Oldalsáv

Mit jelent egy ágy rendeltetésszerű használata?

Az évek során az ágyvásárlási szokások és szempontok nem sokat változtak. Szinte mindenki örök életre szeretne egy olyan ágyat amelyik, kényelmes, szép, strapabíró és lehetőleg olcsó legyen. A mai fogyasztói társadalomban ezt a négy kritériumot a létező legjobb szándék ellenére sem lehet már teljesíteni. A monopolhelyzetben lévő alapanyag gyártó multinacionális cégek legfőbb szempontja a profit és a darabszám teljesítése, emiatt a tartósság kifejezés szitokszóvá válik és ez folyamatosan a jó minőség módszeres leépítésére irányul. Ezért a későbbi félreértések elkerülése végett szükségesnek érezzük, hogy meghatározzuk azt, mit értünk az ágyak, franciaágyak, heverők, rendeltetésszerű használatán.

Ágy / franciaágy / heverő

Bútordarab, melyet általában kellemes tevékenységekre használunk. Így például pihentető alvásra, szexuális együttlétre, olvasásra, tévénézésre. Létezik egyszemélyes heverő, ágy, illetve kétszemélyes franciaágy. Rendeltetetés szerű használat röviden az, hogy a terméket arra kell használni, ami a jellege.

Az általunk készített ágyak anyaga fa, bútorlap, szövet, dekor műbőr. A fekvőfelületek különböző szivacs és rugós kialakításúak. A webáruházunk honlapján a különböző szövetek típus és ár szerint is kategorizálva vannak. Léteznek erősebb, tartósabb ezáltal drágább és vannak gyengébb, kevésbé tartós, de olcsóbb alapanyagok. A kevésbé tartós anyagok nem azt jelentik, hogy rossz minőségűek. Minden leendő vásárlónak először azt kell meghatároznia milyen termékre van szüksége. Nem általában egy ágyat, hanem egy bizonyos ágyat kell választania.

A következő kérdésekre kell válaszolnia:

  • HÁNYAN FOGJÁK HASZNÁLNI (EGY-KÉT SZEMÉLY)
  • MILYEN SÚLYCSOPORTBA TARTOZNAK AZOK, AKIK HASZNÁLJÁK
  • MILYEN KOROSZTÁLYBA TARTOZIK, MILYEN EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAPOT VAN
  • MILYEN CÉLRA HASZNÁLJA
  • NAPI 5-8 ÓRA ALVÁS
  • TARTÓS, AKÁR NAPI 20 ÓRA FEKVÉS
  • TARTÓS AKÁR NAPI 12 ÓRÁS ÜLÉSRE, FEKVÉSRE, TÉVÉNÉZÉSRE
  • VENDÉGÁGY, ALKALOMSZERŰ HASZNÁLAT

 

Webáruházunk minden általunk gyártott ágyhoz meghatároz egy súlykorlátot. Ennek betartásával tartós, e felett viszont várhatóan nem lesz a termék tartós. A rendeltetésszerű használat tehát a különböző ágyak esetén eltérő végeredményt okozhat. Azonban az mindegyik ágyra igaz, hogy azok nem sporteszközök, nem trambulinok. Kifejezetten ártalmas, ha a fekvőfelületen ugrálnak, több személy életvitelszerűen rajta tartózkodik. Esetleg kisállatok alkalmazzák felesleges idejük eltöltésére.

A funkciók meghatározása az elsődleges ez után jöhet az esztétikai tényezők kiválasztása.