Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Hogy a leghatékonyabb a kanapé kárpittisztítás házilag?

 Hogy a leghatékonyabb a kanapé kárpittisztítás házilag?

 Bármilyen kárpittal is legyen beborítva a fekhelyünk, a kanapé kárpittisztítás házilag sokszor egy bonyolult és sosem egy örömteli feladat. A legtöbb esetben nem egy egyszerű foltról van szó, lehet, hogy nem is vesszük észre azonnal, és már beleette magát a bútorba a kiömlött anyag.

 Akármelyik esettel is állunk szemben, van néhány praktikus tanács, amelyet érdemes megfogadni, egyrészt az otthoni minél hatékonyabb tisztítás érdekében, másrészt a megelőzés miatt, ugyanis ha előrelátók vagyunk és odafigyelünk már a mai naptól kezdve, sokat tehetünk azért, hogy kevesebb plusz munkánk legyen a későbbiekben.

Milyen típusú fekhelyünk van?

Az, hogy mennyire eredményesen kivitelezhető a kanapé kárpittisztítás házilag, attól is függ, hogy eredetileg milyen annak a fekvőhelynek a borítása. Ha kanapévásárlás előtt állunk, akkor mindenképpen érdemes alaposan átgondolni, hogy hányan fogjuk használni az adott bútordarabot, milyen gyakorisággal. Ha gyerekes családról van szó, akkor csendesebb porontyok vannak a háztartásban vagy inkább ördögfiókák. Esetleg használja-e azt az ágyat egy gondozásra szoruló idősebb rokon? És nem utolsósorban vannak-e bejárós házi kedvencek a családban?

Ha mindezeket a kérdéseket alaposan átgondoltuk, akkor jöhet a kényelmes és funkciójának eleget tevő fekhely kiválasztása, amelyet Nonstop Bútor webáruházunk kanapé választéka 100 százalékos mértékben kielégít. Találhatunk itt modern, hagyományos és normál kanapékat, sarokülőket, valamint alakjuk szerint L- vagy hatalmas terekbe tökéletes beleillő, U-alakú változatokat.

Elsődleges a megelőzés

A legtöbb esetben már sokat tehetünk a tisztaság megőrzéséért, ha rendszeresen takarítjuk a kárpitot vagy matracot. A fekhelyek nagy felületek lévén sokkal jobban ki vannak téve a levegőben szálló por és egyéb szennyeződéseknek, mint más bútorok, így kedvelt lakóhelye lesz különféle élősködőknek, atkáknak. Amint eljön a jó idő, ha különálló matracunk van, érdemes időnként kitenni a napra a paplanokkal, ágytakarókkal együtt, mert ezek az apró élőlények nem szeretik a napfényt.

A rendszeres porszívózás révén meg tudunk szabadulni a piszoktól, illetve az esetleges poratkák ürülékeitől. Megelőzésre alkalmas megoldás még a matrac vagy fekhely pluszban történő beborítása valamivel. Ez történhet egy matracvédő huzattal, amely webáruházunkban szintén kapható. Érdemes lecipzározható fajtát választani, így ha valami mégis rákerül a huzatra, azt egy mozdulattal be tudjuk tenni a mosógépbe. Viszont ilyenkor vegyük figyelembe, hogy alacsony hőfokon tisztítsuk, nehogy összemenjen a huzat.

Kanapé kárpittisztítás házilag

Ha nem megfelelő egy szoba szellőztetése vagy párás a levegő, akkor előbb-utóbb előfordulhat penészesedés. Ha időben észrevesszük, próbálkozhatunk különféle házi praktikákkal, szódabikarbónával, ecetes vízzel, vegyszerekkel, penészirtó készítmények használatával, de lehet, hogy már csak a matraccsere fog segíteni.

Nonstop Bútor webáruházunkban matracokat is árulunk, de tanácsos ilyenkor már esetleg egy kárpitozott kanapé vásárlásán gondolkodni. Ilyen nálunk a Noire kanapé, mely szövetválasztéka igen gazdag, több százféle anyagból lehet rá kárpitozást kérni. Ha gyakori használatnak van kitéve a bútor, akkor talán érdemes egy műbőr borítást választani, amely a háziállatok ellen is nagyobb védelmet nyújt, könnyebben és gyorsabban tisztítható, mint egy textil változat.

Ha Ön igényli, kérje munkatársainktól összeszerelési szolgáltatásunkat is, így biztos lehet benne, hogy stabilan fog állni megvásárolt bútora az Ön által kijelölt helyen.

Címkék : kanapé, tisztítás