Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Sarokülő méretek - miért fontos, hogy pontosan mérjünk?

Sarokülő méretek - miért fontos, hogy pontosan mérjünk?


A sarokülő méretek pontos kiszámolása fontos szempont annak, aki kifejezetten ilyen típusú bútort szeretne otthonába. Természetesen minden bútor vásárlását az otthoni alapos méricskélés kell, hogy megelőzze, de a sarokkanapék és sarokülők esetében kiemelten fontos kérdés, hiszen nem szokványos az alakjuk és elrendezésük.

A nappalik multifunkciós bútorai

A nappali a központi területe a lakásnak, ezért általában ide helyezzük azokat a bútorokat, amelyeket napi gyakorisággal használunk, vagy egy nap folyamán is többször. Ahogy egy praktikus szekrénysor vagy polcos elem, úgy az ülőgarnitúra megfelelő kiválasztása is fontos szempont, és nem hagyatkozhatunk pusztán csak az érzelmeinkre. Alaposan át kell gondolni, melyik típus az, amelyik jól fog jönni a mi nappali helyiségünkben.

Ha kicsi a lakás, akkor a nappali egyben hálószobaként is funkcionál, így a kanapé vagy sarokülő méretek meghatározása kulcsfontosságú. Nemcsak becsukott állapotában kell alaposan lemérni, hanem át kell gondolni, hogy kik és hányan fogják használni, ők milyen testalkatúak. Más nagyságú ágy kell egy alacsonyabb felnőttnek, mint egy 2 méteres nagydarab férfinak.

Nonstop Bútor webáruházunk kínálatát átböngészve ki tudja választani, hogy milyen típusú bútor kerüljön a nappalijába, a számtalan fajta kialakítású, méretű sarokülők választékán kívül sarokkanapékat és különböző típusú kanapéágyakat is találhat kategóriákba rendezve.

L-alakú sarokülők különlegességei

Egy garzon vagy stúdiólakásban a nappali bútora a hagyományos kanapéágy vagy az L-alakú sarokkanapé lesz, viszont egy nagyobb ingatlanba, ahol a nappali már legalább 20-25 m2, elképzelhető, hogy elfér egy U-alakú változat is.

Az L-alakú sarokülők között is akad olyan a kínálatunkban, amely már szép terjedelmes, és egy kisebb baráti társaság is le tud rá telepedni. Középen pedig jól ki fogja egészíteni a berendezést egy praktikus dohányzóasztal, amelyre a vendégváró falatokat, italokat vagy akár társasjátékokat el lehet helyezni.

Az L-alakú megoldások igazi különlegességek. Ugyanis akad köztük egy valóságos csoda, a nagyobb L-alakú Rio sarokülő, amely esetében az “L” két szára akár egymás mellé is helyezhető, így egy franciaágyat létrehozva, egyik oldalán éjjeliszekrényként funkcionáló polccal. Ez a plusz rész amiatt is hasznos, mert a polcra bármit elhelyezhetünk, amit általában az éjjeliszekrényünkre szoktunk.

U-alakú sarokülő méretek

Az U-alakú kanapék hatalmas darabok. Ahogy a nevük is mutatja, az U-alak miatt nem kell gondolkodnunk, hogy az “L” részek hosszanti szárai jobbra vagy balra illeszkedjenek, mert ez itt adott. Ha baráti társasággal gyakorta jellemzőek a közös esték, vacsorák, akkor mindenképpen érdemes egy U-alakú variációban gondolkozni, ahol is az egyes elemek is tetszőlegesen kombinálhatók, de minden esetben egy óriási ülőfelületet fogunk kapni.

Ha megvan a kiválasztott bútordarab a nappaliba, akkor jöhet a házhoz szállítás és összeszerelés eltervezése. Egy kisebb kanapéágynál még csak-csak megoldható valahogy házilag, de egy hatalmas L- vagy U-alakú sarokülő esetében nem árt a plusz segítség. Lépjen kapcsolatba cégünk munkatársaival, és megoldódott a problémája. Tapasztalt és jó fizikumú szakembereink elszállítják otthonába, akár az adott emeletre és a végleges helyén összeszerelik megvásárolt bútorát, valamint a működését is szemléltetik. Így garantált a hibamentes beüzemelés, de még ha adódna is hiba, azonnal orvosolható.