Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Számítsunk rá, hogy a kanapé tisztítása az anyagától függ!

Számítsunk rá, hogy a kanapé tisztítása az anyagától függ!

Egy kanapé tisztítása nem az egyszerű és nem is az örömteli feladatok közé tartozik. Ezért amikor kanapé vásárlására adjuk a fejünket, azt is vegyük figyelembe, hogy mennyire lesz kitéve mindenféle igénybevételnek, és inkább vegyünk egy olyan kanapét, amelynek anyaga kevésbé felel meg az ízlésünknek, mintsem szembesüljünk vele szennyeződés esetén, hogy nem tudjuk megfelelően kitisztítani.

Ha már megtörtént a baj…

Amikor egy féltve őrzött kanapéra folyik rá a vörösbor, vagy leeszi valamelyik gyerek, akkor hirtelen nem is tudjuk, hogy mitévők legyünk, csak kapkodunk össze-vissza, pedig a bajokat sokszor meg lehetett volna előzni. A nagyon speciális foltok ellen érdemes vegyi tisztítószerrel próbálkozni, de sajnos ha egy világos színű kanapéról van szó, és nagy a folt kiterjedése, akkor még az is előfordulhat, hogy bútorcserére kell, hogy sor kerüljön.

Webáruházunk szerteágazó kanapékínálata között bőven lehet válogatni attól függően, hogy valaki az új modernebb vagy a hagyományosabb garnitúrákat kedveli. Ezenkívül a formatervezés is igen sokoldalú és ami cégünk különlegessége, hogy vannak olyan kanapék, amelyek esetében több 100 szövetből lehet válogatni. Ezt az adott terméknél külön kis ikonnal jelezzük, majd a termékre kattintva a szövetkeresőkben lehet tovább válogatni.

Kanapé tisztítása a legegyszerűbben

Ha már megtörtént a baj, akkor a folt összetételétől függően érdemes először mindig valamilyen házi praktikát kipróbálni. De mielőtt ezekhez folyamodnánk, a foltot azonnal fel kell itatni törlőkendővel, hogy minél kisebb legyen a felület, amelyet érint, mind szélességében, mind pedig mélységében.

Az egyik legrégebbi módszer az ecetes víz, amely nem csupán tisztít és fertőtlenít, de a kellemetlen szagokat is semlegesíti. Ne feledkezzünk meg róla, hogy mindig hígítsuk az ecetet, ahogy más fertőtlenítőszereket is, ne érjen közvetlenül a bőrünkhöz. Érdemes minden műveletnél kesztyűt is használni.

A másik régi bevált recept a szódabikarbóna, amellyel nagyszerűen fel lehet itatni a nedvességet és szintén tisztító, fertőtlenítő, valamint fehérítő hatással is bír. Makacsabb foltoknál már vegyi tisztítókkal is próbálkozhatunk, de mindig vegyük figyelembe az adott kanapé anyagát és a folt összetételét.

Válasszunk könnyen tisztítható kanapét!

Webáruházunk szövetkeresővel segíti a könnyebb anyagválasztást, és kategóriák szerint csoportosítja azokat. A legtöbb kanapé esetében igen széles a kárpitválaszték pont azért, hogy a család szokásaihoz lehessen ezzel is alkalmazkodni. Amennyiben a háztartáshoz egy vagy több négylábú kedvenc is tartozik, aki egyenértékű családtag és benti állat, akkor érdemes a könnyebben tisztítható textilek közül választani, mint amilyen a lemosható zsenília, a textilbőr vagy a dekorbőr.

Joy kanapénk szintén választható szövetekkel várja leendő új tulajdonosát, és nevéhez méltónak tényleg öröm és élvezet lesz ezen a bútoron eltöltött minden pillanat, akár ülő-, akár fekhely lesz a fő rendeltetése. Lehetőség van a szövetek kombinációjára a garnitúra és a párnák beborításánál is. Ehhez a kanapéhoz két nagyobb méretű párna tartozik, melyek háttámlaként is funkcionálhatnak, valamint jár még a fekhelyhez két kisebb oldalpárna is, amelyek a karfát helyettesítik. Így elmondható erről a kanapéról, hogy a legkisebb lakásoknak is központi dísze lehet méretéből kifolyólag.

Ha nem biztos még benne, hogy melyik kanapéágyat vagy szövetet válassza, akkor mindenképpen forduljon szakértő kollégáinkhoz elérhetőségeink valamelyikén, hogy a mindennapi használathoz leginkább passzoló kárpitot tudja megvásárolni.