Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen a minőségi sarok ülőgarnitúra?

Milyen a minőségi sarok ülőgarnitúra?

Egy sarok ülőgarnitúra vásárlására nem minden nap adja az ember a fejét. Éppen ezért fontos, hogy az jó minőségű legyen, vagyis ne kelljen 2-3 év múlva egy újat vásárolni. Igen ám, de honnan tudjuk, hogy milyen a minőségi sarok ülőgarnitúra?

 Kényelmetlen, nem találjuk a helyünket 

Gyakran találkozni a problémával, hogy nem kényelmes a megvásárolt kanapé. Egy rövid idő után lábzsibbadást okoz, vagy csak szimplán nem találjuk a kényelmes testhelyzetet, hiába fészkelődünk, helyezkedünk. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon minden kanapénak ilyen a kényelmi faktora, vagy csak a vásárlók egy része nem fektet elég nagy hangsúlyt arra, hogy milyen kanapét vásárol. Vannak, akiknek inkább a külcsín a fontosabb, vagyis a kinézetet a kényelem és a minőség elé helyezik. Sajnos nem elég, ha dekoratív és jól mutat a nappaliban, hiszen attól nem lesz kényelmes a rajta való ülés vagy alvás.

 Ugyanilyen elsődleges szempont szokott lenni a nem megfelelő sarokülők esetében az ár, mint tényező. Az emberek jelentős részének fontos a megfelelő ár-érték arány, bár azért a legtöbbször nem véletlen, hogy egy kanapé hihetetlenül akciós. Ilyenkor érdemes még nézelődni, és összevetni a később látottakkal, hogy vajon mennyire éri meg az árát. Bár azt gondolhatnánk, hogy egy sarok ülőgarnitúrára nincs értelme nagyobb összeget szánni, ez meglehetősen hibás vélekedés. Hiszen egy jól megválasztott darab hosszú évekig kiszolgál minket, arról nem is beszélve, hogy ha vigyázunk rá, ez akár több évtized is lehet.

 Mire figyeljünk, hogy minőségi sarok ülőgarnitúrát válasszunk?

 A párnázottság kérdése mintegy alapkövetelmény egy jó kanapé esetében, ezért erre kiemelt figyelmet kell fordítanunk a kiválasztáskor. Itt nagyon fontos szempont, hogy mivel van párnázva az adott kanapé, mivel ha hamar kiüljük, akkor a legkényelmesebb kanapé is idő előtt kényelmetlenné válik.

 Ugyanilyen fontos kérdés a huzat és annak minősége. Elég bosszantó tud lenni, ha kiválasztunk egy megkapóan tökéletes huzatú kanapét a bútorboltban, majd egy darabig otthon is szépen mutat, de idővel elkezd foszlani, fakulni, úgymond kikopni a gyakran használt területeken. Ez közel sem esztétikus, így gyakran előfordul, hogy az ember inkább lecseréli a sarokülőt, mert már minden, csak nem dekorációs eleme a nappalinak, sőt, inkább kopottá teszi az összhatást. Ugyanez a helyzet a huzatnak a tapintásával is, mivel ha nem jó minőségű, könnyen tönkreteheti a leülés élményét, főleg ha műszálas vagy esetleg érdes, így kellemetlen a vele való érintkezés.

 A kanapé tisztítása sem egy elhanyagolható kérdés, bár ez is nagyban kötődik a huzat milyenségéhez. Ha a könnyen letörölhető a cél, akkor jó szolgálatot tehet a bőr, műbőr, illetve textilbőr borítás. Ezeket könnyű letörölni, ha rákerül egy kis csoki, bármilyen folt, vagy akár ráömlik egy pohár bor. Ugyanez a szövetről már nem mondható el, annak a tisztántartása meglehetősen nehezebb feladat. Ha arra kerül bármilyen folt, akkor azt csak kárpittisztító, vagy valamilyen hatékony házi praktika segítségével lehet csak eltávolítani.

 Ellenben a szöveten sokkal kényelmesebb aludni, sőt, akár nyáron ülni is. A bőr és textilbőr borításhoz nyáron könnyen hozzá tudunk izzadni, így a komfort érzetünk csökkenhet ilyenkor.

 Reméljük, hogy sikerült egy kicsit rávilágítani, hogy milyen ismérvei vannak a minőségi sarok ülőgarnitúrának. Ha további információra lenne szüksége, keressen minket bizalommal, vagy olvassa el további bejegyzéseinket!