Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Sokaknak kedvelt ágymérete a 140x200 franciaágy matraccal

 Sokaknak kedvelt ágymérete a 140x200 franciaágy matraccal

A 140x200 franciaágy matraccal érdekes módon egy igen népszerű bútordarab a fekvőhelyet vásárlók körében. Franciaágyakat ma már számtalan méretben be lehet szerezni, így bőven van mit átgondolni azok számára, akiknek pont ez a méret lenne megfelelő valami miatt. Nézzük meg, hogy melyek azok a szempontok, amelyek számításba jöhetnek egy franciaágy kiválasztásánál.

Mikor jó választás a 140x200 franciaágy matraccal?

Webáruházunk széles körű franciaágy választékában sokáig a 140x200 cm-es változat volt a legkisebb. Mára azonban még tovább szélesedett a paletta, és elérhetők a 120x200 cm-es változatok is, melyeket külön kategóriában találhat meg weboldalunkon a franciaágyaknál. A 140x200 franciaágy matraccal olyan kedvelt típus lett, hogy megtalálható mindegyik fajta franciaágy típusnál, azaz a Millenium, a Normál, a Modern és a Prémium kategóriákban is.

Egyértelműen elmondható, hogy a 140x200-as méret két felnőtt embernek általában kicsi. De vannak olyan kivételek, amikor elegendő lehet, pl. ha mindkét fél igen vékony. Ezt leszámítva minden más eset olyankor merül fel, amikor valakinek egy nagyobb méretű egyszemélyes franciaágyra van szüksége, amely lehet felnőtt, de lehet egy kamasz is, akinek már kell a hely.

 Kárpitozott franciaágyak, amelyeknek része már a matrac


Aki egy teljesen kész franciaágyra vágyik, annak nem kell már külön beszereznie a fa ágykeretet és külön a betétet. Persze, ha erre van szüksége, nálunk ezt is megteheti. Manapság egyre divatosabbak a kárpitozott franciaágyak, amelyekbe úgymond már bele van építve a matrac, így nem kell időt és energiát pazarolni egy különálló ágybetét megvásárlására.

A kárpitozott franciaágyaknak számos előnyük van korábbi fedetlen társaikkal szemben. Azontúl, hogy sokkal elegánsabbak, és előkelő helyet fognak elfoglalni minden hálószobában, sokkal kényelmesebbek is, ami azt is jelenti, hogy kevesebb fájdalmas baleset ér minket a környezetükben. Egy csupasz ágykeret, amikor a lábunkkal találkozott, nem volt épp zökkenőmentes. A textillel puhán borított fa részek azonban biztosítják, hogy ha neki is megyünk véletlenül az ágy sarkának, oldalának, nem fogunk kiáltani az ágy összes felmenője után.

Ideális választás minden korosztálynak

Nem is gondolnánk, de valójában minden korcsoportnak megfelelő méret lehet a 140x200 franciaágy matraccal, mint amilyen az akciós Tibet franciaágy ajándék párnákkal. Ugyanis már gyerekszobában is elképzelhető, hogy beválik egy olyan gyerkőc esetében, aki gyakran igényli szülei jelenlétét, pl. az esti meseolvasás alkalmával. Később aztán, ha az a gyerek már nagy kamasz lesz, egy 140 cm szélességű fekvőhely alkalmas lesz arra is, hogy leendő barátját vagy barátnőjét fogadja.

Akik egyedül élnek, azoknak azért ideális választás egy ekkora ágy, mert telepakolhatják mindennel, amivel szeretnék. Párnákkal, takarókkal, olyan tárgyakkal, amelyeket gyakran használnak, pl. könyvek, magazinok. Idősebb korban pedig szintén nagyon hasznos egy ekkora ágy, ugyanis nem lehet róla leesni, valamint egy idősnek már sok minden eszköze van, amelynek a keze ügyében kell lennie.

 

A házhoz szállítás egyre nagyobb segítség

A franciaágyak ugyan szétszerelve szállíthatók, de az a rossz hírünk, hogy szinte semmilyen liftbe nem férnek bele a hosszú darabok, tehát akkor is fel kell cipelni az adott emeletre, ha van lift egy társasházban. Ha Önnek van segítsége a házhoz szállításhoz, és a lakásba való becipeléshez, akkor ezt számításba kell venni. Ha azonban ezek után átgondolja a lehetőségeit, akkor lépjen kapcsolatba velünk és igényelje a házba szállítási szolgáltatásunkat.