Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen előnyökkel jár, ha 140x200 cm-es fedőmatracot is választunk a matracunkhoz?

Milyen előnyökkel jár, ha 140x200 cm-es fedőmatracot is választunk a matracunkhoz?

A 140x200 cm-es fedőmatrac vásárlása nem egy kis kihívás elé állítja a felnőtteket. A matracválasztás már önmagában is számtalan nehézséget rejt magában és rengeteg szempontot kell átgondolni, mindezt a meglévő ágyunkhoz igazítani. Vagy ha ágykeret is beszerzésre kerül, akkor pedig főleg elhúzódhat hetekig, mire kitaláljuk, mit is szeretnénk valójában.

Egyre több helyről halljuk, hogy valaki nem kizárólag matracot vásárol, hanem hozzá még fedőmatracot is. És értetlenül állunk, hogy miért is van erre szükség? Ráadásul, ha már kitaláltuk, hogy kell a fedőmatrac is, miért pont 140x200-asban gondolkodjunk? Az alábbiakban igyekszünk mindezekre megbízható válaszokat adni.

 

A 140x200 cm-es fedőmatrac beszerzése

Nézzük először is a méretet, az a könnyebb kérdés. Egyszerű a válasz: akkor kell ilyen méretű fedőmatracot beszerezni, ha a matracunk és az ágyunk is ilyen nagyságú. Ennek kiválasztásáról már számos korábbi cikkünk szólt. Ilyen méretű matrac és ágy beszerzése inkább egyszemélyes franciaágy vásárlása esetén indokolt.

Nonstop Bútor webáruházunk számos ágykerettel és matraccal áll az érdeklődő vásárlók rendelkezésére. Ezenkívül bőséges a választék a franciaágyak és egyéb fekvőhelyek tekintetében is. Érdemes rendszeresen visszatérni és böngészni a kínálatot, mert folyamatosan frissülnek termékkategóriáink az új árucikkekkel.

 

Mi teszi indokolttá a fedőmatrac vásárlását?

Fontos tudni, hogy a fedőmatrac kiválasztása is kellő körültekintést igényel. Ahogyan a matracok esetében is, ahány fajta, annyi típus, és minden embernek más lesz a megfelelő. Egy fedőmatrac nagyon jó szolgálatot tehet abban az esetben, ha egy félkemény matracot vásároltunk, de mégis keménynek érezzük. Ilyenkor egy fedőmatrac mindenképpen enyhíteni fog a keménység érzeten.

A fedőmatrac mellett érdemes átgondolni a matrachuzat beszerzését is. Ahogyan egy fedőmatrac a plusz rétegével megváltoztatja a fő ágybetétünk rugalmasságát, úgy a matrachuzat segít a matrac és ezen keresztül az ágy védelmének ellátásában.

A szennyeződések elkerülése fedőmatrac segítségével

A másik fontos ismérv, hogy ha a 140x200 cm-es franciaágyunk matracán van még egy 140x200 cm-es fedőmatrac is, akkor biztos, hogy a matracnak nem fog semmilyen bántódása esni, az ágynak meg pláne nem. Érdemes ezt átgondolni, különösen kisgyerekes családok esetében vagy olyan családoknál, ahol kisállat van. Illetve még egy célcsoport az idősebb korúak, ahol már van fekvőbeteg vagy ellátásra szoruló egyén.

Ha netán történik valamilyen kisebbfajta baleset, akkor sokkal könnyebb egy fedőmatracot kitisztítani, netán egy újat venni, mint a vastag alsó ágybetétünk cseréjéről gondoskodni. A fedőmatrac egy köztes megoldást képezhet a fő matracunk és a lepedő között.

Nem kell ahhoz sem kisállat, sem kisgyerek, hogy valami véletlenül kiömöljön. Elég hozzá egy reggeli gyors mozdulat és bumm, a reggeli kávé már az ágyban landolt, de lehet ez gyümölcslé vagy bármi más. Ilyenformán bárkinek jól fog jönni egy fedőmatrac.

 

Az izzadság és egyebek

Nem csak élelmiszer vagy folyadék kerülhet a szivacsra. Az izzadság sem tesz jót az ágybetét állagának hosszabb távon. A fedőmatrac általában jobb áteresztő képességű és jobban szellőzik mérete révén, mint a rendes matracunk.

Egy fedőmatraccal a fő ágybetétünk élettartamát is meg tudjuk hosszabbítani. Ugyanis nagyobb súlyú egyének esetén akármilyen félkemény matracot szerzünk is be, az bizony hamarabb fog megereszkedni. A fedőmatrac ezt is nagymértékben hátráltatja. Ha további kérdése merült fel a fedőmatracokkal kapcsolatban, bátran keressen minket elérhetőségeinken!