Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A gerinckímélő alvás és a megfelelő kanapé kiválasztásának összefüggései

A gerinckímélő alvás és a megfelelő kanapé kiválasztásának összefüggései

Nem lehet elégszer mondani, hogy a kiegyensúlyozott életünk szempontjából kulcsfontosságú a gerinckímélő alvás, azt pedig legnagyobb részben a fekhely minősége határozza meg. Sokan fektetnek hangsúlyt a mozgásukra, a megfelelő táplálék bevitelére, mégsem gondolják át, hogy esetleg már régi a matrac, amin alszanak, vagy kiteknősödött a kanapéágyuk.

 

Mire figyeljünk leginkább?

Franciaágyak esetében, függetlenül attól, hogy kárpitozott franciaágyunk van-e vagy pedig különálló matracunk, ha már nem egyenletes a felülete és bordázottság észlelhető, vagy valamelyik részén besüpped már akkor is, ha nem használjuk, nincs mese, az az ágy vagy matrac cserére szorul. Ugyanígy, ha kanapéágyat használunk, azt nyitjuk ki minden este, és a lefekvés után úgy érezzük, mintha szinte egy függőágyba feküdnénk bele, már nagy a baj.

Ha nem cseréljük le a már kicsit rossz fekhelyet, elindul egy romló folyamat az életminőségünkben, hiszen a megfelelő alvás kihat nem csupán a reggeleinkre, de az egész napunkra, hetünkre. A gerinckímélő alvás létfontosságú saját magunk egészsége és környezetünk hangulata szempontjából is, hiszen ha fáradtan ébredünk, ingerlékenyek, bosszúsak vagyunk, főleg, ha már fájdalom is társul ehhez.

Hosszú távon a nem kielégítő alvás krónikus derék-, hát- és nyakfájásokhoz vezethet, akár egy rossz tartással is párosulva, az állandósult fáradtság pedig tovább rontja életminőségünket, nem fogunk tudni helytállni sem a munkahelyen, sem pedig szeretteink körében.

 

A gerinckímélő alvás feltételei

Mint ahogy említettük, a gerincvédelem elsődleges a kiegyensúlyozott alvás és így az életünk szempontjából, ehhez pedig először is le kell cserélnünk a már több éve használt fekhelyet. Webáruházunkban többféle kialakítású kanapéággyal találkozhat, amelyeket normál, hagyományos és modern kategóriákra osztottunk, hogy az adott stílus kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő darabot. Ezenkívül rendkívül széles körű a választék a kárpitozott franciaágyaink tekintetében is, de ha csak az ágybetét szorul cserére, nálunk az is megoldható.

A kanapéágyak nagyon praktikus választások, ha szükségünk van ülőhelyre is, és nem gond, ha minden nap kinyitjuk és becsukjuk a bútort. Szerencsére olyan nagy a választék a kanapéágyaknál is, hogy aszerint is módunkban áll válogatni, hogy milyen gyakran merül fel az igény erre a bútorra, mint fekhelyre. Ugyanis, ha inkább ülőgarnitúrára van szükségünk és ritkán kell ágyazhatóvá tenni a kanapét, akkor javasoljuk, hogy kihúzható kanapéágyaink között nézzen körül.

Ezek főleg a hagyományos kanapék között lelhetők fel, mit amilyen pl. a Lóri kanapéágy választható szövetekkel. Egy könnyed mozdulattal ki tudjuk húzni a kanapét, és hosszában tud rajta aludni kényelmesen két személy. A Lóri kanapénk egyik különlegessége, hogy két darab különálló nagy méretű, mély ágyneműtartóval rendelkezik, melyeknek 26 cm a mélysége, így rendezettebbé válhat a tárolás.

A másik plusz, ami jár ehhez a bútorhoz, az a 4 darab ajándék párna, melyekből kettő nagy háttámla, és van egy kisebb, valamint egy kör alakú párna, melyeknek a szövetét is mind Ön választhatja ki.

A mindennapos alvásra szánt kanapéágy

Amennyiben egy kanapé az állandó fekhelyünk, akkor kell igazán biztosítani a gerinckímélő alvás feltételeit. Ilyen esetben a kinyitható kanapéágyak nyújtják a legjobb megoldást, ahol is csak a háttámlát kell kinyitni és lebuktatni, mely által a fekvés és alvás keresztirányban lesz megoldható. Mindegyik kanapénk több darabra szétszedhető, és szakembereink a szállításban, otthonában való összeszerelésben is tudnak segíteni.