Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Az alvás jó minőségének letéteményese, az ortopéd matrac

Az alvás jó minőségének letéteményese, az ortopéd matrac

Emberekkel szemben nem szerencsés általánosításokat tenni, de talán annyi biztosan kijelenthető, hogy napunk harmadát-negyedét alvással töltjük. Már önmagában ez a tény megmutatja, hogy semmiképpen sem vehető félvállról az a tárgy, amin e jelentős időt eltöltjük. Ebben a cikkben az ortopéd matracról írunk.

Amikor az orvostudomány a jó alvást szolgálja

Az ortopédia az orvostudomány egy olyan ága, amely a mozgási szervrendszer statikájával, a csontok, ízületek rendellenességeivel foglalkozik. Az ortopéd matracok ilyen szempontból vigyáznak az alvó egészségére, azaz biztosítják az egyenletes súlyelosztást. Ez azért fontos, hogy sehol se alakuljanak ki jelentős nyomáspontok, és hogy az alátámasztás mindenhol biztosítsa az egyenletes vérkeringést.

Feltételek a nyugtató, feltöltődő éjszakákhoz

Fontos, hogy a gerinc lehetőség szerint minél közelebb legyen az egyeneshez. E fontos szervünk ülés, állás, járás, azaz napközben nagyon jelentős terhelésnek van kitéve, és ezért is nagyon lényeges, hogy amikor a nap végén pihenésre kerül sor, ne állítsuk újabb kihívások elé.

Abban egészen biztosak lehetünk, hogy gerincoszlopunk már rövid távon hálás lesz, ha figyelünk az igényeire és abban is, hogy ha nem, akkor valamilyen fájdalom képében tudtunkra fogja adni elégedetlenségét. Figyelmet kell fordítani a gerincoszlop nyaki és deréktáji szakaszára is, mindenhol az a jó, ha az oszlop minél kevésbé van eldeformálódva a pihenés óráiban.

Ha valaki éjjelente indokolatlanul sokszor felébred, gyakran vált alvási pozíciót, ha ágyára és benne ő magára is összegyűrve talál rá a reggel, akkor bizony van rá esély, hogy a fekvőhely minősége miatt tiltakozik így a szervezete.

Ezt megelőzendő legjobb, ha ortopéd matraccal járulunk hozzá a jó minőségű, pihentető alvás eléréséhez. A Nonstop Bútor webáruházunk ortopéd matracai igazodnak az egyedi igényekhez is.

Ortopéd matrac, segítség a célok eléréséhez

Az ideális ortopéd matraccal kapcsolatban nem létezik éppen elég kemény vagy éppen elég puha fekvőfelület. Az ágybetét optimális keménységének szintje függ az alvó súlyától, testalkatbeli jegyeitől, alvási szokásaitól és még számtalan egyéb tényezőtől.

Az biztosan kijelenthető, hogy a túl kemény fekhely semmiképpen sem lehet ortopéd, mert bizonyos keménységen túl nem biztosítható az egyenletes fekvés, ezáltal a minden igényt kielégítő vérkeringés az alvás ideje alatt.

A rugós Clean ortopéd matracunk 12 zónás, ami azt jelenti, hogy más és más keménységgel találkozunk a felület nyaki, deréktáji vagy lábrésznél lévő szakaszainál. Az ágybetét így fel tudja venni a test alakját, megfelelő alátámasztást biztosítva így minden testrésznek a 12 zónán keresztül.

A jó minőségű matrac a fentieken túl rendelkezik jól szellőző, antiallergén anyagból készült huzattal a gombák, poratkák, baktériumok ellen, valamint a széleknél extra merevítésekkel a feszesebb oldaltartás érdekében.

Minden egészségi állapotban és életkorban ajánlható

Az ortopéd matrac használatával egyáltalán nem szükséges megvárni azt, hogy testünk már jelezze szükségszerűségét. Az ilyen termékek úgy lettek a gyártó által tervezve, kialakítva és elkészítve, hogy az emberi test anatómiáját lekövetve biztosítsák a nyugodt alvás feltételeit.

Az ilyen alvás szükségszerűsége nem kor- vagy egészségi állapot függő. Mindenki élvezi előnyét, használata jelentősen kihat az életminőségre, minden területen jobbá teszi használója nemcsak alvásban, hanem ébren töltött óráit is.

További részletekkel honlapunk vonatkozó oldalain találkozhat, illetve kérdés esetén keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségeken!