Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ápol és eltakar, avagy ágytakarók franciaágyra

 Ápol és eltakar, avagy ágytakarók franciaágyra

Mesés és elegáns hálószobáról álmodik, mikor elképzeli az ideális hálóhelyet? Egy ízléses ágytakarót vizionál a franciaágyra, de nem tudja, hogy honnan szerezhetne egy megfelelő méretű darabot? Ma összefoglaljuk, hogy mekkora ágyra mekkora méret szükséges ahhoz, hogy jól mutasson.

 Milyen előnyei vannak?

Egy jól megválasztott ágytakaró nem csak harmonikussá teszi a hálószobát, de számos előnnyel is rendelkezik. Mert bár nem minden a látvány, azért nagyon jó érzés az ember lelkének, hogy ha ránéz az ágyára, akkor azt látja, hogy igényes és tiszta az összkép. Ehhez kapcsolódik egy másik előnye is, hiszen védelmi funkciót is ellát az ágytakaró, amit franciaágyra szántak. Arra érdemes odafigyelni, hogy ha állandó napfénynek van kitéve az ágytakaró, akkor annak hatására napról napra veszíthet a színéből.

Megóvja az ágyneműt a szennyeződésektől, a portól, és nem mellesleg biztosítja azt, hogy minden este tiszta és friss ágyneműben térjünk nyugovóra. Mivel nem kell elpakolni az ágyneműt az éjszaka után, így napközben kiszellőzik, és sokkal kisebb eséllyel telepednek meg benne a poratkák és különböző élősködők. Ez pedig óriási dolog az allergiások szempontjából, hiszen nem érintkeznek a különböző, reakciókat kiváltó anyagokkal, élőlényekkel. Ennek köszönhetően pedig egy sokkal pihentetőbb és kiegyensúlyozottabb légkörben alhatják ki magukat.

 Milyen anyagból készüljön?

Mivel nem egy kis ágyneműhuzatról beszélünk, így a méretén és az anyagán túl sarkalatos szempont, hogy könnyen tisztítható legyen.

Anyag tekintetében nincs ideális, de persze mindenkinek megvan, hogy mit preferál. Lássuk, hogy melyek a legnépszerűbbek:

●     Pamut: Az első a listán, amin a legkellemesebb feküdni és a legkevésbé nyúlós anyag. Az egyetlen hátránya, hogy nehezen szárad, így vagy fedetlen marad az ágy 1-2 napig, vagy érdemes beszerezni egy váltást.

●     Microfiber anyag: Könnyű, szellőző, gyorsan száradó anyag, ami rugalmas és maximálisan bőrbarát. Alatt az ágyneműk tökéletesen szellőznek, így nem kell félni az atkák megtelepedésétől. Ennek hála akkor sincs semmi gond, ha egy finom ebéd után ledőlve elnyom minket az álom.

●     Selyem, taft, szatén: Ezek az elegáns anyagok az ehhez megfelelő légkörrel rendelkező hálószobáknak lehet igazán a dísze. Mosás után könnyen száradnak és emellett hűs tapintásúak.

Szín tekintetében a választás csak rajtunk áll, a határ a csillagos ég. Egy egyszínű szobába remekül megy egy mintás ágytakaró, ami fiatalos hatást kelt. Ha inkább a kifinomultság a cél, akkor a nemesfémek színei vagy a fehér a legjobb választás.

 Mekkora méretű ágytakarók kellenek franciaágyra?

Mikor a méret kiválasztására kerül a sor, addigra érdemes lemérni az ágy különböző méreteit. Az a jó, ha az ágytakaró legalább 50 centiméterrel mind hosszában, mind széltében hosszabb, mint az ágy. Ennek köszönhetően 25-25 centit lelóg minden oldalon, ami tökéletes védelmet és szép látványt nyújt. Ha csak éppen hogy takarja a fekvőfelületet, az nem csak nem véd megfelelően, de meglehetősen ronda is.

Magyarra fordítva, egy 160 x 200-as méretű franciaágyra - mivel hazánkban ez a legnépszerűbb méret - egy 250 x 250-es ágytakaró sem túlzás, mivel így pont a megfelelő méretben lóg le.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, nézzen körül kínálatunkban, vagy keressen minket elérhetőségeinken!