Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mit tegyünk, amikor az ágyrács nyikorog?

Mit tegyünk, amikor az ágyrács nyikorog?

Ha az ágyrács nyikorog, sokszor csak legyintünk rá, pedig ha már erre ébredünk fel éjszaka, akkor minden bizonnyal komolyabb problémával állunk szemben.

 

Az alvás minősége egyre inkább központi téma

Az elmúlt évtizedek egyik trendje, hogy mind az átlagemberek, mind az orvosok vagy éppen a bútorgyártók egyre inkább hangsúlyt helyeznek arra, hogy az alvás minősége olyan legyen, amely képes felkészíteni minket a következő nap kihívásaira.

Tekintsünk a kérdésre akár a mindennapi élet felől vagy a tudomány irányából, teljesen egyértelmű konszenzus van arról, hogy az alvás, annak mennyisége és nem kevésbé fontos módon minősége is meghatározó akár a napi teljesítményünk, de ezen túlmutató módon az egészségünk szempontjából is.

Alvásunk színvonala több összetevő eredője, de talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, az ágyrács kialakítása, a matrac minősége meghatározó e szempontból. Nonstop Bútor webáruházunk ágykeret kínálata mellett a franciaágyak, kanapék széles választékával is kielégíti a vevői igényeket.

Mi rejlik a mögött, ha az ágyrács nyikorog?

Az ágy egyik legfontosabb alkatrésze az ágyrács és éppen fontossága miatt, ha valamilyen szempontból baj van vele, akkor az bizony jelentősen ronthatja az alvás nívóját. Az ágyrács az a teherviselő eleme az ágynak, amelyen a matrac rugalmasan felfekszik, biztosítja a matrac és az alvó ember súlyának minél egyenletesebb eloszlását, az alátámasztást, a betét egyenletes felfekvését.

Az ágyrács törését, sérülését, roncsolódását mindannyian komoly problémának gondoljuk, de ha csak annyi a baj vele, hogy nyikorog, bizony már az is olyan jelentős gond lehet, ami teljesen lehetetlenné teszi, hogy az ágy ellássa alapvető funkcióját.

A nyikorgás nem csak a nyugodt alvást teheti lehetetlenné, hanem ha deformáció, elmozdulás okozza, akkor a torzulást továbbadva a matracnak, a sima, homogén egyenletes fekvőfelületnek is búcsút mondhatunk.

Javítsuk vagy cseréljük?

Amennyiben az ágyrács nyikorog vagy recsegést tapasztalunk, feltétlenül érdemes utánajárni a hiba forrásának, mert egyrészt ennél jobbat nem is tehetünk a nyugtató alvásunkért, másrészt lehet, hogy egy nagyobb problémát sikerül megelőznünk a rendellenesség azonosításával, esetleges megjavításával.

Elmondható, hogy legtöbb esetben mindössze arról szokott szó lenni, hogy az ágyrács, a merevítők kereszt- vagy hosszirányban elmozdulnak, ferdén állnak, és ebben az esetben minimális műszaki érzékkel magunk is nekiállhatunk a probléma helyrehozásának.

Ha viszont nem sikerül a hibát helyreállítani, szükséges egy új ágykeret vásárlása. Jelenleg áruházunk többféle modellt is kínál. Tokio ágykeretünk szövetes kárpitozású, melyhez a bőséges szövetválasztékon kívül különféle matracokból is lehet válogatni. Ha Ön úgy dönt, akár egy komplett franciaágyra is lecserélheti azt az ágyát, ahol az ágyrács már nyikorog.

Számtalan kedvezménnyel várjuk Önt!

Nonstop Bútor webáruházunkban folyamatosan fellelhetőek állandó akcióink. Ezek mellett mindig igazodunk az aktuális szezonhoz, és igyekszünk meglepni a hozzánk látogató ügyfeleket valamelyik kedvezménnyel vagy ajándékkal.

Jó néhány bútorunkhoz biztosítjuk az ingyenes házhoz szállítás lehetőségét. Amennyiben Ön emeletes házban lakik, vagy nem tudja becipelni a bútort a végleges helyére, plusz költség fejében kérheti ezen szolgáltatások megrendelését is.

Hűségkedvezményeinkről, kuponvadász akcióinkról és egyéb lehetőségeinkről honlapunk vonatkozó oldalain tájékozódhat. Amennyiben további kérdés merülne fel valamelyik témával kapcsolatban, nyugodtan keresse tanácsadó kollégáinkat a megadott elérhetőségek valamelyikén!