Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mikor jó választás a 140x200 cm-es méretű ágy?

 Mikor jó választás a 140x200 cm-es méretű ágy?

Amikor költözünk vagy éppen le szeretnénk cserélni a régi ágyunkat, ami nem biztos, hogy 140x200-as ágy volt, megannyi szempontot rangsorolunk, hogy kiválasszuk a számunkra megfelelő darabot. Ha a lakás, illetve a szoba mérete lehetővé teszi, mindenképpen franciaágyban gondolkodjunk, hiszen a nyugodt, pihentető alvást az teszi lehetővé, ha van egy külön erre a célra meglévő állandó fekhelyünk.

A 140x200-as ágy és a szobánk alapterülete

A bútorboltok kínálatában megtalálható franciaágytípusok között a 140x200-as méret a legkisebb. Általában minden ágy rendelkezik ezzel a típussal, de mielőtt kiválasztja a végleges méretet, nagyon alaposan érdemes átgondolni, hogy ergonómiai és egyéb kényelmi szempontokat figyelembe véve tényleg jó választás-e hosszú távon?

Ha már egy meglévő, berendezett szobában szeretnénk lecserélni a régi, szintén 140x200 cm-es ágyat, akkor a méretek és az elhelyezési lehetőségek adottak, nincs mit tenni, az újnak is ekkorának kell lennie. Viszont jól át kell gondolni hozzá a megfelelő matrac vásárlását. A legtöbben franciaágyra a különböző súly és alvási szokások miatt két különböző matracot szoktak venni. 140x200 cm-es ágy esetében viszont 2x70 cm-es matrac meglehetősen kényelmetlen, könnyen elmozdulnak. Javasoljuk ilyen esetben egy darab 140x200-as matrac megvételét.

Ha egy hálószoba teljesen új bútorzatot kap, akkor érdemes egy alaprajzon mindent jó előre eltervezni. A franciaágy mellé két oldalról az éjjeli szekrényeket is be kell tervezni és helyet hagyni a közlekedő folyosóknak mindkét oldalon. Mérlegelni kell, hogy még hány darab bútort szeretnénk az adott helyiségbe és azok mindegyike befér-e.

Kiknek jó a 140x200-as méret?

Előfordulhat, ha a pár szimplán csak az alvási szokásaik miatt ragaszkodik a 140x200 cm-es mérethez. Egyszerűen csak szeretnek összebújva aludni és mondjuk az is elmondható róluk, hogy nem 100 kg egyikőjük sem. Az oldalfekvés szerelmeseinek is alkalmas lehet ez a típus. Ilyen esetben is ideális választás a 140x200-as méret. Ha viszont a párból az egyikőjük már inkább hason vagy háton szeret aludni, vagy ha már több mint 20% a súlykülönbség a két ember között, akkor nehéz olyan alvási pozíciót kialakítani, hogy mindkét fél nyugodtan tudjon aludni.

Előfordulhat, hogy egy gyerkőc már felnőtt ágyat szeretne és szokása, hogy plüssállatokkal, játékokkal vesz körbe magát, neki is ideális a 140x200-as méret. Időnként lehet, hogy még anyukája is odabújik, együtt beszélgetnek, olvasnak. Ahogy kamaszodik a gyermek, megnő az igény a kis barátok áthívására, és egy 140x200-as matracon 2 általános iskolás gyermek még könnyedén elfér. Az esetenkénti pizsamapartihoz nem kell így egy külön vendégágyat beszerezni.

Ki fogja ezt nekem összeszerelni?

Nem egy könnyű fizikai munkáról van szó, amikor össze kell szerelni nagyobb bútorokat, ágyakat. Már egy 140x200-as ágy esetében is eszünkbe ötlik, hogy odáig rendben van, hogy kiválasztom, melyik kell nekem, de ki fogja hazahozni, összerakni?

Jó hírünk van az Ön számára! Amennyiban a Nonstop Bútorra esik a választása, úgy a hazaszállítást és az összeszerelést a cégünk munkatársai elvégzik otthonában Ön helyett!

A fentieken túl Önnek lehetősége van kapcsolódó szolgáltatásaink igénybevételére is. A bútor jellegéből fakadó hibákat a cég természetesen orvosolja, de ha Ön szeretne egy olyan szakembergárdát, akik bármikor rendelkezésre állnak, ha bármilyen baleset történne a bútorával, akkor bátran keressen minket! A kiegészítő garanciális javítás feltételeit a Garancia menüpontban találja. Amennyiben további kérdése merülne fel, keressen minket bizalommal!

Címkék : kényelmes, franciaágy