Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ágy és matrac kettőse a tökéletesen pihentető alvásért

Ágy és matrac kettőse a tökéletesen pihentető alvásért

Érdekes megfigyelés lehet, hogy amikor az alvásról vagy fekvőhelyről van szó, akkor a legtöbb ember automatikusan az ágyra gondol, holott tulajdonképpen az ágy és matrac kettőse együtt adja meg az igazán pihentető alváshoz szükséges kereteket.

Önmagában sem a matrac, sem az ágy nem tekinthető teljes értékű fekhelynek, e két termék egymás kiegészítéseként tekinthető egy komplett, a kényelmünket kiszolgáló bútornak.

Ágy és matrac kettősének kiválasztása

Egy franciaágy és a hozzá tartozó matrac vásárlásakor mindenképpen figyelembe kell venni a méreteket, valamint ha jobban el tudunk mélyülni a kérdésben, akkor az összeépítés módját, az alapanyagok minőségét, a felületkezelés minőségét, a színválasztékot, illetve a forgalmazó tekintetében a szakértelmet, járulékos szolgáltatásokat, a garanciális feltételeket és nem utolsósorban a termékkínálatot.

Ez utóbbi tekintetében egészen különlegesen jó választás webáruházunk, ahol matracaink széles választékát, a franciaágyak és kanapék megvásárlását olyan extra szolgáltatások egészítik ki, mint a házhoz szállítás utáni helyszíni összeszerelés lehetősége, a gyártás előtt meghatározható színválaszték vagy éppen a párját ritkító garanciális feltételek.

Többféle alapanyag többféle kivitelben

A tömör fából készült ágyak nagyon minőségi benyomást keltenek, az organikus anyag szép megjelenést, prémium kialakítást is elérhető külcsínt ad a bútornak. Azonban ezen ágyak bútorlapokból készült társaik is elkészíthetők rendkívül magas színvonalon úgy, hogy a legmagasabb minőségi és esztétikai követelményeknek is megfeleljenek.

Az ágy keretszerkezetén és méretén kívül fontos még tisztában lenni a matracot tartó bordázat kialakításával és paramétereivel. A matrac csak úgy tudja megfelelően szolgálni az alvó ember kényelmét, ha megfelelő az az ágy is, amin elhelyezik, az ágy és matrac kettőse együtt kell, hogy megadja a maximumot használójának.

Matracok tekintetében is van mire figyelni

Ha már a matracra terelődik a szó, akkor meg kell említeni, hogy velük kapcsolatban is számos különféle jellemző létezik, amelyek befolyásolják a fekvőfelület paramétereit.

Ma már nagyon sokféle huzattal találkozhat az érdeklődő, lehet már választani különleges légáteresztő vagy nedvességtűrő bevonatoktól kezdve az antiallergén, cipzárral szerelt darabokig bezárólag. Érdemes is átnézni a kínálatot, mert egy jó választás nagyságrendekkel komfortosabbá teheti az éjjeli pihenést, mint amilyen pl. a Clean ortopéd habszivacs matrac.

Ha a matrac belsejébe tekintünk, akkor is rendkívül sokféle megoldással találkozhatunk, amelyek a kényelmet, a tartósságot vagy az egészséges tartást hivatottak elősegíteni. Ilyenek pl. a széleken megjelenő merevítések, amik tartást és ezzel párhuzamosan hosszú élettartamot biztosítanak a matracnak.

Lehet választani

Ha tovább vizsgáljuk a termékek belsejét, akkor kiviteltől függően találkozhatunk rugókkal vagy szivacsokkal. Előbbiek készülhetnek többféle vastagsággal, keménységgel, és a szivacsok is többféle sűrűséget, keménységet kínálnak, valamint találkozhatunk memóriahabokkal is.

A magasan jegyzett matracok esetén már a többzónás kialakítás is elérhető, melyek célja, hogy a testet a megfelelő helyen erősebben vagy éppen ellenkezőleg, gyengédebben támasszák alá. Az ilyen ortopéd matracok segítségével megvalósítható az is, hogy alvás közben a gerinc semleges állapotban legyen, ne keletkezzenek benne feszültségek, ne érje káros terhelés.

Nonstop Bútor webáruházunk választékából akár 12 zónás matrac is választható, amely alvás közben már a test minden területén érezteti áldásos hatását.

Címkék : ágykeret, matrac, kényelmes