Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 270


Milyen az ágyneműtartós ágykeret?

Milyen az ágyneműtartós ágykeret?

Nagyon fontos, hogy legyen az ember életében egy megbízható ágy. Éppen ezért nem mindig a kinyitható kanapé a legjobb választás. Vannak helyzetek, amikor az ágyneműtartós ágykeret az, amire szükség van. Igen ám, de ez hogy néz ki?

Hogyan kell elképzelni az ágyneműtartós ágykeretet?

Első körben nem egy hagyományos franciaágy keretre kell gondolnunk, hanem ennél egy kicsit összetettebb dologra. Hiszen egy átlagos ágykeret nem biztos, hogy rendelkezik ágyneműtartóval, maximum azzal a fajtával, amit be kell tolni az ágy alá. Ezzel szemben sokkal kényelmesebb az a variáció, ami felnyitható, és a teljes ágy felülete alatt helyezkedik el az ágyneműtartó. Hiszen egy ekkora helyet sokkal jobban ki lehet használni, így akár nem csak az ágyneműk férhetnek bele.

Ez az ágykeret általában egy masszív lábazatból áll, melyen helyet kap a felnyitható ágyrács. Ez általában egy pár megbízható gázrugóval van összeszerelve, ami nagyban megkönnyíti az ágy felnyitását, ha az ágyneműtartóra van szükségünk. Nagyon fontos, hogy ez a rugó mindig kifogástalanul működjön, mivel ha nem teszi, akkor az számunkra is roppant kényelmetlen lehet, lévén nagy súlyt kell emelni.

Az ágyrács esetében is fontos, hogy minőségi anyagokból készüljön, hiszen erre kerül a matrac, azaz érdemben ez az a rész, ami a súlyt tartja. Arról nem is beszélve, hogy ez adja az ágy tartását, és ez az elválasztó a fekvőfelület és az ágyneműtartós ágykeret között. Pont emiatt kiemelt figyelmet igényel mind az összeszerelésnél, mind a használatnál.

  • 1/2

Hogyan rakjuk össze?

Mivel a bútorok többsége nem egybeszerelve érkezik a megrendelőhöz, így jogosan merül fel a kérdés, hogy minden esetben puzzle-özni kell velük, mint egyes áruházak termékeivel? Szerencsére nem kell saját kezűleg szenvedi az összerakással, mivel áruházunk specialitása az összeszerelési szolgáltatás. Ez azt foglalja magában, hogy igény esetén a helyszínen összerakásra kerül a rendelt bútor. Valljuk be, ez egy nagyon előnyös lehetőség, hiszen azáltal, hogy szakértő kezek rakják össze, a garancia sem vész el egy hiba esetén.

Ágypakolás: igen vagy nem?

Az ágynemű elpakolása tekintetében nagyon megoszlanak a vélemények. Vannak, akik egyáltalán nem pártolják azt, hogy minden reggel eltegyék maguk után az ágyneműt, legtöbbször higiéniai okokra hivatkozva. Ebben van igazság, hiszen a legtöbb esetben sokkal kevésbé szaporodnak a különböző élősködők az alaposan kiszáradt és felfrissült ágyneműben, mint abban, amit izzadtan és az éjszakai nedvességgel telve tesznek egy szűk, zárt térbe. Be kell látni, hogy mindenképp van igazság abban, hogy az ágyneműt érdemes szellőztetni, mielőtt eltesszük az ágyneműtartós ágykeretbe.

Ha inkább elől szeretnénk hagyni az ágyneműt, akkor mindenképp jó, ha beszerzünk egy dekoratív ágytakarót. Ehhez kapcsolódóan számos jó tanácsot olvashatnak az erről szóló cikkünkben.

Akik szeretik reggel, felkelés után azonnal elpakolni az ágyat, azok sincsenek kisebbségben, hiszen rengetegen vannak, akik szeretik a rendezett, minden rumlit nélkülöző életteret. Az, hogy ez mennyire egészséges, már más kérdés. Ettől függetlenül érdemes kissé átszellőztetni az éjszaka kellékeit, mielőtt eltesszük őket.

Ha nem sikerült még kiválasztani a megfelelő ágyneműtartós ágykeretet, akkor mindenképp érdemes átböngészni kínálatunkat, hiszen számtalan darabbal állunk vásárlóink rendelkezésére. Ha pedig tanácsra lenne szükségük, keressenek minket bátran elérhetőségeinken.