Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen fedőmatrac típusokat ismerünk?

Milyen fedőmatrac típusokat ismerünk?

Ebben a bejegyzésben a fedőmatrac típusokat szeretnénk ismertetni. Mikor van szükségünk fedőmatracra? Igazából 2 esetben. Ha van egy nagyon rossz matracunk, és azt szeretnénk kényelmessé varázsolni, illetve ha van egy jó és drága matracunk, amit óvni szeretnénk a mindennapos szennyeződésektől.

A fedőmatrac fő szerepe, hogy megóvja a matracot, és kényelmessé tegye az alvást a mindennapokban. Azért is jó választás, mert könnyen tisztítható, vagy akár könnyen lecserélhető, ha olyan a szennyeződés.

 A mindennapos, pihentető alvás

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a mindennapok szempontjából, hiszen nagyban meghatározza a napi teljesítményünket. Ha ki tudjuk kipihenni magunkat, akkor a test és a szellem egyaránt szárnyalhat, míg elégtelen vagy rossz minőségű alvás után nyomottnak, fáradtnak és tehetetlennek érezzük magunkat.

A mindennapos stressz is negatívan befolyásolja a teljesítményünket, ami a munkában és a magánéletben is hátrányunkra válhat.

 Miért jó a fedőmatrac?

Óhatatlanul is felmerül az emberben, hogy ha van egy jó minőségű matracunk, akkor miért is van szükség arra, hogy lefedjük egy másikkal. Főleg azért, mert ezek vékonyak, így könnyen tisztíthatók, bárhol és bármikor ki tudunk takarítani. Ha pedig meguntunk, vagy túlságosan koszos, akkor sem kell új matrac után nézni, hiszen a csere sem terhel meg minket igazán anyagilag.

Nagyon fontos, hogy bár a fedőmatrac huzata majdnem teljesen biztos, hogy mosható, ellenben a magját képező szivacsot semmi esetre sem szabad betenni mosógépbe. Egyrészt kiszakadhat, másrészt megszívja magát vízzel, és soha nem szárad ki, bármit is teszünk. Memóriahabos kivitel esetén kifejezetten hátrány, hogy eldeformálódik, így pedig tökéletesen funkcióját veszti, persze csak akkor, ha nem szakad szét.

Az is elég gyakori probléma, hogy kipróbálás nélkül vesznek matracot az emberek, és otthon szembesülnek azzal, hogy nem találják igazán kényelmesnek. Ilyenkor egy fedőmatrac sokat javíthat a komfortérzeten.

 Fedőmatrac típusok

Ha meg szeretne ismerkedni a különböző matracokkal, várjuk bemutatótermünkben a Váci úton, ahol kipróbálhatja az ott rendelkezésre álló darabokat.

Magában csak fedőmatracot alkalmazni nem igazán jó megoldás, mivel nélkülözi az alátámasztást, ami a gerinc számára elengedhetetlen a megfelelő pihenés szempontjából. Ezért átmenetileg néhány napig nem lesz tőle semmi bajunk, de huzamosabb ideig semmiképp nem javasolt a használata. Bár alapvetően memóriahabból készülnek, megtalálhatóak köztük a latex, a hideghab sőt még kókuszrostból készült fedőmatracok is.

 A jó fedőmatrac szellőzik

A fedőmatrac szempontjából nagyon fontos a szellőzés, mivel előfordulhat, hogy az ember izzad, esetleg nyár lévén egy szál fehérneműben alszik. Ilyenkor a bőr nedvességtartalma bejut a fedőmatracba, ami ha nem szellőzik ki, akkor egyrészt egészségtelen, másrészt atkák, élősködők és persze a penész - szó szerinti - melegágya lehet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen matracot választunk.

A memóriahabos fedőmatracoknak sajnos nem igazán jó a szellőzésük, ebben a hideghab messze megelőzi őket.

Nagyon fontos még, hogy mekkora a memóriahabos matrac anyagának a sűrűsége. Ma már az 50 kg/m3 alatti sűrűséggel rendelkezőket el is felejthetjük, hiszen egy jó minőségű fedőmatrac 50 kg/m3-nél kezdődik. Minden nálunk vásárolt matrac után hűségpontot adunk, melyeket a későbbiekben felhasználhat vásárlása alkalmával.

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen minket bátran, vagy ha megosztaná az információt az ismerőseivel, ne habozzon!