Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Az ágyazható bőr kanapékról

Az, hogy egy kanapé milyen tulajdonságokkal rendelkezik, az mind a használóitól függ. Hiszen választhatunk olyat, ami csak önmagában, kanapéként dísze a szobának, de vannak, akiknek elengedhetetlen szempont, hogy ágyazható legyen. Mai cikkünkben az ágyazható bőr kanapékkal foglalkozunk.

 Mire figyeljünk?

A kanapé minden esetben a lakás középpontjában helyezkedik el. Ez az, amire le lehet rogyni egy nehéz nap után, itt bújhatunk össze egy filmnézés közben, de a család is itt gyűlik össze egy dolgos nap után, hogy megbeszéljék a nap eseményeit. Éppen ezért mondják sokan, hogy a kanapé a szíve a lakásnak. Pont emiatt nagyon fontos, hogy a kiválasztott kanapé kényelmes legyen.

Gyakran előfordul, hogy a kanapé az éjszakai fekhely funkcióját is betölti, így elengedhetetlen, hogy nyitható legyen. Ebben az esetben a kényelem a fő szempont, azaz ne csak kinézet alapján válasszunk, hanem minden esetben tartsuk szem előtt az adott kanapé sajátosságait. Kinyitható, ágyazható bőr kanapé esetén nagyon fontos, hogy a helyszínen nyissuk ki és próbáljuk ki. Manapság egyre népszerűbbek azok a kanapék, amik nem a hagyományos módon nyílnak. Azaz nem kihúzható darabok, hiszen azok amúgy sem a kényelem magasiskolája, mivel a fekvőfelület matrac részei nincsenek egy szintben. Éppen ezért rövid időn belül derékfájást okoznak.

A másik variáció az állandó, mindennapos alvásra szánt kanapék, amik nyithatóak, azaz az ülőfelület előre húzásával előbukkan az ágyneműtartó, majd pedig ha arra ráhajtjuk a háttámlát, megkapjuk a teljes ágyat. Ennek nagy előnye, hogy szintben vannak a matracok, hiszen minden személynek az alváshoz szánt része egy darabból áll.

Egy újdonság a piacon

Manapság egyre inkább teret hódít egy harmadik fajta is, ami még nem rendelkezik olyan nagy múlttal. Vegyünk egy egyszerű kanapét, aminek a háttámlája és a rajta lévő párnák mögé ügyesen el van rejtve egy kihúzó rész. Amikor aludni kívánunk a kanapén, a húzó fül segítségével előre húzzuk a teljes kanapét, ami így alulra kerül, és alóla előbukkan egy ágykeret a benne lévő matraccal. Ez az ülőgarnitúra így ötvözi magában a kanapé praktikumát a franciaágy kényelmével, hiszen egy teljes értékű, egy matracból álló franciaágyat kapunk.

 Az ágyazható bőr kanapéről

Ahogy már több cikkben kifejtettük, hogy nem feltétlenül a legjobb választás borításként a bőr egy ágyazható kanapénak, most kifejezetten megtaláltuk azt a garnitúrát, amiben nem is választhatnánk okosabban. Nappalra remek társ egy könnyen takarítható bőr kanapé, hiszen huzat tekintetében ez a legkevésbé kényes. Gondoljunk csak arra, hogy bármilyen foltot egy törléssel eltüntethetünk, nem kell tisztítóhoz fordulni. Arról nem is beszélve, hogy ha féltenénk, akkor elég letakarni egy pléddel, de ha azt baleset éri, a folt akkor sem jelenik  meg a kanapén, hogy örök nyomot hagyjon.

Sőt, akkor sem kell megijedni, ha aludni szeretnénk rajta, hiszen számos bejegyzésben hangsúlyoztuk, hogy nem a legkényelmesebb rajta aludni. Ez a kanapé más, hiszen a testünk nem érintkezik az ülésen kívül a bőr borítással, így éjszaka sem fog csúszkálni a lepedő, és még hideg sem lesz a testünk alatt.

Ha igazán jó és kényelmes kanapéra vágyna, mindenképp nézzen körül kínálatunkban, hiszen minden kanapénk nagyon jó minőséget képvisel, bátran ajánljuk őket mindenkinek.