Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Miért jobb egy leesésgátlóval ellátott gyerekágy, mint egy sima heverő?

Miért jobb egy leesésgátlóval ellátott gyerekágy, mint egy sima heverő?

Gyerekes szülőként bizonyára sokszor hallunk a leesésgátlóval felszerelt gyerekágy szerepéről, de aki még csak most néz az anyai és apai örömök elé, azok azzal szembesülhetnek, hogy számtalan holmit kell beszerezni. Számos ajánlat között kapkodhatják a fejüket jobbra-balra, hogy mire is van valójában szükségük.

Amikor a családba egy baba érkezik

A várandósság már önmagában is számtalan elintéznivalóval jár, orvosi ellenőrzések, munkahelyi egyeztetések rosszullétek esetén, új ruhák beszerzése igazodva a pocaknövekedéshez és még sorolhatnánk. Mindemellett, ahogy telnek a hónapok, kezdi el beszerezni a két szülő a szükséges babakellékeket és alakítja ki az új jövevény leendő lakhelyét.

A babának az első években a fekhelye a rácsos kiságy lesz, de nem sokáig. A növekedés nagyon gyors és hipp-hopp elrepülnek a hónapok, a gyerkőc már kis is mászott a kiságyból. Ekkor jöhet képbe egy leesésgátlós gyerekágy, amelynek szerepe megkérdőjelezhetetlen.

A leesésgátlóval felszerelt gyerekágy előnyei

Ahogy a neve is mutatja, ez a gyerekheverő megakadályozza, hogy a pici leessen róla. Kiskorban mindennapos dolog az elesés, az apróbb balesetek, de miért ne kerüljük el jó részét, ha van rá mód? Ráadásul, mivel már heverőről van szó, több évre lehet vele tervezni, mint a rácsos kisággyal. Így egyértelmű, hogy a fekhelyek sorrendjében egy leesésgátlós gyerekágy kell, hogy kövesse a babaágyat.

Webáruházunk körbetámlás gyerekágyai, ahogy a nevük is mutatja, minden oldalról védik a picit. Választható olyan típus, ahol egy hosszabb támla védi a gyerkőcöt elöl, de olyan is, amely két kisebb támlával rendelkezik és a kettő között van egy kis hely, ahol a gyerek ki- és beszállhat. Így tehát szó szerint körbe van bástyázva és szinte semmi esély, hogy álmában kipottyanjon az ágyból.

Érdemes kezdetben azért egy szivacsot tenni az ágy elé, hogy ha netán mégis megtörténne, hogy a gyermek éjjel hegymászónak képzeli magát, ne a sima szőnyegre vagy parkettára essen. Ezek a heverők alapból sem magasak, de egy szivacs mégis csak kényelmesebb, mint a talaj.

Több száz szövetből lehet választani

Ahogy nő a gyermek, úgy lesz egyre több kedvenc mesehőse, példaképe, olyan karakterek, amelyek képébe ő maga is szívesen “belebújik”. Webáruházunkban mód van arra, hogy olyan szövetekből válogasson gyerek és szülő, amely valamilyen mesefigurát mutat be, így a kis lurkó naphosszat nézegetheti a kedvelt szereplőit és játszhat velük akár a saját ágyán is.

A körbetámlás gyerekágy választható szövetei ráadásul felár nélkül érhetők el. Az is megoldható, hogy más mintájú textil kerüljön a támlákra és más magára a fekvőfelületre. Nálunk minden gyerekheverő ágyneműtartós, amely lehetőséget biztosít a számtalan gyerekjáték elpakolására. Bepakolhatunk oda ágyneműt, takarókat, párnákat, de dobozokba szelektálva plüssöket, matchboxokat, legókat vagy Kinder figurákat is.

Az oldaltámlás heverők

A leesésgátló gyerekágy szerepét a későbbiekben átveheti az oldaltámlás heverő, amelynél valójában mindössze annyi a különbség, hogy a fejtámlán kívül csak egy háttámla található, ezáltal ifjúsági ágyként vagy akár felnőtt heverőnek is nagyszerűen beválik. Részletekről akár kollégáinknál is érdeklődhet.

A két támla révén, hozzáillő szövettel, akár egy vintage stílus is elérhető, hiszen korábbi évszázadokban különösen jellemző volt a több támlás heverő, amelyet nappali bútorként, olvasáshoz, társalgáshoz használtak.

A dupla támla lehetővé teszi azt is, hogy hálószobába, vendég- vagy dolgozószobába sarok ülőgarnitúra részeként is berendezzék vele a lakást.