ha már egy kinyitható kanapén kell aludni, akkor a maximális kényelmet szeretnénk megtapasztalni. De vajon hogyan?

A kinyitható kanapék fontos előnye, hogy állandó alvásra is ideális választásnak bizonyulnak. Persze közel sem mindegy, hogy milyet választunk. Nagyon fontos, hogy a fekvőfelület fejenként egy legyen. Ez azt takarja magában, hogy személyenként egy 80-90 x 200-as matrac vár ránk, ami biztosítja a kényelmes és pihentető alvást még akkor is, ha a nappaliban van az ágy.

Kisebb lakás esetén szintén jó választás egy galériaágy, bár ehhez szükséges egy megfelelő belmagasság is. Rengeteg helyet spórolhatunk, hiszen egy térben tudjuk berendezni a nappalit és a hálót is, mégis el van szeparálva egymástól a kettő. Ebben az esetben már csak egy jó matracot kell kiválasztani, ami segít abban, hogy tökéletesen aludjunk.

Milyen a jó matrac?

Bár ezt mindenki másként definiálja, azért van pár ismérve, amik nem változnak. Fontos, hogy ne legyen túl kemény vagy épp ellenkezőleg, túlságosan puha, mert egyik sem nyújtja a tökéletes alátámasztást.

Ha többet szeretne megtudni a matracválasztás szempontjairól, akkor egy korábbi bejegyzésünkben megtalálja az ide vonatkozó legfontosabb információkat.

Amennyiben még nem találta meg a tökéletes ágyat, akkor mindenképp nézzen körül kínálatunkban, vagy ha elakadna, keressen minket bizalommal!