Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


200x160-as matrac, avagy az egészséges típus

200x160-as matrac, avagy az egészséges típus

Matracvásárlás esetén számos kérdés merül fel az emberben, amire nem mindig kapunk választ. Éppen ezért igyekszünk válaszolni a leggyakoribbakra, amik felmerülnek a kiválasztás folyamata során. Lássuk, hogy miért is jó egy 200x160-as méretű matrac!

A kényelmes alvás érdekében - a 200x160-as matrac

A megfelelő matrac nagy szerepet játszik a mindennapi egészségünk és teljesítőképességünk megfelelő szinten tartásában. Hiszen, ha nem vagyunk kipihentek, a munkahelyünkön vagy a családi életben is sokkal kevésbé tudjuk odatenni magunkat. Arról nem is beszélve, hogy sokkal fogékonyabbak leszünk a stresszre és a különböző megbetegedésekre, mint a depresszió, szív- és érrendszeri problémák, és akár az immunrendszerünk sem működik majd megfelelően. Éppen ezért mindent el kell követni azért, hogy az éjszakai pihenésünk nyugodt és kényelmes legyen. Ez akkor is fontos, ha ketten alszunk egy ágyon, azaz franciaágyon vagy kinyitható kanapén pihenjük ki a nap fáradalmait. Igen ám, de mekkora a megfelelő méretű matrac?

Egy fő részére általában a 200x90-es méret a megfelelő, amin kényelmesen lehet aludni, míg két főnél minimum a 140-es szélesség kell, de a legjobb egy 200x160-as matracméret. A kisebb azoknak ideális, akik szeretnek összebújva aludni, bár hosszú távon ez sem mindig kényelmes, így talán jobb is, ha a 200x160-as matracban határozzuk meg a minimumot. Az ennél nagyobbak csak még nagyobb teret adnak az egyéni alvási szokásoknak. Persze bármelyik matrac lehet egyedi méretű, azaz, ha már csak 1 centivel is eltérnek az átlagos méretektől, az már annak számít.

Kemény vagy puha?

Idáig gyönyörűen tartotta magát az állítás, miszerint a kemény matrac az ideális és egészséges. Manapság persze mindez megváltozott, hiszen minden alvási szokásokhoz kötődik, így mindenkinek más az, ami komfortos és jót tesz. Más kivitel ideális a hason és más a háton alváshoz, de ugyanígy az oldalt alvóknak is eltérő igényeik lehetnek.

Sőt, nagyon gyakori, hogy a 200x160-as méretű matracon alvó párok közül is mindkettőnek más a megfelelő. Így óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy ez melyik félnek a rovására megy, vagy mi a megoldás. Szerencsére kétféle lehetőség közül is válogathatunk. Az egyik, hogy egy matracon belül is különböző a matracok összeállítása. Az egyiknek mondjuk a félkemény, a másiknak a puhább matrac a megfelelő, így azokat ötvözik a készítők úgy, hogy mindenki számára optimális legyen. Így lesz egy 200x160-as matrac két külön fekhely is egyben.

A másik opció, hogy két matracból alkotjuk meg az ideális méretet az ágykeretbe. Ehhez nem kell más, mint két matrac, amik egyénileg készülnek el. Így mondjuk van egy kis rés a kettő között, de ezt könnyen át lehet hidalni egy fedőmatraccal.

A matracok fő különbsége az anyagukban rejlik, hiszen nem mindegy, hogy éppen bonellrugós, hideghab vagy memóriahabos matraccal van-e dolgunk. Mindnek megvan a maga előnye, ahogy az is, hogy kinek előnyös és kinek kevésbé. Ezzel kapcsolatban érdemes megkeresni néhány korábbi bejegyzésünket, amik kifejezetten a matracokról szólnak és azok tulajdonságairól.

A matrac vastagsága is egyéni, csakúgy, mint az, hogy milyen anyagból készül, hiszen akár többfélét is felhasználhatnak a készítésnél.

Érdeklik a különböző matracok, de még nem tudja, hogy melyik lenne a jó választás? Keresse kollégáinkat és segítünk a megfelelő kivitel megtalálásában!

Címkék : matrac, kényelmes, kemény, puha