Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A félkemény matrac kiválasztásának rejtelmei

A félkemény matrac kiválasztásának rejtelmei

Életünk egyharmadát alvással töltjük, előfordul, hogy egy félkemény matracon, és még mindig rengetegen vannak azok, akik nem foglalkoznak megfelelően ezzel a tevékenységgel. Holott, ha nem megfelelő az alvásunk, akkor az kihat a napközbeni működésünkre. Ráadásul, ha sorozatosan rosszak az éjszakák, akkor az már nem várt következményekkel is párosul.

Készen vett ágy vagy különálló matrac?

A kielégítő és minőségi alvás az egyik legfontosabb alapköve a megfelelő ágy és ezen belül az alvási szokásainkhoz, testsúlyunkhoz illeszkedő matrac. Amikor ágyat vásárolunk, akkor két lehetőség szokott fennállni.

Vagy egy kész kárpitozott franciaágyat vagy kanapéágyat választunk, vagy pedig mi magunk rakjuk össze az ágyunkat, ilyenkor különálló ágykeretet (amely szintén lehet csupasz fa vagy kárpitozott borítású) és különálló, de az ágykerethez minden szempontból passzoló matracokat vásárolunk.

Matrackiválasztás szempontjai

Bármelyik eshetőséggel is állunk szemben, mindig győződjünk meg a matrac összetételéről és próbáljuk ki személyesen! Nonstop Bútor webáruházunkban a franciaágyaktól kezdve a kanapéágyakon át az önálló matracokig mindent egy helyen megtalál!

Napjainkra már számtalan összetételű és keménységű matraccal találkozhatunk, és aki először veszi számba ezeket, bizony foghatja a fejét, mert elvesz az információk tengerében. A legtöbben a félkemény matracra esküsznek, ugyanis a puha matracok egyáltalán nem jó fekhelyek. Erre paraszti ésszel is rájöhet az ember, hiszen besüpped az ágyba. Az ilyen süppedős történet maximum egy vízágy kipróbálásánál vagy függőágyak esetében jöhet szóba, semmi esetre sem alvásnál és hosszú távon.

Korábban többször lehetett hallani, hogy akik valamilyen gerincbántalommal küzdenek, azt gondolják, hogy akkor nekik nem elég a félkemény matrac, hanem nekik a teljesen kemény matracra van szükségük. Ez bizony egy téves elképzelés, mert a teljesen kemény matrac egyáltalán nem rugalmas, nem igazodik a testmérethez és elosztáshoz, így reggelre számos pont lesz, ahol fájni fog valami. Abba meg már bele se gondoljunk, hogy mi lesz velünk egy teljesen kemény matracon hosszú távon.

Mi a helyzet a memóriahabos matracokkal?

Kinek a pap, kinek a papné, tartja a mondás. Egy időben nagyon divatosak voltak és mindenki ez iránt érdeklődött. Nincs semmi baj a memóriahabos matracokkal, azok is jók bizonyos esetekben. Matrackínálatunkban van Memory Plus néven memóriahabos matrac, de itt számba kell venni minden előnyét, hátrányát.

A csak memóriahabos és más összetevőt nem használó matrac esetében az izzadékony emberek számíthatnak kellemetlen tünetekre reggelre, egy ilyen matrac kevésbé szellőzik. Illetve nem mindenki szereti ezt a besüppedős érzést.

Melyik félkemény matrac legyen?

A fentieken túl még számos ismérv áll rendelkezésre mindegyik matracnál, amelyet végig lehet gondolni, hogy nekünk megfelel-e. Az összetevőkön túl egyre több embernek fontos, hogy antiallergén legyen, főleg a poratkákra allergiások körében. A zónázottság kérdése is felmerül már. Egy minőségi matrac fő ismérve, hogy legalább 7 helyen zónázott, így a gerinc jó néhány ponton alátámasztott, amellyel biztosított lesz a kiegyensúlyozott alvás.

Nagyon fontos kérdés a súlyelosztás témaköre. Ha két fő használja az ágyat, mindenképpen számba kell venni az egyének testsúlyát, és ha az nagyon különböző, akkor két külön matracot kell választani. Sarkítottan: egy 50 kilós embernek egy félkemény matrac keményebbnek fog tűnni, mint egy 120 kilósnak, úgyhogy ezt is figyelembe kell venni. Ha a fentieken túl maradt még kérdése, akkor bátran keressen minket elérhetőségeinken!

Címkék : matracok, rugós, szivacsos