Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Franciaágy vásárlása 140x200 cm méretű matraccal

Franciaágy vásárlása 140x200 cm méretű matraccal

Nagy kihívás elé állítja a vásárlókat az a döntésük, ha egy olyan franciaágy beszerzése a cél, amihez az ágybetét egy 140x200 cm méretű matrac. Ennek több oka is van. Egyrészt a 140x200 matrac a legkisebb méret, amely franciaágyra tehető, tehát félúton van az egyszemélyes és a kétszemélyes ágy között, másrészt pedig külön feladat egy ágykeret és a hozzátartozó matrac kiválasztása abban az esetben, ha teljes ágycseréről beszélünk.

Hogyan fogjunk hozzá?

Ágy vásárlására abban az esetben van szükség, ha új lakásba költözünk vagy pedig a már meglévő ágyunkat szeretnénk lecserélni egy jobb minőségűre. Ez a feladat is két részre bontható, hiszen gondolkodhatunk egy komplett kárpitozott fekvőhely vásárlásában vagy pedig, ha a meglévő egy kétrészes, ágykeretből és hozzá tartozó matracból álló szett, akkor alapvető megfontolás kell, hogy megelőzze a döntéseinket.

Szerencsésebb a helyzet, ha az ágykeret olyan állapotban van, hogy csak az ágybetét szorul cserére, így akkor csak ez a munkarész kér egy alapos utánajárást. Nonstop Bútor webáruházunk matrackínálata a francia- és kárpitozott ágyak, valamint ágykeretek mellett teszi teljessé fekvőhely választékunkat és könnyebbé az Ön döntését.

Ha ágykeret vásárlása is szerepel céljaink között, akkor a hálószoba méreteinek aprólékos feltérképezésére van szükség. Nem csupán a leendő ágyat kell betervezni a helyiségbe, hanem ki kell mérni, hogy elférnek-e mellette az éjjeliszekrények, esetleg más bútorok, és mennyi hely van mellette közlekedni.

140x200 cm méretű matrac beszerzése

Ha a fentiek után arra a döntésre jutunk, hogy csakis egy 140x200 matrac ágykerettel fér be, akkor jöhet az ágykeret és matrac alapos kiválasztása. Mivel ez a legkisebb két személy részére még épphogy elegendő matracméret, ezért semmiképpen sem javasoljuk, hogy fontolóra vegye két külön 70 cm-es matrac megvásárlását.

Épp ezért ebben az esetben kompromisszumra kell jutni a párjával. Olyan matracot kell választani, amely súlyban és összetételben mindkettőjük számára megfelel. Általában a félkemény matrac szokott lenni az a típus, amelyik a legtöbb embernek komfortos alvást biztosít hosszú távon is. Viszont, ha mindkét fél testesebb, akkor nagyszerű választás lehet a Clean 12 zónás ortopéd rugós matrac, amely webáruházunk legkeményebb matraca jelenleg, és 130 kg-os súlyhatárig garantálja a kényelmes alvást.

Természetesen a kínálat részét képezi a 140x200 matrac is, de ha Ön mégis egy nagyobb ágykeret mellett dönt, akkor gondolkodhat akár 2x90 cm szélességű változatban is. Ezt olyan esetben mérlegelheti, ha pl. van mód arra, hogy egy másik helyiségben helyezze el ezt az új bútordarabot.

Fontos a megfelelő védelem!

Egy 140x200 matrac nem az a textil darab, amit az ember csak úgy be tud tenni a mosógépbe erősebb szennyeződés esetén, ezért rendkívül fontos, hogy valahogy megvédjük a matracot, ha a háztartásban kisgyerekek vagy házi kedvencek is megtalálhatók. Ilyenkor bármikor előfordulhat, pusztán véletlenségből, hogy folt lesz az ágyon, és ha már megvan a baj, eléggé nehézkes lesz az eltüntetése.

Ezt megelőzendő ajánlatos egy fedőmatrac vásárlása is, amelynek az lesz a szerepe, hogy ha bármilyen bántódás éri az ágyunkat, az először a lepedő után a fedőmatraccal fog érintkezni, és nem pedig a fő matracunkkal. A fedőmatrac viszont már könnyen mosógépbe helyezhető és mosható. Annyi csupán a teendő, hogy nagyon alacsony hőfokon, akár a kézi mosást beállítva végezzük el a műveletet.

Ha a fentiek alapján még nem biztos a döntésében, akkor vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot, akik segítenek dűlőre jutni ebben a nem egyszerű kérdésben, amelynek végeredménye egy hosszú távra szóló elköteleződés.

Címkék : matrac, kényelmes, ágykeret