Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A matracvédő huzat helye az ágyak tekintetében

A matracvédő huzat helye az ágyak tekintetében

A franciaágyak, ágykeretek, különféle matracok mellett beszélhetünk még egy rendkívül fontos összetevőjéről a fekhelyünknek, ez pedig a matracvédő huzat. A mai korszerű matracok tudományos igényességgel kialakított olyan eszközeink, amelyek amellett, hogy kényelmesebbé teszik a fekvéssel töltött időt, az egészségünk védelmében is fontos szerepet játszanak.

 

A matrac, mint egy többfunkciós eszköz alvásunknál

Napjaink legmodernebb matracai már többzónásak. Továbbá ortopéd szempontokat is figyelembe vevő kialakítás, különféle tulajdonságú habokkal és rugalmas, valamint merevítő elemekkel ellátott struktúra jellemzi ezeket a termékeket, ezért megérdemlik, hogy vigyázzunk rájuk.

Az alvás során a matracok többféle igénybevételnek vannak kitéve, és ezek közé tartozik a különféle szennyeződéseknek való kitettség is. A hálóruhánk vagy akár a testünk is juttathat bőven különféle szennyeződéseket a matracra, és már csak annak ára miatt, valamint a komfort és egészségmegőrzés figyelembe vétele miatt is feltétlenül szükséges a fekhelyünk tisztán tartása.

Egy elkoszolódott, szennyezett matrac messze nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is lehet, hiszen senki sem szeret kórokozókkal, baktériumokkal osztozni a pihentető alvása közben. Ezek a szennyeződések azonban nem mindig láthatóak. Így mindenre jó előre fel kell készülnünk. Ehhez nyújthat nagy segítséget egy matracvédő huzat vagy egy jól kiválasztott fedőmatrac.

Fedőmatrac, mint az egyik nagyon jó megoldás

A matrac védelmének egyik nagyon jó eszköze a fedőmatrac, amely a meglévő matraccal együtt használható, védi és óvja a drága matracot a szennyeződésektől, miközben használója számára még komfortosabb fekvőfelületet biztosít. A jó minőségű fedőmatrac jól szellőző, antiallergén szövettel, 4 centiméteres hideghabbal, valamint cipzáras huzattal készül.

A teljes területén megtalálható anyagának köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy nem fog elmozdulni a matracon, tisztítása pedig történhet mosógépben is, akár 60 fokon.

A matracvédő huzat is jó szolgálatot tesz

A matracok védelmének egy másik lehetséges eszköze a matracvédők használata. Ezek a hasznos textilek rendszerint gumis füllel rögzülnek a matrachoz, és nagyon jó hatékonysággal tartják távol az izzadságot vagy koszt a matrac felületétől. A matracvédő könnyen eltávolítható a matracról, és tisztítása történhet mosógéppel, így praktikus használatával nagyban meghosszabbítható a matrac élettartama, valamint nagyban könnyíti a tisztán tartását.

További lényeges tulajdonságok

A magas minőségű matracvédők puhák, légbeeresztők, ugyanakkor vízhatlanok is, így az esetlegesen kilöttyenő folyadékoktól is védik a drága és érzékeny matracot. A fenti célok elérése érdekében a felső rész pamutból, míg az alsó vízhatlan anyagból készül.

A matracvédők használhatók habszivacs, rugós vagy kókuszos matracokhoz is, viszont a méret kiválasztásánál figyelembe kell venni a matrac méretét is. Hiszen fontos, hogy a matracvédő teljes terjedelmében védje az alatta található matracot.

Kedvezmények webáruházunkban

Jelenleg a fedőmatracunk ingyenesen hazaszállítható, valamint, ha Ön éppen matracot is vásárol, és nem tudja eldönteni, melyikre van szüksége, egyszerre kettőt is hazavihet kipróbálni! Másik kedvezmény pedig a már elhasználódott huzatára vonatkozik, nálunk 60 százalékkal olcsóbban vásárolhatja meg az új matracvédő huzatát! Amennyiben kérdése maradt akár a matracvédő huzatokkal vagy a fedőhuzatokkal kapcsolatban, bátran keressen minket elérhetőségeink valamelyikén!