Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen matracot vegyek, ha nem tudok választani?

Milyen matracot vegyek, ha nem tudok választani?

Bizony ez a kérdés, hogy “Milyen matracot vegyek” gyakran elhangzik minden családban, ahol új ágyvásárláson törik a lakók a fejüket. Első hallásra talán furának tűnik, hogy valaki ezen gondolkodik, de valójában nem is egyszerű, hanem nagyon is komplex ez a kérdéskör, és számos szempontot figyelembe kell venni, amikor egy adott fekvőhely és a hozzá tartozó ágybetét vásárlása mellett tesszük el a voksunkat.

Az alvás az alapja mindennek

Sokan bele sem gondolnak, de életünk egyharmadát alvással töltjük. Vannak, akik foglalkoznak a megfelelő táplálkozásukkal, vagy sportolnak, hogy egészségesek maradjanak, a megfelelő alvást kiszolgáló körülményeket azonban csak kevesen veszik számba. Pedig, ha valaki nem jól alszik, nem ébred kipihenten, az rengeteg mindenre kihatással van.

Azontúl, hogy meghatározza a napközbeni létünk minőségét, elindíthat hosszú távra vonatkozó káros folyamatokat is, pl. helytelen gerinctartás, krónikus derék- és hátfájdalmak. Az egész napra kiható fáradékonyság, rosszkedv pedig nemcsak saját magunk, de mások jó hangulatát is befolyásolhatja.

A fentiek alapján tehát nem kérdés, hogy a megfelelő matrac kiválasztása egy fontos feladat, és megéri a rászánt időt és energiát. Nonstop Bútor webáruházunk matrackínálata megadja a lehetőséget, hogy a legjobb típusok közül válasszon, az alábbi szempontokat is figyelembe véve.

Mi alapján válasszunk matracot?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy már meglévő ágykerethez kell igazodnunk, vagy az egész fekhely kompletten új lesz? Ha ez utóbbi a kérdés, akkor érdemes lehet végigböngészni kárpitozott franciaágyak garnitúráinkat is, amikor is nem kell külön megvenni az ágykeretet és a matracot.

Amennyiben mindenképpen a matrac mellett döntünk, akkor a méret kiválasztása a következő kérdés. Ha megvan már az ágykeret, ez meghatározza a méretünket. Ha nincs meg, akkor át kell gondolni, hogy veszünk-e hozzá még esetleg fedőmatracot, mennyi hely van a hálószobában és mi az a matracméret, amin párunkkal együtt kényelmesen elférünk mind széltében és hosszában?

És akkor milyen matracot vegyek?

A legtöbben a félkemény matracra esküsznek, persze mást jelent egy félkemény ágybetét egy 50 kilós, és mást egy 150 kilós embernek. A puding próbája az evés, tartja a mondás, amely a matracokra is igaz, így mindenféleképpen ki kell próbálni vásárlás előtt a kiszemelt darabokat, és mindenféle pozícióban, amely jellemző alvási vagy ágyhasználati szokásainkra.

Matracaink közül jó szívvel ajánljuk a Clean ortopéd habszivacs ágybetétet, mely hétzónás alátámasztással készült, így a gerincnek és a pihentető alvás számára ideális. Kétféle habszivacsból készült, így kétféle módban használható, az egyik fele egy kissé keményebb felületet biztosít.

Webáruházunkban nem árulunk zsákbamacskát. Ez annyit jelent, hogyha netán mégsem tudna Ön dönteni, akkor hazavihet két különböző matracot, majd az otthonában kipróbálja és eldöntheti, hogy melyik az Ön számára leginkább ideális. Ráadásul matracainkra a garanciális időn túl is biztosítjuk azt a lehetőséget, hogyha kiszakadt vagy tönkrement a huzat, akkor az új huzatot 60% kedvezménnyel szerezheti be.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Nálunk a pénztártól való távozással nem ér véget a kapcsolat a webáruház és a vásárló között. Számtalan kapcsolódási pont van, ahol még tudunk találkozni, és ami az Ön számára is előnyös lehet. Ilyen a kiegészítendő garanciális szolgáltatásunk. Ha valami tönkremegy a bútorában, akkor nem kell szerelőt keresnie, hanem az Ön által már jól ismert munkatársak kimennek és helyben elvégzik a javítást, még a bútort sem viszik el. Ha kérdése van még ezzel kapcsolatban, hívjon minket!