Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Praktikák ágyi bolha ellen

 Praktikák ágyi bolha ellen

Sokan a nem megfelelő higiéniával párosítják, pedig bárhol megjelenhetnek, és ilyenkor azonnal kell tenni valamit az ágyi bolha ellen. De ehhez először is tisztázni kell, hogy valójában bolha vagy ágyi poloska költözött-e be a hálószobába. Mivel az ágyi poloska nem látható szabad szemmel, ezért ha a csípés idején nagyon odafigyelünk, talán felfedezhetjük, ha bolha a ludas. De ez mit sem változtat a tünetek okozta kellemetlenségeken.

Bevált tippek a hálószoba élősködőivel szemben

Először is kérdés, hogy van-e olyan háziállat, amely kint is ugyanannyi időt eltölt a kertben, az utcán, mint amennyit az ember hálószobájában, mert ha igen, akkor nagyon esélyes, hogy a kedvenc kutya vagy macska hozta be az ágyba az élősködőket. Ilyenkor egy alapos kezelés kell, hogy történjen és nemcsak a bajt keverő házi kedvencnél, hanem ha van több háziállat, azoknál is. Ezt követően jöhet az ágy rendbetétele is.

Ha egy kárpitozott fekhelyünk van, akkor nehezebb a dolgunk, mivel bizonyos szövésű anyagokba, ha egyszer befészkeli magát a bolha, akkor nem nagyon szeret onnan kiköltözni. Ugyanakkor megvannak a hagyományos praktikák, amelyekkel felvehetjük a harcot nemcsak az ágyi bolha ellen, hanem egyúttal kiűzhetünk minden más kórokozót is.

Különböző szerek az ágyi bolha ellen

Természetesen először próbálkozni kell a jól bevált porszívózással. Ha matracos franciaágyunk van, akkor kivihetjük az ágybetétet szellőztetni, ugyanis ezek az élősködők a sötét és nedves helyeket részesítik előnyben. A tisztító napsugárzást egyenesen utálják, így egy alapos nyári takarítással talán véget vethetünk a problémának.

Ha a porszívózás, szellőztetés és napoztatás nem segít, jöhetnek az erősebb szerek. Először lehet kísérletezni a széles körben használatos ecetes vízzel, de mivel egy ágy igen nagy felületű, az egészet be kell vele kennünk. Ha ez sem hoz eredményt, akkor lehet kapni kifejezetten ágyi bolha elleni készítményt, amellyel le lehet spriccelni az ágyat, valamint a környező területeket is.

És végül ha úgy látjuk, hogy ennek az ágybetétnek már semmi sem használ, akkor bizony nincs más hátra, le kell cserélni. Webáruházunk matracai megoldást jelenthetnek a régi darab pótlására, ráadásul számos akcióval és kiegészítő szolgáltatással kedveskedünk vásárlóinknak.

Matracok az eltérő vásárlói igényekhez mérten

Először meg kell fontolni, hogy milyen vastag és milyen típusú legyen az a matrac. Ha egy franciaágyról van szó, akkor elképzelhető, hogy nem lesz jó döntés, ha egy nagy matracot vásárolunk a teljes felületre, ha eltérő a két fél testsúlya és alvási szokásai. Ugyanis figyelembe kell venni, hogy egy nagyobb súlyú embernél keményebb matrac javasolt, de ha ugyanez kerül megvételre a kisebb súlyú párjának is, akkor az bizony álmatlan éjszakákat fog okozni. Persze két hasonló súlyú embernél nincs ilyen gond.

Másik kérdés, hogy mennyire gyakoriak a hát- és derékfájdalmak. Ha már előfordul, akkor érdemes egy Clean 12 zónás ortopéd rugós matraccal próbálkozni, amely elérhető egyszemélyes, 200x90cm-es méretben is. Ez a legkedveltebb rugós matraca webáruházunknak, mivel rendkívül strapabíró és sokáig terhelhető.

Ez annak köszönhető, hogy a 2,4 mm-es huzalból készült bonellrugós rendszerbe speciális, nagy tömegsűrűségű merevítő habelemek kerültek beépítésre. A 12 zónás Clean matrac széleit szivacsmerevítésekkel egészítik ki egy tartósabb, feszesebb oldaltartást képezve. Amennyiben mégsem válna be a matrac, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, akik ingyenesen kicserélik azt áruházunkban. Ennek mindössze az a feltétele, hogy maradjon becsomagolva a megvásárolt matrac kipróbálás után.