Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mitől lesz strapabíró egy masszív ágy?

 Mitől lesz strapabíró egy masszív ágy?

Amikor ágyvásárlás mellett döntünk, ezernyi szempont mentén gondolkodunk és az, hogy masszív ágy is legyen egyben a kiválasztott bútordarabunk, legtöbbször nem a legfontosabb tényezők közé tartozik. Sokszor az esztétika szerepel az első helyen, pedig a funkcionalitás és az erős vázszerkezet épp olyan fontos kell, hogy legyen.

Milyen ágyat válasszunk?

Először is el kell dönteni, hogy egy kinyitható kanapéágyat vagy egy állandóan nyitott állapotban lévő franciaágyat szeretnénk. Általában a franciaágyak masszívabb szerkezetűek, hiszen nem kell eleget tenniük annak az igénynek, hogy nap mint nap, akár többször is ki legyenek húzva vagy betolva. Csak stabilan kell állniuk a kijelölt helyükön.

Ha letettük a voksunkat a franciaágy mellett, akkor a következő lépés, hogy eldöntsük, hogy külön vesszük meg az ágykeretet, a matracokat, vagy pedig veszünk egy úgymond készen kapható kárpitozott franciaágyat.

Nonstop Bútor webáruházunk ágykeretei között többfélével is találkozhat, de ha úgy döntene, hogy mégis kárpitozott és komplett franciaágyat szeretne, akkor nálunk azokat is megtalálja.

A masszív ágy jellemzői

Nagyon fontos annak ismerete, hogy az adott ágy alapanyaga micsoda. Figyelembe kell vennünk, hogy egy sorozatgyártásban készült termék nagyobb eséllyel lesz rozogább, mint egy egyedi megrendelésre készült termék. És az sem elhanyagolható szempont, hogy ebből Ön nem fog találni sokat a piacon, és nem fog belefutni egy ugyanilyenbe ismerőse otthonában.

Ha biztosra akar menni, és mindenáron a masszív ágy a cél, akkor a nálunk kapható ágykerethez tud választani egy strapabíró matracot, így duplán be lesz biztosítva, hogy erős legyen az az ágy.

Ha azért van szükség a masszív ágyra, mert esetleg valaki a családban erőteljesebb, súlyosabb testalkatú, akkor mindenképpen az ágykeretes és nem a kárpitozott franciaágy beszerzése ajánlott, mivel így lesz Önnek lehetősége egy külön matracot venni annak a családtagnak, aki pl. 100 kg fölötti. Hiszen más rugózásra, alátámasztásra van szükség egy 50 kilós és egy 150 kilós ember esetében.

 

Ágykeretes vagy kárpitozott ágy?

Az is egy szembetűnő különbség a két választás között, hogy ha kárpitozott ágyméretet nézünk, akkor az mindig a teljes hosszt mutatja, hiszen nincs külön lábvég rész. Egy ágykeretes franciaágy esetében viszont meg kell szemlélni, hogy a megadott méretek tartalmazzák-e a lábvéget. Valószínűleg nem, így azokat általában hozzá kell számolnunk, hogy megkapjuk a teljes hosszt a szobánkban való tervezéshez.

A Dália ágyneműtartós, kárpitozott ágykeretünk egy masszív ágy alapjait teremti meg. Az ágykerethez ágyrács és egy komplett fejvég is tartozik, melynek vázszerkezetét extra költség fejében még tovább lehet erősíteni. Az ágykeret modern textilbőrrel borított, melynek tisztítása sokkal könnyebb más textilekkel összehasonlítva. Mindemellett az ilyen masszív ágyak dekoratívak és időtállók is.

Szereléshez, javításhoz való segítségnyújtás

Nálunk, a Nonstop Bútornál nincs vége a vásárlóval való kapcsolattartásnak a pénztártól való távozással. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon sok családban nincs lehetőség arra, hogy valaki összeszerelje a bútorokat. Egy egyedileg elkészített ágykeretnél, mint amilyenek nálunk kaphatók, különösen fontos, hogy megbízhatóan és szakszerűen történjen meg az összeszerelés, ezáltal is elkerülendő a későbbi hibák felbukkanása.

Amennyiben Ön is igényli, kérheti az összeszerelési szolgáltatásunkat. Ha netán a későbbiekben mégis fellépne valamilyen meghibásodás, akkor is könnyebb lesz a szétszerelés, amelyet otthonában végzünk. Természetesen ekkor is hívhat minket megadott elérhetőségeink bármelyikén!