Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mi is az az állítható ágy?

Mi is az az állítható ágy?

Önnek is okozott már fejtörést az állítható ágy kifejezés? Hiszen hogyan is kell ezt elképzelni? Állítható a mérete, mint néhány különleges ágynak, így évekig jó választás, vagy éppen a hát- és fejrésze állítható, mint egy kórházi ágynak? Hol van az igazság?

Gyógyászati ágyak

Nem véletlen, hogy első gondolatként a gyógyászati ágyak ugranak be, ha meghalljuk az állítható ágy fogalmát. Hiszen hol máshol lenne a legnagyobb szükség erre a funkcióra, ha nem a kórházakban vagy épp a betegápolás terén? Arról nem is beszélve, hogy aki vendégeskedett már kórházban, az jól tudja, hogy mennyit könnyíthet egy adott pillanatban, ha kicsit megemeljük itt-ott az ágyat. Míg nappal a félülő pozíció az ideális, addig éjjel igenis kell a vízszintes fekvés a nyugodt alvásért.

Az állítható ágyak többnyire azért jelentek meg a betegápolás keretein belül, hogy megelőzhető legyen a felfekvés, és ezáltal megkönnyítse a regenerációs folyamatot is.

Ezek az ágyak nálunk nem kaphatóak, mivel elég speciális kialakításúak, és árban is meglehetősen költségesek.

Motoros állítható ágyak

A állítható ágyaknak van egy maximálisan a kényelmet szolgáló szegmense is, ami a mindennapokban biztosít igazi komfortérzetet. Ez annak köszönhető, hogy akár minden tevékenységhez más és más pozíciót vehetünk fel.

Ez ideális esetben több motort jelent, ami hangtalanul és könnyedén mozgatja az ágy különböző részeit, így biztosan megtalálhatjuk a tökéletes pózt.

Sőt, egy igazán jó minőségű elektromos, állítható ágy esetében akár franciaágyként is ideálisan működik, és mindkét fél magának állíthatja be az éppen megfelelő magasságot, dőlésszöget és persze mindezek kombinációját.

Hosszméret tekintetében állítható ágyak

Ön is találkozott a problémával, hogy a gyerekszoba berendezése mindig okoz egy kis fejtörést? Hiszen egyáltalán nem gazdaságos oviskorban beszerezni egy ágyat, majd iskolás korban lecserélni, és még talán kamaszkorban sem ússzuk meg az újabb váltást.

Óvodáskorban a legjobb választás egy körbetámlás gyerekágy a gyermek által favorizált mintával, hiszen ebben az időszakban sokat számít a biztonság. Ezt követően a növés ütemének megfelelően eljön az idő, mikor érdemes beszerezni egy nagyobb darabot, de itt már sokkal szélesebb körben érdemes körülnézni.

Igen jó választásnak bizonyulnak a különböző, állítható ágyak, amik a gyermek méretéhez illeszkedve akár 160 centimétertől 2 méterig állíthatóak. Ez nem csak azért előnyös, mert egy állandóságot nyújt a gyermeknek, hiszen ugyanaz a bútor veszi körbe éveken keresztül, de meglehetősen költséghatékony is. Hiszen nem kell 5 év múlva újat venni, mert a kamasz méreteihez már nem felel meg a korábbi választás.

Sőt, a különböző ifjúsági ágyak is jó megoldást jelenthetnek, főleg, ha már az ágyváltáskor egy ilyen fekhelyet szerzünk be a gyereknek. Többsége kárpitozott és persze rendkívül kényelmes matraccal szerelt, így biztosan elnyeri a tetszését a későbbiekben is.

Nem tud dönteni, hogy érdemes-e beszerezni egy állítható ágyat? Keressen minket elérhetőségeinken, hogy segíthessünk a választásban, hiszen ha ismeri az összes előnyét és hátrányát, úgy sokkal könnyebb a döntés. Ne habozzon, szerezze be a legkényelmesebb ágyat, mi várjuk szeretettel!