Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A kisméretű kanapékról

A kisméretű kanapékról 

A nyaralás alkalmával előfordulhat, hogy kisméretű kanapén kell álomra hajtani a fejünket. Annak ellenére, hogy a szállás hirdetésében lévő képeken mi látható, érhetnek minket meglepetések.

Hotelek ágyai

Akik hotelbe járnak nyaralni, azoknak igazából nincs min aggódniuk, mivel egy magára valamit adó helyen kényelmes, vendégbarát ágyakkal találkozhatunk. Az esetek jelentős részében franciaágyak vagy éppen a helytől függően egyszemélyes ágyak találhatók a szobában.

Itt igazából alvás tekintetében nincs más opció, általában a nappaliként szolgáló helyiségekben alkalmaznak kanapékat a maximális kényelem érdekében.

Kisméretű kanapék és egyéb fekhelyek az apartmanokban

Roppant kedvelt üdülési mód az apartmanházak bérlése, ami minden kényelemmel felszerelt, de mégis megadja az önállóság légkörét. Ilyenkor általában az alap fekvőhelyeken kívül találkozhatunk még néhány kiegészítő darabbal, mint például a különböző kihúzható kanapékkal.

Alapvető fekvőhelyek közé tartoznak a franciaágyak, amik száma meghatározza a befogadható személyek számát. Ezek többségében kényelmes, egybeszerelt franciaágyak, vagy pedig egy dekoratív ágykeret egy kényelmes matraccal. Persze az is előfordul, hogy a matrac valamilyen szinten már ki van feküdve, ami ebben az esetben minden, csak nem derékbarát. Az ilyen ágyakba praktikus egy igazán jó minőségű memóriahabos matracot beszerezni, bár erre nem mindig fektetnek elegendő hangsúlyt.

Kiegészítő megoldásként, a létszám növelésére szoktak alkalmazni kihúzható vagy kinyitható kanapékat. Ezek lehetnek kisméretű kanapék, amiken ülve tökéletesen elfér két ember, ám fekhelyként nézve érdemes rajta összebújni, ha kényelmesen szeretnénk aludni. Ezeknek a fekvőfelülete többnyire 120-140x200-as méretű, ami két személynek nem a legkényelmesebb férőhely, de ideiglenesen, néhány napig beleférhet.

Ebben a szegmensben meglehetősen ritka a kinyitható kisméretű kanapé, itt inkább a kihúzható vagy éppen a több részből kihajtható darabok dominálnak. Ezek vendégágyként tökéletesen betöltik a funkciójukat, ami kifejezetten előny, hiszen az ember nyaralni csak rövid időre megy, így meg is úszhatjuk a derékfájást.

Ilyenkor gyakran alkalmaznak még kihúzható fotelágyakat is, amik garantáltan egyszemélyesek, így nem is érdemes próbálkozni két fősre bővíteni, mert tuti nem lesz kényelmes.

Ha szerencsénk van, és van akkora tér a nappaliban, hogy befér egy nagyobb kanapé, akkor igazából a fejünk se fáj, hiszen megvan az esély arra, hogy a kanapé kinyitható legyen a kihúzható helyett.

Kempingek, turistaházak, bungalók fekhelyei

Ha kempingbe megyünk, akkor ott mindent magunknak intézünk, így csak magunkra vagyunk utalva a fekhely kapcsán. Turistaházak és bungalók esetén a legnagyobb valószínűsége az emeletes ágyaknak van, amikből sok fér egy adott területre.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a kisméretű kanapé nem a legkényelmesebb alvóhely, ha nyaralásról van szó, ám még mindig jobb, mintha kisebb létszámmal üzemelne egy adott apartman. Éppen ezért lehetőleg annyian menjünk nyaralni egy helyre, hogy ne lépjük túl a megengedett létszámot.

Ha otthonra szeretnének egy kisméretű kanapét, keressenek minket bátran, segítünk megtalálni az igazit!