Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen az igazán nagy méretű kanapé?

Milyen az igazán nagy méretű kanapé? 

Kanapé és kanapé között is van különbség, hát ha még a méretet is figyelembe vesszük! Van, ahova az igazán aprók férnek be, míg máshova inkább az átlagos méret a jó választás. Persze nem ritka az sem, hogy igazán nagy méretű kanapé való a szobába. Lássuk is a kanapéknak ezt a szegmensét!

 Nagy, nagyobb, legnagyobb?

 Mivel manapság nem csak a lakások éke lehet egy dekoratív kanapé, hanem akár irodák vagy hotelek halljának berendezését is teljessé tehetik, így a méret igenis lényeges tényező. De vajon mikor érdemes beszerezi egy nagy méretű kanapét?

 Otthoni viszonylatban a legjobb választás egy közepes méretű kanapé, bár ez általában attól függ, hogy mekkora a család vagy épp a baráti társaság. Amennyiben egy átlagos, 4-5 fős variációról beszélünk, akkor bőven elég egy modern kanapé, ami méretét tekintve is illik a szobába. Ha egy kicsit nagyobb a család, akkor kifejezetten jó, ha a nagyobb méretű, L alakú sarokgarnitúrák között böngészünk. Ezek már egy fokkal nagyobbak, mint a hagyományosak, de ettől függetlenül nem tartoznak az óriási kategóriába. Ezeken már kényelmesen el lehet nyúlni akár egy esti mozizáshoz is.

 Előfordulhat, hogy igazán nagy helyre van szükség, bár ehhez mindenképp szükséges egy hasonlóan tágas nappali is. Ebben az esetben az U alakú ülőgarnitúra a legjobb, hiszen tágas és bár nem tv nézéshez készült, de tökéletes középpontja lehet egy hangulatos estének. Nem kell hozzá más, mint középre egy dohányzóasztal, amin helyet kapnak az este további kellékei. 

Irodába is jó a nagy méretű kanapé?

Egy irodának fokozott figyelmet kell fordítania az ügyfelek kényelmére, ami nem kivitelezhető különféle műanyag székekkel. Egy jó minőségű fotel már igencsak jó választás, hiszen különálló és emellett, ha jó a borítása, akkor időtálló darab. Irodába a legjobb borítás lehetőség szerint a bőr vagy a műbőr. Bár hűvös érzetet kelt, ahogy rajta ülünk, mégis nagy előnye, hogy könnyen takarítható egy-egy esetleges baleset alkalmával.

Ha nagyobb helyünk van, akkor a fotelek mellé nyugodtan beszerezhetünk egy nagy méretű kanapét is. Ez praktikus, ha mondjuk családok érkeznek, hiszen sokkal komfortosabb várakozást biztosít mindenkinek.

Hotelben is megállja a helyét

A nagy méretű kanapé egy hotel halljában is nagyon jó megoldást jelent, hiszen ebben az esetben nagyon fontos szempont a maximális kényelem. A vendégek szempontjából sem mindegy, hogy hol várakoznak, így egy nívós szálloda minden esetben ad arra, hogy milyen helyen fogadja a hozzájuk érkezőket.

Borítás tekintetében itt is a bőr és a műbőr a legjobb, de vannak, akik a kellemes, meleg hatás érdekében inkább a szövet mellett teszik le a voksukat. Bár ez a ritkább, ettől függetlenül előfordult már. Ebben az esetben a nehezen eltávolítható foltokkal is számolni kell.

A nagy méretű kanapék jellemzően a nagyobb L alakú daraboknál kezdődnek, hiszen ezeken már jóval többen férnek el, mint egy hagyományos kanapén. Sőt az is előfordul, hogy összetolnak több, különböző kanapét az igény fényében. De ebből akár U alakú kialakítás is születhet, ha az a szimpatikusabb elrendezés. Szállodába és irodába inkább az L alakú a praktikus, míg otthonra nyugodtan mehet az U alakú is.

Ha még nem találta meg az ideális kanapét, akkor itt az ideje, hogy körülnézzen kínálatunkban, ahol biztosan ráakad arra, ami a legjobban megfelel az igényeinek.