Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 270


Kanapé felújítás házilag

 Szereti a kanapéját, de már unja a látványát? Megkopott, kifakult, esetleg elszakadt? Nem kell lecserélnie, hiszen annyi ideje hűséges társa. Megmutatjuk, hogyan lehetséges a kanapé felújítás házilag.

Első körben érdemes átgondolni, hogy a kanapé levehető huzattal rendelkezik-e, mert ebben az esetben mi sem egyszerűbb, mint a lehúzott huzatot a tisztítóban tisztítani. Szebb lesz, mint újkorában.

Persze ez a régebbi típusú kanapék, fotelek esetében nem opció, hiszen biztosan nem rendelkeznek levehető huzattal. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet a szalmiákszesz. 1 liter vízhez 1 evőkanállal kell belőle adni, és belemártani a tisztító rongyot. Alapos kicsavarás után már mehet is a kanapé átdörzsölése.

Kanapé tisztítással már foglalkoztunk néhány korábbi bejegyzésünkben, úgyhogy most azt nem részletezzük.

Kopás esetén a legjobb megoldás az elterelő hadművelet vagy a huzatcsere. Könnyen elterelhetjük a figyelmet a kopott felületről egy újonnan beszerzett ágytakaróval vagy egy olyan pléddel, ami kisebb, mint az ülőfelület teljes szélessége, de nagyobb, mint a folt. Praktikus, ha hosszabb, mint az ágy, így nem tud elcsúszni sem, tehát senki nem veszi észre a trükköt. Ha ez nem vezetne eredményre, akkor marad a huzatcsere.

A kanapé felújítása házilag

Valószínűleg korábban sosem vettük olyan alaposan szemügyre a bútor szövetét, mint most, hogy megérett a cserére. Fontos, hogy alaposan vizsgáljuk meg a párnázatokat, a rajta lévő szabást és a tűzéseket. Ennek hiányában ugyanis még azt sem tudjuk meghatározni, hogy mennyi bevonóanyagot kell beszereznünk hozzá. Érdemes megjegyezni az eredeti szövet szabását és szövésirányát a különböző felületeken, mivel azt kellene követni a későbbiekben is, és minden szegés esetében számoljunk egy 2-3 cm széles ráhagyást.

Első körben le kell bontani azt az anyagot, amivel már nincsenek terveink. Ha ez kész van, helyezzük az újra, hogy körbe vághassuk egy kis ráhagyással, így biztosan elég lesz a bevonásra. Ha kivágtuk az új bevonóanyagot, akkor nincs más dolgunk, mint az előzőleg kitisztított felületre fektetni, majd óvatosan nekikezdeni a tűzésnek. Figyeljünk arra, hogy ne látszódjanak a kapcsok, mert az igazán sokat el tud venni a bútor esztétikájából.

Ha mégis cserélnénk

Előfordulhat, hogy sem időnk, sem energiánk nincs arra, hogy házilag felújítsuk a kanapénkat, így át kell gondolnunk, hogy honnan szerezzünk be egy újat. Szerencsére nálunk a kanapék többségénél nem kell 200 ezres nagyságrendben gondolkodni, hiszen számos akciónk keretében egy igazán jó minőségű, tartós kanapékra tehet szert. Arról nem is beszélve, hogy a szöveteink választéka igen nagy, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Sőt, hogy a későbbiekben ne legyen ilyen gondja, egy extra szolgáltatásunknak hála akár otthonában is sor kerülhet a javításra. Ez a teljes körű és a vázgarancia szolgáltatásunk keretében rendelhető. A teljes körű azt jelenti, hogy minden olyan meghibásodásra kiterjed a garancia, ami a garanciális eljárás fogalmába belefér, és ami fontos, hogy rendeltetésszerű használat során következik be. A vázgarancia esetében a rendeltetésszerű használat során fellépő bármilyen repedés, törés, lemezszakadás, csavar, görgő, műanyag láb meghibásodás lép fel, akkor az javításra kerül otthonában.