Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Az U alakú kanapé védelme

Az U alakú kanapé védelme

A kanapé elhelyezése nagyon sokat változtathat a lakás és a szoba hangulatán, így nagyon alaposan át kell gondolni, hogy milyen típust és hova szeretnénk tenni. Persze minden család számára más a komfortos, így mindig az egyéni igényeket kell előtérbe helyezni. Lássuk, hogy kinek praktikus az U alakú kanapé, és hogyan kell róla gondoskodni, hogy sokáig szép maradjon!

 Az U alakú kanapé

Ha nagy térrel rendelkezünk, amit dekoratívan és hasznosan szeretnénk kitölteni, akkor a legjobb döntésnek az U alakú kanapé minősül. Mivel sok ülőhelyet jelent, így egy nagy családnak ugyanúgy ideális, mint egy pár számára, akik szeretnek elnyúlni a tv előtt. Egy U alakú kanapénál nincs min vitázni, hogy ki, hogyan fér el, hiszen akár mindenki kedvére kinyújtózhat.

Nagyon jó választás akkor is, ha a térben való elválasztás is szempont, hiszen önmagában is remekül végrehajtja ezt a feladatot. A legjobb, ha egy kis dohányzóasztalt is elhelyezünk előtte, mivel ide kerülhet esetleg a tálca, a chipses tál vagy akár az üdítők, sörök is. Sőt, igény esetén remek lábtartó is egyben.

A bútor védelme

Mint minden bútor, úgy az U alakú kanapé is megérdemli az ápolást és törődést. Ennek mikéntjéhez nagymértékben hozzájárul az ülőgarnitúra borítása, hiszen minden anyagnál más a célravezető.

Amennyiben egyáltalán nem tervezzük, hogy aludni fogunk a kanapén, akkor nyugodt szívvel választhatunk bőr vagy műbőr, esetleg textilbőr borítást. Ennek könnyű a tisztán tartása, hiszen ha bármi szennyeződés kerül rá, akkor elég csak letörölni egy nedves ronggyal.

A használata rendkívül kényelmes és higiénikus, de ahogy már fentebb említettük, nem érdemes alváshoz választani, mivel a lepedő előszeretettel csúszik el rajta.

A szövetborítás a másik variáció, amin ellenben remekül lehet aludni, így ha állandó alvásra választjuk, akkor mindenképp ebben érdemes gondolkodni. Ez egy meleg és kellemes alvófelületet biztosít, amit ennek ellenére érdemes megóvni a különféle nedvességtől. A tisztítása jóval nehezebb, mint a fenti kivitel esetén, így fokozott figyelmet és védelmet igényel. A legjobb, ha letakarjuk egy dekoratív pléddel vagy ágytakaróval, ami elfedi az ülőrészt. Kisgyerekek és háziállatok esetén sem a legjobb választás a szövet borítású kanapé.

Mivel többségében az U alakú kanapék nem rendelkeznek mosható huzattal, így jobb, ha óvjuk az izzadságtól és az egyéb testnedvektől. Erre nagyon jó választás egy, a fekvőfelülettel megegyező méretű fedőmatrac. Ennek legnagyobb előnye, hogy könnyen tisztítható, hiszen a huzata levehető és mosógépben mosható, sőt, egy nagyobb mosóban akár a matrac is kaphat egy tisztítást. A fedőmatracok általában összetekerhetőek, és ha betesszük a szekrénybe, akkor még helyet sem foglalnak a szobából.

Az U alakú kanapé persze nem kötelező, hogy egy darab bútor legyen, hiszen nagyon jó megoldás, ha egy ülőgarnitúra több darabja van U alakzatban elhelyezve. Nagy előnye, hogy szétszedhető, és költözés után is könnyen átalakítható az új tér igényeire. Persze akinek elég nagy helye van, annak a legjobb, ha egy hagyományos módon elkészített U alakú kanapét választ az otthonába!

Felkeltettük az érdeklődését? Megnézné, hogy milyen is egy kisebb vagy nagyobb U alakú kanapé? Semmi akadálya, hiszen kínálatunkban megtalálja az önhöz leginkább illő darabot! Ha pedig nem adtunk választ minden kérdésére, akkor keressen minket bizalommal, hogy megtudhasson mindent, amire csak kíváncsi, várjuk érdeklődését! Bemutatótermünkben pedig akár meg is tapinthatja a kiválasztott bútorokat!