Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Jó vagy sem a kihúzható kanapéágy?

Jó vagy sem a kihúzható kanapéágy?

Mivel a vélemények megoszlanak, így óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy jó vagy sem a kihúzható kanapéágy, vagyis inkább kiknek és mire jó? Ismerjük meg, hogy kiknek hasznos, és milyen típusa az egészséges!

A kihúzható kanapéágyról

Alapvetően semmi gond nincs egy kihúzható kanapéággyal addig a pillanatig, amíg nem szeretnénk állandó alvásra használni. Ebben az esetben már hagyhat kívánnivalót maga után, de a lényeg, hogy ha magát a kanapét nézzük, akkor tökéletesen alkalmas a mindennapos használatra.

A kihúzható kanapéágy elsődleges funkciója úgyis a napközben történő használatot jelenti, aminek teljesen jól megfelel, hiszen ha kényelmes, akkor már csak az kell, hogy dekoratív és a szobával harmonizáló legyen. Egy kényelmes kanapé fő ismérve, hogy elegendő helyet biztosít arra, hogy a család tagjai a számukra ideális pózban leüljenek és ott tudjanak beszélgetni vagy éppen tv-t nézni. Ez elengedhetetlen eleme egy meghitt és családias nappalinak, legyen szó kis vagy éppen nagy lakásról.

A kihúzható kanapéágy másik funkciója a kihúzásból ered, azaz fekvőfelületet hivatott biztosítani. Ennél nagyon fontos, hogy milyen technikával mozgatható a kanapé, mivel igen sokat számít a derék és a hát egészsége szempontjából. Ha simán, előrefelé kihúzható kanapéágyról beszélünk, aminek az így létrejövő fekvőfelülete több különböző szivacsból tevődik össze, akkor azt még a vásárlás előtt felejtsük el! Ez roppant káros hosszú távon, de éppenséggel vendégágyként sem kényelmes 1-2 éjszakánál tovább. Előnye, hogy a többség rendelkezik ágyneműtartóval, így szükség esetén van hova tenni az ágyneműt, vagy ha nem szükséges, akkor remek tárolóhelyként szolgál minden más számára.

Amennyiben olyan kihúzható kanapéágyat szemeltünk ki, aminek kihajtható az ülőfelülete, de ugyanúgy előre nyílik, akkor az már egész ígéretesnek tűnik. Ebben az esetben általában egy jó minőségű, kezelhető vastagságú kétszemélyes matrac bújik meg az ágy belsejében. Ezen már igen kényelmesen lehet aludni hosszú távon is. Az egyetlen macerás része az állandó ágypakolás, de ez együtt jár a kihúzható kanapéágy használatával. Hátránya, hogy nem rendelkezik ágyneműtartóval, így annak is kell találni helyet a szobában.

A legjobb a kinyitható kanapé

Az igazán egészséges alvás érdekében a legjobb választás a kinyitható kanapé, amit állandó alvásra terveztek. Ennek fő ismérve, hogy nem kihúzható, hanem kinyitható, azaz a fekvőfelületek egymással párhuzamosak. Így személyenként egy 190 x 80-90-es fekhelyet kapunk, amin már kényelmesen lehet pihenni éjszaka. Főleg úgy, hogy mivel egy matracból áll, így nem kell azért forgolódni, hogy megtaláld a kényelmes pozíciót, ahogy nem nyom semmi.

 

Hogyan zajlik a szállítás?

Mindegy, hogy kinyitható vagy éppen kihúzható kanapéágyról van szó, annak valamilyen módon el kell jutnia az otthonába. Ez általában több részletben történik, mivel általában több bútort szállítunk megrendelőinknek, így fontos a logisztika a raktérben. Mivel elsődleges szempont, hogy a bútoraink épségben megérkezzenek, így kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szállítás rendben menjen. Ehhez azért tudni kell, hogy a külön szállított bútorok esetében az összerakás a kedves megrendelőre vár, hacsak nem kért hozzá összeszerelési szolgáltatást. Bár nem egy mozaikszerű összerakásra kell gondolni, de némi gyakorlati érzéket és szerszámokat igényel a művelet. Ha erre nincs kapacitás, akkor igény esetén kollégáink a helyszínen összeszerelik a bútort, ami azt jelenti, hogy biztosan nem lesz gond a későbbiekben a garanciával.

Sikerült kiválasztani a megfelelő kanapéágyat? Ne habozzon, rendelje meg mielőbb! Kérdés esetén pedig keressen minket megadott elérhetőségeinken!