Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Így történjen a műbőr tisztítása

Így történjen a műbőr tisztítása

A műbőrt már több évtizede használjuk, és praktikussága, szépsége mellett nagy előnye még, hogy könnyű feladat a műbőr tisztítása. Ez az anyag feltűnt már ruházati alapanyagként, autókárpitban, tömegközlekedési eszközökön, és napjainkban is megtalálható bútorok kárpitanyagaként is.

Műbőr választás előnyei

Manapság már olyan jó minőségű és tulajdonságokkal rendelkező műbőrt képes előállítani az erre szakosodott ipar, hogy sokszor egy szakértő szem sem tudja megkülönböztetni az igazitól. Nonstop Bútor webáruházunk kanapé kínálata lehetővé teszi, hogy több száz szövettípus közül válasszon az érdeklődő.

A műbőr régebben elsősorban inkább csak egyfajta pótléka volt az igazi bőrnek, azonban manapság már sok vásárlónak az is szempont, hogy előállításához nem szükséges leölni állatokat, majd rendkívül környezetszennyező technológiai folyamatokkal előállítani a bútor kárpitanyagát.

Hasonlóságok és különbségek

Bármilyen nagy fokú is lehet a hasonlóság a jó minőségű műbőr és a valódi bőr között, tudni kell, hogy a műbőr poliuretán, poliamid alapú mesterséges anyag, így teljesen más karbantartást, tisztítást igényel, mint természetes alapú társa.

Mindenekelőtt érdemes átgondolni a műbőr előnyeit, esetleges kevésbé jó tulajdonságait és azt, hogy bútor vásárlása esetén miért és mikor érdemes ezt a kárpitanyagot választani. A műbőr legnagyobb előnye a könnyű tisztíthatóság, a tartósság, a könnyű karbantarthatóság, az esztétikus megjelenés.

Mindenképpen remek választási lehetőség kisgyermekes családoknak vagy olyan esetben, amikor várhatóan a bútor, egy kanapé gyakori tisztítására lesz szükség. Webáruházunk modern Noir kanapéja gyönyörű szövetekkel, dekorbőr és textilbőr szövettel is választható.

A műbőr tisztítása az alapos ápolással kezdődik

Azért, hogy sokáig használhassuk eredeti szépségében a műbőr bevonatú bútorunkat, érdemes néhány szabályt megjegyezni és ezek figyelembevételével használni.

Erős fény hatására a műbőr hajlamos lehet a fakulásra, így célszerű olyan helyen elhelyezni a lakásban, ahol nem éri közvetlen napsugárzás, főleg ne úgy, hogy csak a bútor egy része áll napfényben. Ilyen esetben könnyen szembetűnő különbség alakulhat ki egy kanapé két vége között.

Ha sokszor érünk haza piszkos, szennyezett ruhában, vagy a család kedvenc kutyája is használja a bútort, akkor javasolt az ülőfelületre valamilyen textilt teríteni, mert különösen a világos színű műbőrön nehezen eltávolítható sötét koszfoltok alakulhatnak ki.

Műbőrrel bevont bútort tartalmazó helyiséget érdemes gyakrabban porszívózni, mert a levegőben szálló szennyeződések összekarcolhatják a bútor felületét, és figyelni érdemes arra is, hogy bármilyen szennyeződés éri a műbőr felületet, minél gyorsabban meg kell kezdeni az eltávolítását.

Alapszabályok a hatékony tisztításhoz

A műbőr tisztítása esetén semmiképpen sem szabad kemény keféket, szódaport, durva szivacsot használni. A műbőr felületek tisztítására legcélszerűbb a mosó- vagy mosogatószeres meleg vizes áttörlés, majd utána mindezt tiszta vízzel megismételni.

Jó szolgálatot tehet a baba- vagy kéztörlő kendő, a puha pamut gyapjú törlőruha és fontos, hogy gyengéd mozdulatokkal történjen a tisztítás. Világos bútorok esetén használható a jó fehérítő hatású citromsav vagy hidrogén-peroxid, és az utóbbi esetben számolhatunk a fertőtlenítő hatással is.

Tisztítás után jöhet a száraz ronggyal történő áttörlés, majd természetes módon hagyni kell a megszáradást, ezt hajszárítóval semmiképpen sem szabad siettetni. Szöveteinkkel kapcsolatban webáruházunk elérhetőségein további információkat kaphat.