Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mikor van szükség fedőmatracra, és milyet válasszunk?

Mikor van szükség fedőmatracra, és milyet válasszunk?

Egyre többször halljuk napjainkban, hogy valahol fedőmatracot hirdetnek, vagy valamelyik ismerősünk fedőmatracot vásárolt a franciaágyára. Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy ha már vásárolunk egy nagy méretű matracot, akkor miért van szükség még egy fedőmatracra is? Az alábbiakban ezt a témát járjuk körbe.

Milyen előnyökkel jár a fedőmatrac vásárlása?

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a fedőmatracot is jól kell tudni kiválasztani, különben nem biztos, hogy jól fogunk tudni rajta aludni és kényelmes lesz. Attól, hogy fedőmatracnak hívják, nem mindegyik ugyanolyan, és ahogy a sima matracok esetében, úgy itt is ahány ember, annyi igény, amelyet ki kell tudniuk elégíteni.

Franciaágy vásárlásával általában össze szoktuk kötni a matrac vásárlását is, de arra csak később jövünk rá, hogy kellett volna egy fedőmatrac is. Például abban az esetben, ha gerincbántalmak miatt egy félkemény matracra van szükség, de mégis túlságosan keménynek érezzük használat során, tudni kell, hogy egy fedőmatrac javítani fog ezen az állapoton.

Szennyeződések elkerülése fedőmatrac segítségével

Kisgyermekes családoknál vagy időseket gondozó háztartásokban különösen ajánlott, ahol még előfordulnak balesetek. De ettől függetlenül is megtörténhet, hogy egy ágyban elfogyasztott reggeli kávé vagy gyümölcslé kifolyik az ágyra. Ha csak egy matrac van az ágyon, azt jóval nehezebb tisztítani, mint a fedőmatracot. A fedőmatrac egy köztes megoldás lehet a lepedő és a vastag alsó matrac között, így az alsó réteg már nem kap nedvességet.

A fedőmatracok sokszor az izzadságot is jobban kezelik, mintha csak simán egy matrac lenne alattunk. Utóbbi esetben a nedvesség átszivárog a matracba, és hosszú távú károkat indíthat el benne. Egy fedőmatracnak jobb a lég- és nedvességáteresztő képessége. A legtöbb változat lecipzározható és mosógépben mosható, szárítógépben szárítható.

A Nonstop Bútor webáruházunkban található fedőmatrac jelenleg ingyenes szállítással vihető. Kérdezze meg munkatársainkat és kérjen ajánlatot! A fedőmatracokkal megóvjuk az alatta lévő vastag matracainkat!

Matracunk élettartamának meghosszabbítása

Egy jól megválasztott fedőmatrac nemcsak a nedvességtől, izzadságtól óvja meg az alatta lévő matracot, hanem annak élettartamát is meghosszabbítja. Ha egy nagyobb testsúlyú ember fekszik rendszeresen egy matracon, az előbb vagy utóbb megereszkedik. Fedőmatrac vásárlása esetén nem az alsó réteg lesz nagyobb használatnak kitéve, hanem a fedőmatrac.

Matracot vásárolni költséges dolog, így mindenki szeretné, hogy a matraca minél tovább kitartson. De nem mindegy, hogy milyen állapotban! Ha fedőmatrac van rajta, biztos lehet benne, hogy az új matrac vásárlása nem mostanában fog bekövetkezni!

Fontos tudni viszont, hogy egy kiteknősödött, agyonhasznált matrac hibáit nem fogja egy fedőmatrac elkendőzni, sem kijavítani! Ahol gödrös az alsó matracunk, ott a fedőmatrac is beljebb fog süppedni!

Kedvezményes vásárlási lehetőségek

A Nonstop Bútor webáruházunkban mindig vannak aktuális és szezonális akciók. Sok termékünk esetében elengedjük a szállítási díjat, több bútor vásárlása esetében pedig mindig kérjen ajánlatot, higgye el, nem fog rosszul járni!

De nemcsak a szállítási díjon tud spórolni. Regisztrált vásárlóként elkezdheti gyűjteni hűségpontjait, amelyeket bármikor, akár egy összegben is beválthat. Áruházunkban kuponvadászatot is hirdettünk, mellyel bizonyos teljes árú termékeinkre adunk extra kedvezményeket. Kellemes böngészést az oldalunkon!