Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Tradicionális megoldások és a rugós ágy az alvás szolgálatában

Tradicionális megoldások és a rugós ágy az alvás szolgálatában

A hagyományok ápolása, a régi jól bevált módszerek, tárgyak használata, mint pl. egy rugós ágy, az élet bármely területén ugyanúgy lehet előnyös, mint előnytelen. Az ágyak esetében a rugók használata rendkívül hosszú időre nyúlik vissza, olyannyira, hogy ma már akár tradicionális kialakítási elvnek is lehet nevezni.

Ha ágyakkal kapcsolatban a rugó kerül szóba, akkor kijelenthető, hogy az epedarugó egy korai megoldás volt, azonban az ilyen alvóalkalmatosságok már nem használatosak, kimentek a divatból.

 

Napjaink rugós ágyai

Manapság már csak az utódaik, azaz a bonellrugós matracok és a táskarugós megoldások találhatók meg a piacon. Tehát ha körülöttünk egy rugós ágy kerül szóba, biztosak lehetünk benne, hogy e két fajta rugó valamelyikével kialakított szerkezetről van szó.

Mindkét rugós megoldásról elmondható, hogy jól kiforrott konstrukció, mellyel kapcsolatban kijelenthető, hogy már sok tapasztalat birtokában történik gyártásuk. Bár egyik kialakítás sem a legújabb trendek képviselője, de tagadhatatlanul léteznek olyan előnyeik, amelyek miatt még mindig indokolt a piacon tartásuk. Ezek az előnyök egyben a magyarázatai az irányukban megjelenő vásárlói igényeknek is.

Nonstop Bútor webáruházunk franciaágyai egyaránt megvásárolhatók rugós és szivacsos kivitelben is. A rugós kivitelezés két különböző változatot takar, létezik extra rugós és erősített ortopéd rugós kivitel gerincvédő zónával ellátva. Ilyen pl. a München Boxspring ágyneműtartós franciaágyunk is.

A rugós ágyak két különböző megoldása

A bonellrugós kialakítású matracban, ágyban, ágybetétben homokóra profilú acélrugók vannak, mégpedig négyzetméterenként, nagyságrendileg körülbelül 180 darab. Ezek a rugók egymással is kapcsolatban vannak, önállóan nem tudnak dolgozni, mert közös merevítésre, keretre vannak felfűzve. Ez a rendszer együtt ad egy olyan masszív, erős, strapabíró struktúrát, amely alapja a rendkívül hosszú élettartamnak, tartósságnak.

Természetesen a rugórendszerre komfortnövelő párnázott réteg, rétegek vannak rögzítve, így a felhasználó sohasem találkozhat közvetlenül a rugókkal, viszont élvezheti e megoldás előnyeit. Ezek az előnyök a strapabíróság mellett a kiváló légáteresztő-képességben jelentkeznek, így az ilyen ágyak nagyszerűen szellőznek, levegőznek. Hátrányként megemlítendő, hogy éppen az egymással kapcsolatban álló rugók miatt nem képes pontosan követni a test alakját, az egyenletes megtámasztást nem tudja a legmodernebb matracok által nyújtott szinten biztosítani.

A fejlődés útja

E hiányosság kiküszöbölésére lett kifejlesztve a táskarugós megoldás, ahol a rugók már különállóak és egyesével, kis táskákban vannak elhelyezve. E megoldás legnagyobb előnye, hogy a rugók egymástól független módon is tudnak működni, így a táskarugós kialakítással szerelt matracok, ágyak sokkal jobban megfelelnek a modern nyughelyekkel szemben támasztott követelményeknek.

A bonellrugós megoldás előnyei, mint a tartósság és kiváló szellőzés, itt is megmaradtak, de a főbb hátrányok kiküszöbölésre kerültek. További előny, hogy táskarugós rendszernél kialakíthatók akár hétzónás megoldások is, így téve még korszerűbbé az ilyen matracokat.

Felületi kialakítások

Természetesen mindkét esetben a rugók csak az ágy vagy betét középső részét képezik, a felületre párnázott anyagok vannak rögzítve, csakúgy, mint a szélekre, peremekre. A felületi kialakítások anyaga lehet akár különböző növényi hab, kókuszrost, memory hab, latex, többféle szövetek.

További részletekről érdeklődjön munkatársainktól a Nonstop Bútor webáruházunk oldalán megadott elérhetőségeken!

Címkék : rugós