Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mikor jó választás a memory matrac?

Mikor jó választás a memory matrac?

A memory matrac a matractípusok egyik legellentmondásosabb darabja. Vannak, akik nagyon kedvelik és vannak, akik nagyon nem. De nézzük meg, egyáltalán hol helyezkedik el ez a matractípus a matracok széles kínálatában?

Sokan vallják azt magukról, hogy egészséges életet élnek, egészségesen táplálkoznak, sokat mozognak, mégis, mikor megkérdezzük, milyen matracon alszanak, nem kapunk kielégítő választ, sokan nem is tudják a típusát.

Sokszor bele sem gondolunk, hogy bizony életünk közel egyharmadát alvással töltjük. Az alvásunk minősége befolyással van a mindennapjainkra. A nem pihentető alvás zavarokat okoz egészségünkben, fáradékonyabbak, ingerültebbek leszünk, hosszú távú hatásairól nem is beszélve. A pihentető alvás nagymértékben a megfelelő matrac kiválasztásától függ.

A matrac kiválasztásának szempontjai

Bármelyik matractípus mellett tesszük is le a voksunkat, a legfontosabb mindenképpen az, hogy azt a matracot kipróbáljuk lehetőleg mindenféle pózban, de főleg a leggyakoribb alvási pózunkban. A személyes jelenlét a matracvásárlásnál nélkülözhetetlen.

Napjainkban a matracválaszték is rendkívül széles, de abban már mindenki egyetért, hogy a derék- és hátfájdalmak kivédésére és a pihentető alvás elérésére a legjobb a félkemény matrac. Mindegyik típusnak vannak előnyei és hátrányai, így a memory hab matracoknak is. Lássuk, melyek ezek.

Milyen memory matracot vásároljak?

Amikor valaki először kipróbál egy memory hab matracot, rögtön az az első benyomása, hogy milyen puha, milyen kellemes, milyen jó belefeküdni. A puhaságuk mellett a memory matracok rendkívül jó formakövetők, így egy oldalirányú fekvés esetében a gerinc teljesen egyenes vonalat vesz fel, ami a számára a legegészségesebb hosszú távon.

Egy memory matrac éjszakánként nem fogja elnyomni a vérkeringést, így Ön nem fog sokat forgolódni. Nem fog feszülni a gerinc, az izomzat, így másnap kipihentebben tud ébredni, ami az egész napjára hatással lesz.

Vastagságukat tekintve már 1 cm-es memory matracok is léteznek. Viszont, mivel mindenünk jól belesüpped, ezért az a tapasztalat, hogy 10 cm felett már nem kényelmes. Az átlagos 4-6 cm a legkomfortosabb.

A memory matracból, puhasága ellenére is létezik keményebb típus, érdemesebb az 50 kg/m3 sűrűség felett választani, hogy elérjük a félkeménységet, amely még így is rendkívül kényelmes marad. Éppen ezért készítik a legtöbb fedőmatracot memory habból.

A memory matracoknak viszont van egy nagyon jellemző hátránya, hogy nem szellőznek. Emiatt, ha Ön hidegkedvelő vagy izzadékony, akkor semmiképpen nem jó választás, mivel folyamatosan melege lesz és izzadni fog! Ebben az esetben érdemes kipróbálni a memory habos fedőmatracot.

Nagyon fontos szempont, hogy süppedősége miatt a memory matrac gyerekágyba nem ajánlott!

Hogyan tudok olcsóbban hozzájutni?

Nem titok, a matractípusok közül a memory matracok az egyik legdrágábbak. A Nonstop Bútor webáruházunkban számos kedvezménnyel várjuk Önt, amellyel le tud faragni az adott értékesítési árból.

Önt is várjuk szezonális és állandó kedvezményeinkkel! Ezenkívül lehetősége van hűségpontok gyűjtésére is, amelyet már a következő vásárlása alkalmával be is válthat! Ehhez mindössze regisztrálnia kell.

Kuponokkal is takaríthat meg pénzt, erről bővebben a Kuponvadászat menüpontunkban olvashat. Az akcióink tetszőlegesen összevonhatóak, felhasználhatóak, így Ön akár egy szállítási díjat is megspórolhat!

Szállítási díjaink esetében is vannak kedvezmények kettő vagy több bútor vásárlása esetén, sőt! Egyes bútoraink házhoz szállítása ingyenes!

Válogasson Nonstop Bútor webáruházunkban, és ha bármilyen kérdése van, keresse munkatársainkat!

Címkék : Memory, matrac, kényelmes