Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A bőr tisztítása – próbálkozzunk-e házilag?

Valódi bőr vagy műbőr bútorra essen a választás?

Amikor valakinek a bőrgarnitúrák a kedvencei, akkor az esztétikum mellett el kell gondolkodnia egyéb szempontokon is, amelyek inkább a praktikusság oldaláról közelítik meg a vásárlást, és meghatározzák, hogy hosszú távon melyik típus éri meg jobban az ülőgarnitúrát használóknak. A valódi bőrt imádók alig várják, hogy belesüppedjenek a kanapéikba, leüljenek egy bőrfotelbe hazatérés után olvasni.

A bőrbútorok eleganciát, tisztaságot és szépséget sugároznak, de mivel gyakorlatilag élő anyagok, ezért ahogy saját bőrünk ápolása is elsődleges, úgy aki igazi bőrből készült fekvőhelyet vásárol, tisztában kell vele lennie, hogy ezt a bútorát is ugyanolyan gondossággal kell ápolnia, mint a saját bőrét.

Ugyanakkor van egy nagyon fontos különbség a bőrünk és egy bőrfotel között. Mindkettő lélegző, porózus anyag, viszont amíg a testünk bőre folyamatosan képes a megújulásra, regenerálódásra, addig egy kikészített marhabőr az évek múlásával folyamatosan veszít erejéből, hiszen a benne lévő bőrsejtek már nem képződnek újra. Ezért a rendszeres bőrápolás kulcsfontosságú. Ha mindez Önnek soknak bizonyul, akkor érdemes a vásárlás előtt elgondolkodni, hogy nem lenne-e jobb inkább egy műbőr fekvőhely mellett dönteni. Webáruházunk prémium textilbőr-borítású franciaágyai a valódi bőr érzetét keltik mind kinézetben, mind pedig minőségben.

 

A bőr tisztítása házilag

Minden bőr a rugalmasságát és ellenálló képességét a zsírtartalmának köszönheti, ezért tisztításakor erre is kell fokozottan ügyelni, hogy ne vagy csak minimálisan veszítsen az anyag a zsírtartalmából. Épp ezért nagyon fontos, hogy a bőr fekhelyet se érje erős napfény. A bőrt az alapján kell kategorizálni, hogy pigmentált-e vagy sem. Ha ezt nem tudjuk, akkor kérjünk tanácsot a forgalmazótól. Ha pigmentált a bőr, akkor minimális vízfelhasználás mellett először szappanos, majd száraz ronggyal töröljük le, hogy minél hamarabb megszáradjon. Ha nem pigmentált, akkor viszont kimondottan az adott bőrtípusnak megfelelő kezelőszerrel tisztítsuk, nehogy a végén többet ártsunk vele.

A bőr tisztítása az elsődleges, de ezt mindig a hidratálás kell, hogy kövesse. Az adott bőrtípusnak megfelelő bőrápoló vagy bőrolaj lehet erre jó megoldás. Fontos, hogy állandóan impregnálva legyen a bőr, legalább évente, hogy 10-20 évig is jó szolgálatot tegyen használóinak.

Aki inkább a textilbőr mellett dönt…

A textilbőr a műbőrnek egy részhalmaza, és különleges tulajdonságainak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A bőrrel szemben szinte egyáltalán nem igényel karbantartást és tisztítása egyszerű, nem kell attól félni, hogy kiszárad, berepedezik.

Akinek szempont a valódi bőr eleganciája, az válassza a Side textilbőr franciaágyat ajándék párnákkal, amelyhez ráadásul megerősített vázszerkezet is tartozik. Az ágyneműtartó és a fejtámlarész jelenleg három fajta textilbőrből választható, a fekvőfelület pedig különböző típusú, sűrű szövésű síkszövetből. Ezen összeállítás alapján mindenféle háztartásba ajánlható, fiatal pároknak éppúgy, mint gyermekes vagy kisállattal élő felnőtteknek, hiszen tartóssága és eleganciája a valódi bőrével vetekszik.

A prémium franciaágyak házhoz szállítása jelenleg ingyenes, de ha Önnek szüksége van a házban való összeszerelésre is, akkor lépjen kapcsolatba kollégáinkkal elérhetőségeinken.

Címkék : bőr, kanapé, bútor, ápolás