Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Kanapé mosható huzattal

 Kisgyermekes családoknál népszerű választás a kanapé mosható huzattal, hiszen mindenki arra vágyik, hogy olyan környezetet alakítson ki az otthonában, ahol jól érzi magát a család. Míg kicsik a gyerekek, óhatatlanul is előfordul olyan, hogy valami ráömlik a kanapéra, vagy egy csokis mancs hagy rajta örök emlékeztetőt. Jó hír, hogy nem kell megijedni, van rá megoldás.

 Kanapé mosható huzattal

 Ma már számos olyan kanapé közül választhatunk, aminek lecipzározható a huzata, így nem kell aggódnunk, ha valamilyen baleset éri. Persze nem ez a hagyományos megoldás, de mindenképp érdemes elgondolkodni rajta, hiszen sok fejtöréstől és bosszankodástól kímélhetjük meg magunkat általa.

 Abban az esetben, ha egy mosható huzatú kanapéra került valamilyen makacs folt, akkor azt könnyen orvosolhatjuk, hiszen elég csak lehúzni a szennyezett darabot, és bedobni a mosógépbe. Ezekben a huzatokban általában benne van a mosási útmutató, úgyhogy igazán mellé sem foghatunk vele. Ha kész vagyunk a mosással, akkor a legfontosabb lépés, hogy teljes egészében szárítsuk ki a huzatot, vagyis semmiképp ne húzzuk vissza nedvesen az ülőgarnitúránkra, de még enyhén nyirkosan sem.

Ez azért elengedhetetlen, mert a nedvesség remek táptalajt biztosít a különböző penésztelepek kialakulásának, ami nemcsak egy ronda mintázat a kanapén, hanem az egészségünkre nézve is roppant káros. Tehát ha kiszárítottuk, akkor nincs is más dolgunk, mint felhúzni a kanapéra és élni a megszokott életünket anélkül, hogy kímélni kellene az ülőgarnitúránkat.

 De mi van akkor, ha nem mosható a huzat?

 Előfordulhat az az eset is, hogy nem rendelkezik a kanapénk mosható huzattal, így nagyobb kreativitást igényel a különböző foltok eltüntetése. Ilyenkor sem kell megijedni, hiszen számos folttisztítót lelhetünk fel a piacon, de akár a házi tiszítási praktikákhoz is folyamodhatunk.

 Először is minden esetben tanulmányozzuk, hogy milyen anyagú a kanapénk huzata, vagyis, hogy milyen a tisztítandó felület. Ezzel kapcsolatban érdemes minden esetben jó előre tájékozódni, hiszen nem mindegy, hogy az élénk színű kanapénkból nem marad csak egy halvány színű valami, vagy csak a folt jön ki maradéktalanul. Éppen ezért érdemes megtartani a vásárláskor kapott útmutatót, hiszen így nem igazán foghatunk mellé. Ha még mindig bizonytalanok lennénk, akkor érdemes ötletet és tanácsot kérnünk a forgalmazótól vagy esetleg a gyártótól.

 Ha pedig inkább megelőznénk a lehetséges problémákat, akkor érdemes bőr, műbőr vagy textilbőr borítást választani a kanapéra, mivel az könnyen tisztítható, nem kell attól tartanunk, hogy beleivódik a szövetbe a szennyeződés.

 Házi praktikák

 Most általánosságban összefoglalunk néhány tudnivalót a kanapétisztításról, amik garantáltan működnek, de csak anyag függvényében, és saját felelősségre javasoljuk az alkalmazását. A tökéletes és mindenre hatékony megoldás a szódabikarbóna. Egy nagyon alapos kanapé porszívózás után egy kislyukú szűrő segítségével szórjuk be a kérdéses felületet szódabikarbónával, majd hagyjuk állni egy pár órát. Ezután újra porszívózzuk ki és a folt láthatóan eltűnik belőle, főleg ha frissen csináltuk. Ezen kívül egy egész bejegyzést szenteltünk a házi praktikáknak, amit érdemes átböngészni, ha idejük engedi, hogy garantáltan tiszta legyen a kanapéjuk!