Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Bútorszövet tisztítása házilag - hogyan óvjuk bútorainkat?

Bútorszövet tisztítása házilag - hogyan óvjuk bútorainkat?

Sokan csak akkor olvasnak utána, hogy hogyan történik a bútorszövet tisztítása házilag, ha már megtörtént a baj, és kapkodni kell fűhöz-fához. Pedig nem árt előzetesen is gondoskodni azokról a védelmi intézkedésekről, amelyekkel egyrészt megelőzhető a baj, másrészt pedig, ha már ott a folt, a leghatékonyabban lehet orvosolni.

Mindig a megelőzésen van a hangsúly!

Az élet minden területére igaz ez a mondás, legfőképpen az egészségünkre, de a bútorainkkal is hosszú távra tervezünk, amikor megvásároljuk őket, így érdemes mindent megtenni a megóvásuk érdekében. Bármilyen ágytípusról van is szó, az összes helyiségre igaz, hogy a legjobban úgy tudjuk megóvni a fekhelyeinket, ha ágytakaróval lefedjük őket. Webáruházunk ágytakaró kínálata mellett Ön fedőmatracokkal is találkozhat, amelyek akkor hasznosak, ha külön ágybetétes, pl. francia ágya van. De természetesen a fedőmatracra is kerülhet pluszban is ágytakaró, amellyel már duplán védjük magát az ágyat és a matracot.


Amerikai filmekben gyakran látjuk, hogy minden hálószobai ágy ágytakaróval, valamint temérdek kisebb és nagyobb párnával felszerelt, amelyet minden ágyazáskor pakolnak. Ezt a mintát nem kell követni, de az ágytakaró mindenképp jó példa, ráadásul hidegebb időben rajta lehet hagyni az ágyneműn és duplán melegít.


 Az ágytakaró előnyei


Nonstop Bútor webáruházunkban az ágytakaró 2 darab díszpárnával kerül forgalomba, így a szükséges párnamennyiséget áruházunkból Ön is fedezni tudja. A párnák minden termékünkhöz ajándékba járnak, de vásárolhat is még plusz darabokat. Az ágytakaróhoz jelenleg hat minta és szín közül lehet választani, és a párnák is ugyanilyen huzatot kapnak. A terítő három méretben érhető el, 200x140 cm-es, 200x160 cm-es és 200x180 cm-es fekhelyre vonatkozóan. Ehhez a termékünkhöz most ingyenes házhoz szállítás is igényelhető, hasonlóan sok más termékünkhöz. Keresse a kis teherautó képet a termékek jobb felső sarkában, abból láthatja, hogy melyekhez jár ez a szolgáltatás.

Bútorszövet tisztítása házilag, ha már megvan a baj

Az első és legfontosabb lépés, hogy ellenőrizni kell a bútor címkéjén, hogy milyen típusú szövettel van dolgunk. Ha netán a fekhelynek levehető a huzata és a címkéjén az áll, hogy mosható mosógépben, akkor egyszerű dolgunk van. Ha nem ez a helyzet, akkor gyorsan kell cselekednünk, hogy a folt ne terjedjen tovább. Először is törlőkendőt helyezzünk rá. Ne nyomkodjuk, ne próbáljuk azzal erőteljesen felitatni, mert csak ellenkező hatást érünk el.

Igazi örök érvényű hatástalanító házi fegyver az ecetes víz, amely nemcsak a foltot fogja eltávolítani, de mellette megöli a baktériumokat és még szagtalanít is. Ha nem szeretnénk ecetet használni, akkor bevethetjük a másik “ősi”, szüleink által alkalmazott praktikát, a szódabikarbónát. Hintsük rá a felületre, hagyjuk rajta állni 20-30 percig, majd porszívózzuk ki, garantáltan szagmentes lesz. Ha a folt még így sem tűnt el, akkor nem marad más hátra, mint az adott folttípusnak megfelelő folteltávolító vegyszer használata. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a címkén leírt utasításoknak megfelelően, az adott sorrendben járjunk el.

A folttisztítás követően lényeges, hogy megvárjuk, míg teljesen megszárad a bútorszövet, esetleg megint használjunk törlőkendőt. Ha nedvesen fekszünk rá megint, akkor akár be is penészedhet az ágy.

Előfordulhat az a ritka eset, hogy a bútorszövet tisztítása házilag nem oldódott meg és nincs más választás, mint lecserélni a fekhelyet. Ebben az esetben keresse kollégáinkat elérhetőségeinken, hogy kiválaszthassa új kanapéját vagy franciaágyát, amely a helyiség elrendezésének és az Ön személyes stílusának a legmegfelelőbb.