Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Melyek a klasszikus bútorok a nappaliba?

Melyek a klasszikus bútorok a nappaliba?

Lakásfelújításban gondolkodik? Újra szeretné tervezni a látképet a praktikum és a klasszikus nappali bútorok jegyében? Semmi akadálya, hiszen ma már minden megvalósítható, amit csak el tud képzelni. Mivel a klasszikus az örök divat, így nem kell attól félni, hogy 2 év múlva már egy ódivatú és unalmas nappalija lesz. Na de hogyan is érdemes berendezni a nappalit?

A személyes elvárások

A nappali berendezésével kapcsolatban az első és legfontosabb a személyes elvárás. Tehát fontos tudni, hogy kinek mit is jelent a klasszikus nappali, amibe a bútorokat keressük. Alapvetően két típust különítünk el, melyekből az egyik a nappalival egybenyitott étkező. Ilyenkor azért van erre szükség, mert a legtöbb esetben nincs elegendő hely a lakásban ahhoz, hogy minden szükséges funkciót betöltsünk, így ötvözni kell őket. Tehát ha az étkezőasztal a nappaliba kerül, akkor a legjobb, ha egy összecsukhatót választunk. Ennek kifejezett előnye, hogy ha nincs rá szükség, akkor bátran elrejthetjük, ha pedig éppen használnák, akkor csak ki kell nyitni, és mindenki elfér körülötte.

A másik nagyon népszerű nappali típus a vendégággyal ellátott, ami a legjobb megoldás arra, hogy ha gyakran látogatnak meg a családtagok vagy épp a barátok. Ilyenkor a nappaliba az a legjobb megoldás, ha beállítunk egy ágyazható kanapét, amit állandó alvásra szántak. A legfőbb különbség a vendégágyfunkcióval ellátott és az állandó alvásra kitalált ágyak között a nyitási módjában és a kényelmében rejlik. Míg a vendégágy esetében a leggyakrabban egy kihúzható, több részből álló ágyat kapunk, addig az utóbbi két egyszemélyes fekvőfelületből tevődik össze. Ha nem hiszi, próbálja ki, ég és föld a különbség!

 A klasszikus nappali bútorok

Semmiképp nem szabad elfelejteni, hogy a klasszikus nappali bútorok közé tartozik a szekrénysor és még egyéb berendezések. Tehát az első és legfontosabb, hogy még a vásárlás előtt tervezzük meg a leendő nappalink elrendezését és azt, hogy hova milyen bútorokat szánunk. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy vegyük figyelembe az ablakok elhelyezkedését, valamint azt, hogy mikor süt a nap a legintenzívebben. Ez azért lényeges, mert figyelni kell, hogy hogyan helyezzük el a kanapét, és hol kap helyet a tv. Mivel egyiket sem szabad tűző napnak kitenni, így ezt is figyelembe kell venni.

A bútorok pontos mérete is elengedhetetlen, mert 1-2 centi is fel tudja borítani a terveket. Tehát ha igazán esztétikus és harmonikus összhatást szeretnénk elérni, akkor mindenképp fektessünk elegendő időt a tervezésre. Ha túl sok a bútor, az fullasztó és szűk teret eredményez, míg ha kevesebb, mint amennyi kellene, attól nagyon üresnek tűnhet a nappali. Tehát adjunk mozgásteret, de semmiképp ne legyen minimalista a berendezés.

Mik kerüljenek a nappaliba?

A klasszikus nappali bútorok közé tartozik természetesen a kanapé, a szobabútor, és ha arra van szükség, akkor fotelek, dohányzóasztal és még azok, amik a személyes komfortérzethez szükségesek. Nagyon fontos, hogy ne zsúfoljunk fel mindent a falakra, mert néhány térben álló elem megtörheti a zsúfoltság érzését.
Lehetőleg a bútorok arányait mindig vegyük a fő szempontok közé, mert nem biztos, hogy a legkellemesebb látványt nyújtja egy hullámzó nappali, mivel az egyik bútor 2 méter, míg a másik 150 centi. Arról nem is beszélve, hogy stílus tekintetében is legyen harmonikus és hasonló színű.

Kínálatunkban nagyon sok kanapé várja a hozzánk fordulókat, melyek közül biztosan megtalálja a tökéletes darabot. Színes szövetválasztékunknak hála, biztosan esztétikussá varázsolhatja a nappaliját, hiszen minden színhez talál harmonizálót. Ne habozzon, nézzen körül nálunk!