Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mosható kanapé – avagy hogyan tisztítsuk?

Mosható kanapé – avagy hogyan tisztítsuk?

A kanapé az egyik leggyakrabban használt bútordarabunk a lakásban, a napi igénybevétel mellett sokszor éri szennyeződés. Nem mindegy, hogy mosható-e az a kanapé, és ha igen, milyen feltételekkel. Ha egy új bútordarab vásárlásáról van szó, nagyobb előnyben vagyunk, mintha a meglévő, esetleg nem igazán mosható kanapét szeretnénk kitisztítani.

Az alábbiakban megnézzük, hogy melyek a mosható kanapé kiválasztásnak szempontjai, és mit kell tudni, ha már van egy kényesebb, enyhén mosható kanapénk.

A mosható kanapé jellemzői

Ha egy új kanapé vásárlása előtt állunk, akkor könnyebb helyzetben vagyunk, mert vásárlás előtt alaposan átgondolhatjuk, hogy milyen célra fogjuk használni, milyen igénybevételnek lesz kitéve nap mint nap. Ha van kisállat vagy kisgyermek a családban, akkor arra a célra a legjobb egy bőr vagy egy műbőr kanapé, melyről, ha szennyeződés került, egy nedves ronggyal óvatosan letörölhetjük.

A szövet kárpitozású kanapét mindenképpen először porszívózzuk ki, és ha nedvesség került rá, azt itassuk fel egy kisebb ronggyal. Nézzünk utána, hogy az adott kanapétípus rendelkezik-e valamilyen előírással a tisztításra vonatkozóan, majd ezt követően, ha makacs a szennyeződés, jöhet a tisztítószeres, vegyszeres kezelés.

Kanapé, amelynek a huzata mosható

Természetesen a legegyszerűbb, ha olyan bútorra esik a választásunk, amely levehető és egyben mosható huzattal rendelkezik. Ilyenkor egyszerűen csak lecipzározzuk a huzatot és betesszük a mosógépbe. Ezekhez a huzatokhoz van tisztítási útmutató, így csak azt kell követnünk.

Amennyiben a huzat alatt a kanapét is elérte a szennyeződés, úgy azt is orvosolni kell. A fentiekben leírtak ez esetben is alkalmazandók. Megfontolandó jó tanács, hogy mindig ki kell szárítani a kanapét is, és a mosható huzatot is. Ha akármilyen minimális nedvesség marad a bútorban, akkor beindul a penészesedés folyamata, amely senkinek sem hiányzik. Azt már megszüntetni nagyon nehéz lesz.

Ha olyan kanapét választunk, amelynek a színe, mintája kevésbé kényes, akkor az a szennyeződést is jobban tűri. Érdekes választás lehet a fehér, amely esetében legalább arra nem kell vigyázni, ha erős tisztítószert használunk, hogy kivegye a színét.

Folttisztítás utánajárással

Ha makacsabb a folt és a kanapé kényesebb, kevésbé mosható, érdemes alaposabb kutatómunkát végezni, mielőtt nekifogunk a tisztításnak, illetve különböző házi praktikákat alkalmazni. Arra mindenképpen vigyázni kell, hogy élénk színű kanapéknak ne essünk neki vegyszerekkel!

Ha tanácstalanok vagyunk, és a mosható kanapé tisztításához nem találunk használati útmutatót, akkor érdemes lehet a gyártót vagy minket, a Nonstop Bútor webáruházat újból felkeresni és megkérdezni!

Nálunk nem ér véget a vásárlással a kapcsolat!

Sokan vannak úgy, hogy végre kiválasztják a kívánt bútort, és akkor döbbennek rá, hogy nincs, aki összeszerelje. Semmi gond! Ha igény van rá, cégünk munkatársai össze is szerelik a bútort, abban a szobában, ahol Ön szeretné, hogy a végleges helye legyen. Ezzel Ön is jól jár, mert cégünk munkatársai képzett szakemberek, így biztosan állíthatjuk, hogy nem fognak előfordulni szakszerűtlen összeszerelésből fakadó hibák.

További kapcsolódó szolgáltatásokkal is segítünk Önnek. A sima garancián felül extra garanciális szolgáltatással kedveskedünk Önnek, amennyiben kéri. Ez olyan javítási csomagot jelent, amelyben nem kell Önnek szerelőt keresnie, ha bármilyen probléma keletkezik bútorával kapcsolatban! Ha ilyen előfordul, az Ön által már ismert szerelők fognak újból jelentkezni és a hibát elhárítani! Keresse munkatársainkat!