Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Hogyan válasszunk gyerekágyat? Íme egy kis útmutató a szülőknek!

Hogyan válasszunk gyerekágyat? Íme egy kis útmutató a szülőknek!

Arra a kérdésre, hogy hogyan válasszunk gyerekágyat, nem lehet röviden válaszolni, hiszen számtalan szempont befolyásolja vásárlási döntésünket. Általában, ha fekhelyet vásárolunk, mindig az első szokott lenni, hogy mekkora a helyiség alapterülete, mennyi helyünk van, hogyan és hol tudjuk elhelyezni azt a bútordarabot. Viszont gyerekágynál az első kérdés, hogy hány éves, akinek vásárolni szeretnénk.

A totyogó kisbabából gyorsan lesz óvodás

Az újszülött kisbaba mindenhol egy rácsos ágyat kap, hiszen ekkor alapvető a testi épségének védelme. A matrac még a legfelső fokozaton van, és ahogy megtanul fordulni, majd kúszni, mászni, úgy kerül lejjebb ez a fekvőfelület. Ezt követően viszont már felgyorsulnak a folyamatok.

Ahogy megtanul járni, a legtöbb totyogónak nem lesz ínyére, hogy le van korlátozva a rácsos kiságyban, ki akar jönni belőle. Így akár már 1,5-2 éves korban azt fogjuk tapasztalni, hogy valamilyen más megoldáson kell törni a fejünket.

Első lépésként jöhet az, hogy levesszük a rácsos kiságy elejét, de aztán hamarosan a kiságy hossza sem lesz már elegendő, így nincs más hátra, mint gyerekheverő után nézni. Egy kis lurkó számára nem kell azonnal a felnőtt formatervezésű heverőben gondolkodni. A legjobb választás a körbetámlás gyerekágy, amely nagyszerű átmenetet biztosít a rácsos kiságy és a felnőtt heverő között.

 

Hogyan válasszunk gyerekágyat?

Vetődik fel ismét ilyenkor a kérdés, hiszen amíg a rácsos kiságynál nem sok szempontunk volt még, addig a nagyobb heverőnél már van mit fontolóra venni. Ráadásul egy 2-3 éves gyerkőcnek lehet kialakult véleménye bizonyos dolgokról, így kikérhetjük az ő tanácsát is, persze megfelelő korlátok között tartva.

Egy rácsos kiságy esetében a cél mindig az, hogy megvédjük a kisgyerekeket a sérülésektől, attól, hogy kiessen. Egy heverőnél, amelynek a fekvő szintje már jóval lejjebb van, nem kell balesetektől tartani, de azért itt sem kényelmes, ha kipottyan a gyerkőc az ágyból. Ennek elkerülésére hozták létre az oldaltámlás gyerekágyakat, amely szintén meggátolja, hogy kiessen a még kisebb lurkó az ágyból. Ennek az ágytípusnak egy külön változata a körbetámlás gyerekágy, amely változatos szövetekkel kapható webáruházunkban.

A körbetámlás heverő előnyei

A hagyományos heverők esetében egy támlát szoktunk találni a fejrésznél. Kaphatók még kéttámlás ágyak is, amelyeknek két típusa van, egyiknél derékszögben láthatjuk a támlákat, másiknál a lábrésznél. A körbetámlás ágyak kifejezetten a gyerekeknek készültek, és teljesen körbeveszik az ágyat. Mindössze egy kis helyen van szabad rés, ahol a gyerkőc fel- és le tud szállni az ágyról. Az első támla elhelyezése változtatható, attól függően, hogy hol szeretnénk, hogy a gyerek ki-be járjon.

Ezt célszerű már kollégáinkkal előzetesen egyeztetni elérhetőségeinken, mielőtt megrendeli a bútorát. De ezenkívül, ha bármilyen kérdése van, akkor is szívesen állunk a rendelkezésére. Ne felejtse, hogy a körbetámlás gyerekheverőnél Ön választhatja ki a szövetet is. Ez azért nagyszerű, mert óvodáskorba lépve már elképzelhető, hogy más típusú szín és minta tetszik egy lánynak, mint egy fiúnak. Nekik nagyon bejön a piros kamionos vagy a kék kisautós szövet, a lányoknak akár a Lolka-Bolkás. De ha egyszínű sima kárpit a nyerő, az is megoldható. Mindegyik heverő ágyneműtartós, ami egy gyereknél különösen fontos, hiszen ezernyi kincse van, amelyet el kell rejteni.

Ezek az ágyak alapvetően gyerekeknek készültek, így nem ajánlatos, hogy egy felnőtt aludjon rajta. Ha mégis az a cél, hogy legyen hely a szülőnek mesét olvasni, vagy tudjon jönni egy kishaver ott aludni, akkor javasoljuk, hogy kinyitható kanapéink között válogasson.