Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Kisméretű kinyitható kanapé

Néhány nappal ezelőtt kaptunk egy kérdést, ami tényleg elgondolkodtatott minket arról, hogy mi is az átlagos fekhely, illetve kanapé méret, és hol kezdődik a kisméretű kinyitható kanapé. 

A mi olvasatunkban az átlagos ágyméret az, ahol egy felnőtt ember kényelmesen, hosszú távon tud aludni éjszaka. Tehát ez általában a 80-90x200-as méretet jelenti nálunk. Ezen már igazán jól el lehet pihenni a pörgős mindennapok után. De mi van akkor, ha meg szeretnénk osztani az ágyunkat valakivel, aki fontos számunkra? Igen, ez már egy kicsit nehezebb helyzet, hiszen nagyfokú alkalmazkodást igényel mindkét fél részéről. Éppen ezért, ha lehetőség van rá, akkor válasszunk 160x200-as méretet, vagy az ennél is nagyobb 180x200-ast. 

 Kisméretű kinyitható kanapé 

Amennyiben a lakásunk belméretei nem engedik meg az ilyen nagy ágyak elhelyezését, akkor mindenképp ennél helytakarékosabb megoldásokban kell gondolkodnunk. Erre nyújthat hatékony megoldást a különböző ágyazható, ágyneműtartós kanapék beszerzése. Mivel ezek igen kicsi helyet foglalnak, így nappal semmiképp sem lehet zavaró, illetve nem zsúfolt a szoba. Az éjszaka természetesen már más kérdés, de ezt az időt az emberek jelentős része alvással tölti. 

Ha még ennél is kisebb megoldással kell beérnünk, akkor jönnek a képbe a kisméretű kinyitható kanapék. Ezek általában 1 személyesek, vagy nagyon össze kell bújni rajtuk ahhoz, hogy mindenkinek megfeleljen. Természetesen ezek kinyitási módja sem mindegy, hiszen ettől rengeteg dolog függ, mert ez a záloga a kényelmes alvásnak. 

Ha mindennapi alvásra fogjuk használni, akkor fontos, hogy lehetőleg kinyitható legyen, ne pedig kihúzható. Bár aprócskának tűnik, mintegy fogalmi különbségnek, mégis egy derékfájás vagy annak hiánya választja el őket egymástól. A kihúzható variációt inkább vendégágynak tudnánk ajánlani (vagy még annak se), mivel egy idő után, a felületek különböző kopásából adódóan kényelmetlen, egyenetlen lesz, ami nem nyújt megfelelő alátámasztást éjszakára a testnek. 

Éppen ezért fontos, hogy a kanapét könnyedén, néhány mozdulattal ki tudjuk nyitni, hiszen senki sem szeret hosszú perceket szenvedni az ágy kinyitásával. Ez többféle módon is történhet, vagyis vannak az előre húzható ülőrészűek, ami mögött feltárul az ágyneműtartó, így könnyedén kipakolhatunk belőle. Vannak azok, amiknél az ülőrészt előre kell húzni, de nem ám a sík talajon, hanem a levegőben. Ezeket alacsony termetűeknek vagy derékfájással küzdőknek nem ajánljuk, hiszen magasra kell nyújtózni a kinyitott ágy eléréséhez.

 Alternatív lehetőségek


 Ha kifejezetten kisméretű kinyitható kanapét keresünk, akkor érdemes átgondolni az alábbi alternatívákat, amik a legkisebb lakásokba is elférnek. Az egyik lehetőség a fotelágy, ami kinyitva, 1 embernek tökéletesen kényelmes fekvőhelyet biztosít. Természetesen hosszabb távon érdemes elgondolkodni valami nagyobban és kényelmesebben, de átmeneti időszakra tökéletesen funkcionál.

 Akadnak az egyszemélyes kanapék, amik már nem annyira minimalisták, mint a fotelágy, valamint hosszabb távon is kényelmesek. Ide tartoznak a heverők is, amik ugyan nem kinyithatóak, de 1 személynek tökéletes.

 Végül pedig a fent már említett hagyományos kanapé is jó ötlet lehet, hiszen nincs ráírva, hogy azt minden alváshoz ki kell nyitni. Ellenben, ha éppen szükség van rá, mert vendéget fogadnánk, akkor pedig áldani fogjuk az eszünket, hogy ilyen típust választottunk.

 Az ideális kisméretű kinyitható kanapé megtalálásához nézze végig kínálatunkat, vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!