Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Így történik a penészfolt eltávolítása matracból könnyedén

Így történik a penészfolt eltávolítása matracból könnyedén

Nem árt tisztában lenni azzal, hogyan történik a penészfolt eltávolítása matracból, ugyanis már mindenki számára ismeretes, hogy a penész milyen veszélyes is tud lenni. Ugyan vannak különböző kategóriái, de már a legkevésbé alattomos típus is tud allergiát okozni. Napjainkban pedig, amikor már szinte mindenki allergiás valamire, hatalmas hangsúly helyeződik a megelőzésre, az egészségünk megtartására.

Különösen fontos, hogy odafigyeljünk a gyermekekre, hiszen náluk egy allergiás reakció, asztma, szénanátha elindulása akár egy egész életre tartó következménnyel bírhat.

Első a megelőzés!

Egy matrac általában akkor lesz penészes, ha meleg és párás helyiségben tároljuk. Ekkor nagy az esély rá, hogy elkezdődik a folyamat. Ha már felfedeztük a jeleket az ágybetétünkön, akkor a következő lépés, hogy felmérjük, mekkora terület érintett. Ha csak a felület penészes, akkor kisebb a gond, de úgy észleljük, hogy a matrac mélyebb rétegei is érintve vannak, akkor bizony nincs más hátra, ki kell dobni azt a matracot, és venni kell egy újat, hiszen saját és családunk egészségének megóvása a legfontosabb.

Nonstop Bútor webáruházunk matrackínálata azért is vonzó, mert minden fajta típusból kínál egy-két fajta változatot, így ha megvan a döntés, hogy melyik típusra essen a választás, nem kell órákon keresztül böngészni különféle weboldalakon. Kapható nálunk habszivacs és rugós matrac különböző méretekben és vastagságban, emellett pedig a tipikusan gerincfájdalmakkal küszködő emberekre gondolva árusítunk gerincvédő zónákkal megerősített ortopéd rugós matracokat is.

Ha olyan a lakás beosztása és kialakítása, hogy számíthatunk újabb penészesedésre, akkor a legjobb ahhoz egy hideg habszivacs matrac, amely a legjobban szellőzik, és a legkevésbé ajánlott a memóriahabos matrac, pont ugyanezek okok miatt.

A penészfolt eltávolítása matracból, ha már megvan a baj

Ha úgy ítéli meg, hogy nem nagy a baj, és nincs szükség matracváltásra, akkor neki lehet fogni a tisztításnak. Mindenekelőtt fel kell szerelkezni védőfelszereléssel, hogy a majdan levegőben terjengő gombaspórák ne jussanak be a tüdőbe, húzzunk fel maszkot és kesztyűt. Ahogy a legtöbb szennyeződés esetében, először ki kell alaposan porszívózni a matracot, érdemes mindkét oldalán. Ne felejtkezzünk el majd a művelet legvégén a porzsák alapos kitisztításáról, kimosásáról, cseréjéről sem.

A penész eltávolítására beszerezhetünk valamilyen háztartási boltban kapható penészölő szert, de próbálkozhatunk izopropil-alkohol 50%-os vizes oldatával is, a lényeg, hogy körkörös mozdulatokkal igyekezzünk elvégezni a tisztítást. Figyelni kell arra is, hogy ne legyen túl nedves a szivacs vagy a rongy, amit használunk, mert azzal is beljebb vihetjük a spórákat. Ezután spricceljünk a felületre fertőtlenítőszert és napon szárítsuk meg alaposan a matracot.

Ha azt vesszük észre, hogy megmaradt vagy kiújult a penészfolt, akkor sajnos nincs más hátra, mint a matraccsere. Erre az esetre ajánljuk 8 cm-es szivacsmatracunkat, amely ingyen szállítással kerülhet el most az Ön otthonába.

Ha mégis meggondolná magát…

A szivacsokra nem érvényes a visszaküldési garancia, de ha Ön úgy dönt néhány napi kipróbálás után, hogy nem jó az a matrac, amit megvásárolt, akkor áruházunkban ingyen kicseréljük vagy visszafizetjük az árát. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy ne csomagolja ki a matracot ezen próbaidő alatt. Ha további kérdése lenne a matracvásárlással, cserelehetőséggel kapcsolatban, vagy nem tud dönteni a szivacsos és rugós matrac között, keresse bátran kollégáinkat, akik egy különleges ajánlatról tájékoztatják, amely az oldalunkon is olvasható.