Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mikor jó választás egy kinyitható kanapéágy a nappaliban?

Mikor jó választás egy kinyitható kanapéágy a nappaliban?

Léteznek olyan bútorok, amelyek alapvető fontosságúak egy nappali bebútorozásához, és ezek közé tartozik a kinyitható kanapéágy is. Természetesen egy nappali kialakításához szükség van még a szekrénysorra, komódra, egy-két fotelre is a kanapé mellett.

Egy jó minőségű ülőgarnitúra több funkciót is be tud tölteni. Mivel a nappali az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük, ezért kulcskérdés, hogy milyen kanapéágyat válasszunk. Kinyithatót, kihúzhatót, netán sarok ülőgarnitúrát? A következőkben erre is választ kaphatunk.

 

Néhány gondolat a kinyitható kanapéágyról

A kinyitható kanapéágyak minden helyiségben betöltik a szerepüket, legyen szó akár a nappaliról, akár a hálószobai funkcióról. Nappaliban egyszerre használható szabadidős tevékenységekhez vagy csak egyszerű üldögéléshez, kinyitva viszont vendégágyként. Ha a lakás nem rendelkezik külön hálószobával, ilyen például egy garzon vagy stúdiólakás, akkor a nappali egyben a hálószoba is, így nem mindegy, milyen kanapéágyra esik a választása. Ilyen esetekben legtöbben a legtöbben a kinyitható és a kihúzható kanapéágy között vacillálnak.

A kihúzható kanapéágy is nagyon praktikus lehet olyan esetekben, amikor tényleg csak ideiglenes, ritkább alkalmakkor van szükség arra, hogy valaki a kanapéágyon aludjon. Ilyen eset lehet például családosok esetében, ha a gyerekszobában a már nagyobb gyerkőc szeretné, ha a kis barátja nála aludna.

A pizsamapartikon kívül az esti elaltatásoknál is biztonságot adhat a gyerkőcnek egy időnként kihúzható kanapé, ahová anya befekszik mesét olvasni. A nappaliban elhelyezett kanapéágy a vendégeknek nyújthat biztonságot, ha hosszúra nyúlik egy-egy társasozás vagy a közös meccsnézés.

Mindennapi alváshoz inkább kinyitható kanapéágy

Amennyiben gyakori vagy állandó használatra szeretnénk egy többfunkciós megoldást, akkor mindenképpen a kinyitható kanapéágyat javasoljuk megvételre. Ez a bútordarab egyszerre fogja biztosítani számunkra a helyet az éjszakai megnyugtató alváshoz, a napközbeni szunyókáláshoz vagy vendégváráshoz. Ráadásul az egészségünkre is jobb hatással van, mivel kinyitva két különálló, teljes matracfelület biztosítja az alátámasztást a gerincnek.

Ideális megoldás lehet egy garzonlakásba, ahol nincs hely külön ágyat venni alváshoz. Viszont a napközbeni munkához, ha csak ücsörögni szeretnénk rajta, egy könnyed mozdulattal össze lehet csukni. Mivel rendkívül helytakarékos, ezért az is elképzelhető, hogy két nehezebb nap között nyitva marad, senkinek sem fog feltűnni.

Akár háznál történő összeszerelés

Sokszor csak a pénztártól való távozást követően jut eszébe a vásárlónak, hogy még számtalan kérdése van. Mi is fog ezután következni? Hogy kerül haza a bútor és ki fogja otthon összeszerelni? Mi lesz, ha történik valami a kanapéággyal?

Ha nem rendelkezik a család egy ügyeskezű ezermester családfővel, vagy ha egy egyedülálló fiatal kezdi bebútorozni otthonát, nincs éppen felkészülve fizikailag, hogy ő maga szereljen össze egy nagy és nehéz bútordarabot.

A Nonstop Bútornál munkatársaink készen állnak arra, hogy nem csak hazaszállítsák és összeszereljék, hanem az Ön által elképzelt helyére is tegyék a választott bútorát, legyen szó akár egy kinyitható kanapéágyról.

Cégünk számos plusz szolgáltatással is rendelkezik, melyek közül az egyik a kiegészítő garancia szolgáltatás, amely igény esetén rendelhető. Ha a későbbiek során valamilyen hiba merül fel, akkor munkatársaink kimennek a helyszínre és ott helyben orvosolják a problémát. Kérdés esetén hívjon minket bizalommal!